Stopama starijeg brata K70 RGB bazira se na istom dizajnu kao i kod non-RGB predstavnika koji je već više od dvije godine na tržištu

Corsair K70 RGB

Duga pod prstima

Konačno nam je stigla verzija popularne Corsairove K70 tipkovnice s Cherry MX RGB prekidačima

 

Tko čeka taj i dočeka, ukratko bi se moglo reći za Corsairovu K70 RGB tipkovnicu. Prošlo je skoro dvije godine od kada smo imali prilike isprobati prvu Corsairovu mehaničku tipkovnicu na kojoj je zapravo baziran ovaj model, vulgaris K70. Upravo zbog toga, dizajnom i po kvaliteti izrade, K70 RGB gotovo se po ničemu ne razlikuje od K70, jedino što ima po nama vrlo ružan novi Corsairov logo zbog kojeg je cijela zajednica podivljala i koji se na kraju, kako nam se čini, i ukinuo. Ako se malo bolje zagledate u podnožje tipki, vjerojatno ćete primijetiti da su kućišta Cherry MX tipki prozirna, a to je ujedno i najveća razlika zbog koje odmah možete zaključiti o kojem modelu je riječ. Cherry MX RGB dolazi upravo u takvom izdanju, a u ovom slučaju bilo je riječi o Red prekidačima.

Softver

Kompliciran, ali i opširan U sklopu priloženog Corsairovog softvera, nema što se ne može složiti kad je riječ o shemama boja i efektima

Moramo priznati da nismo baš preveliki ljubitelji ovakvih prozirnih tipki jer, kao što se kasnije pokazalo, svjetlost “curi” na sve strane i cijeli dojam koji tipkovnica onda ostavlja je nekako – meh. Ovdje puno utječe i činjenica da je tipkovnica konstrukcijski riješena tako da tipke “lebde” van kućišta, te se zapravo ne nalaze polegnute ispod ravnine gornje plohe tipkovnice. Ovo je doista jedno od jedinstvenijih rješenja na tržištu, ali ujedno stvara i “love or hate” reakcije među korisnicima. Kao što smo i spomenuli, konstrukcija tipkovnice je izuzetno kvalitetna i robusna zahvaljujući uprabi aluminija i kvalitetne plastike, te fino gumiranog produžetka za dlanove koje se može ili ne mora instalirati.

Ako vam ne smeta izgled uzdignutih tipki, K70 RGB izgleda stvarno odlično, ponajprije zbog svojeg jednostavnog dizajna. Na stranu svega toga, korištenje tipkovnice vrlo je ugodno čak i unatoč Red prekidačima, koji jesu udobni, ali možda malo premekani za naš ukus, pogotovo jer se lagano aktiviraju. Vratimo se mi malo na glavni feature ovog modela, a to je činjenica da se ispod tipki nalaze RGB LED-ice, što u prijevodu znači da vam je na raspolaganju 16,8 milijuna boja na biranje.

Corsair K70 9

Prozirna kućišta Cherry MX tipke u svom RGB izadnju pršte svjetlom na sve strane, prvenstveno zbog prozirne konstrukcije

 

Putem Corsairovog softvera (Corsair Utility Engine (CUE)) moguće je napraviti što god vam padne na pamet, i to je jedan od razloga zbog kojih smo zapravo tako dugo i čekali da izađe ovaj model, iako je najavljen gotovo odmah nakon predstavljanja modela K70. “Tresla se brda, a rodio se miš” bio je naš prvi komentar kad smo konačno isprobali softver. Iako je prepun opcija, isti je toliko kompliciran da će početnicima vrlo brzo zadati glavobolje.

Da, opširan je i stvarno se s njim puno može, ali intuitvnost mu nije na razini. Sva sreća da je oko ovog modela stvoren jedinstven i širok community koji je izradio jako puno gotovih profila koje jednostavno možete skinuti i pokrenuti. Ovdje ćete naći stvarno ludih stvari, od animacije tetrisa, do raznoraznih drugih reinkrancija retro igara koje će vam se kretati po tipkovnici, mogućnosti su stvarno beskrajne, pogotovo ako sami zapenete za neku ideju i njenu realizaciju.

Corsair K70 5

Dobrodošli dodaci Dedicirane multimedijske tipke uvijek su poželjne

 

Cijena nije za svačiji džep, pogotovo jer većina ima psihičku barijeru koja jednostavno ne dopušta da za tipkovnicu odvojite blizu 1.400 kuna. Ali i dalje se ne može pobjeći činjenici da je ovaj model popularan među korisnicima kojima nije problem odvojiti tu svotu, a to već dovoljno govori o samom proizvodu.

Više informacija

 • Model: Corsair K70 RGB
 • Ukupna ocjena: 4,7
 • Mogućnosti: 4
 • Isplativost: 5
 • Ergonomija: 5
 • Proizvođač: Corsair
 • Tip prekidača: Mehanička, Cherry MX Red
 • Sučelje: USB 2.0
 • Plus: Kvaliteta izrade i dizajn, RGB osvijetljenje, opširan softver za kontrolu
 • Minus: Uvjetno rečeno cijena
 • Ustupitelj i cijena: ADM, www.adm.hr, cijena: 1.306,66 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimatiPretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Corsair K70 RGB

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Corsair K70 RGB - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.