Roccat Pyro

Roccat Pyro

Niža cijena, zadržane osnove

Pyro model cjenovno je svakako atraktivniji s obzirom na to da spušta cijenu za trećinu flagship modela, no svakako se može natjecati u kategoriji.

Bilo bi lako opisati ovu tipkovnicu kao jeftiniju verziju 120 AIMO modela, upravo ju to čini iznimno atraktivnom opcijom jer se velika većina korisnih funkcija zadržava, uključujući i softver za personalizaciju. Za početak, kada prvi puta izvadite tipkovnicu, jasno je kako ima dizajn kojim su ju probali što više stanjiti iako se koriste standardni switchevi. Rubovi oko tipkovnice također nisu previše debeli tako da ju može lako smjestiti i na malo manje radne stolove.

Imajte na umu da je riječ o full-size tipkovnici koja ima i numeričku komponentu s desne strane pa je automatski među većima na našem testu. Osim numeričkog dijela, Roccat je u desni gornji kut ubacio i valjak za kontrolu glasnoće sustava, što je uvijek dobrodošao detalj po nama s obzirom na to da značajno olakšava kontrolu sustava, kako na poslu, tako i kod kuće.

 

Roccat Pyro 2

Full-size dizajn će odabrati korisnici koji svakodnevno koriste numerički dio tipkovnice.

 

Dok je tipkovnica generalno plastična, zadržava metalnu ploču s gornje strane kako bi tipkanje bilo čvrsto i jasno. Aluminijska ploča nudi brušeni tamno sivi izgled, dok je tipkovnica od crne plastike. Dolazi u jednoj verziji izgleda, a isto vrijedi i za same switcheve koje koristi. Za razliku od Vulcan 120 modela koji koristi Roccatove Titan switcheve, ovaj model koristi kopiju standardnih crvenih (linearnih) switcheva brenda pod nazivom TTC.

Pogledamo li rubove oko tipkovnice, ovaj model nema nikakvih dodatnih priključaka, a povezuje se standardnim USB-A utorom te je jednostavno postaviti gumiranu žicu prema želji cable managementa na stolu. Plus kod ove tipkovnice je svakako podrška za zapešće koju dobivate u paketu, a možete ju opcionalno spojiti na tipkovnicu prema želji.

Puno mogućnosti za atraktivnu cijenu

Dok se skuplji modeli danas drže magnetima, ovaj ima klasične kopče koje će biti sasvim adekvatne za zadatak. Kod ove tipkovnice riječ je o plastičnom nastavku koji možda nema onaj premium izgled, no svakako će biti ugodniji tijekom vrućeg ljeta od umjetne kože onima koji ne vole ni kožne slušalice.

Tipkovnica naravno ima i puno RGB osvjetljenje za svaku pojedinu tipku koje se kontrolira pomoću kratica na tipkovnici od kojih je naravno najbitnija snaga. Imate nekoliko predefiniranih načina rasvjete, a za precizniju kontrolu trebat će vam Roccatova Swarm aplikacija. Tipkovnica koristi Roccatovu AIMO tehnologiju te se vrlo jednostavno može uskladiti s njihovom ostalom periferijom.

 

Roccat Pyro 5

Valjak za glasnoću neizbježan je dodatak, pogotovo u višem cjenovnom segmentu.

 

Moguće je personalizirati rasvjetu, no Swarm aplikacija nudi i značajno više. Sve se tipke mogu reprogramirati, a dio tipkovnice podržava i Macro funkcije. Macro funkcije podržava lijeva strana alfanumeričkog dijela tipkovnice do B, G, T, 5 stupca (uključujući i te znakove), gdje se za gaming najčešće i nalazi ruka koja upravlja tipkovnicom. Svaka od tipki zapravo podržava dvije Macro naredbe jer ova tipkovnica koristi Roccatovu EasyShift tehnologiju pa u kombinaciji s tim gumbom dobivate pristup alternativnim Macro naredbama. EasyShift je zapravo „fancy» naziv za Control ili Fn gumb kako biste imali više kombinacija Macro naredbi.

Aplikacija podržava i spremanje većeg broja profila kako biste tipkovnicu mogli dijeliti ili ju imati s odvojenim naredbama za posao i kada je vrijeme za razonodu.

Na kraju, dotaknimo se i samog tipkanja. Tipkovnica generalno ima klasičan dizajn s ugodnom RGB rasvjetom, a specifični switchevi dolaze samo u linearnoj (crvenoj) verziji koja bi se mogla svidjeti gamerima, ali i svima koji preferiraju tišu tipkovnicu. Dubina prepoznavanja pritiska je 2 milimetra, a tipke su vrlo lagane za pritisnuti pa je na njima ugođaj raditi i više sati dnevno. Tipke su s druge strane magnet za otiske te će i lagani pritisak ostaviti dokaze, odnosno vaše packe.

 

Roccat Pyro 6

POGLEDAJTE KOMPLETAN USPOREDNI TEST MEHANIČKIH TIPKOVNICA

SUPUTNIK ZA DUGE STAZE

Iako je odabir dobre mehaničke tipkovnice težak s obzirom na ogromnu ponudu, imajte na umu kako će vam moći služiti i desetljeće uz malo održavanja.

Više informacija

  • Model: Pyro
  • Ukupna ocjena: 3,4
  • Kvaliteta: 3
  • Ergonomija: 4
  • Proizvođač: Roccat
  • Tip prekidača: TTC Red
  • Deklarirani rok trajanja tipaka: > 50 milijuna
  • Dimenzije i masa: 1,1 kg
  • Ostalo: Plastični držać za zapešće
  • Ustupitelj i cijena: Futura IT, Cijena: 987,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Roccat Pyro

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Roccat Pyro - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.