MS Black force - 5.0 out of 5 based on 1 vote
MS Black force

MS Black force

Kamera s gimbalom

Dron dolazi djelomično rastavljen te je na njega potrebno montirati zaštite rotora, pričvrstiti ih vijcima za tijelo drona ili bolje ne, ako mislite povremeno letjeti bez njih. A zašto biste uopće željeli letjeti bez njih? Pa, svaki gram manje znači nešto duži let baterijom koju imate.


S donje strane potrebno je pričvrstiti HD kameru s gimbalom i nožice koje će pri slijetanju čuvati kameru od oštećenja. S obzirom da kamera ima gimbal, možete ju rotirati za 120° po vertikalnoj osi kako bi gledala dolje ili ravno, tj. malo prema gore. Naravno, kameru možete i montirati okrenutu za 180° tako da možete snimati i dok je okrenuta prema stražnjoj strani drona.

Kamera snima .mp4 datoteke na mobitel u aplikaciji LH-UFO. Radi se o malenoj rezoluciji od 640x480 pixela, 4:2:0 kompresije i 768 kb/s pri 15 fps, što znači manju kvalitetu od one koju dobijete snimanjem na karticu. Na kartici nalazi se HD snimak varijabilnog frameratea od maksimalno 20 fps, a i 3GPP video kodek. Uz gimbal i vrlo komprimiranu HD rezoluciju, zračni snimak može izgledati nešto bolje nego da snimate samo na mobitel.

MS black force720p video je dosta digitalno obrađen te je saturiran i umjetno izoštren. Uz to nema stabilizaciju i jako je kompresiran pa se često ne vide detalji


Upravljati dronom se može uz pomoć priloženog daljinskog upravljača, ali i uz pomoć Android aplikacije spojene s dronom preko Wi-Fi-ja.

Kao i drugi dronovi, opremljen je LED-icama kako biste lakše primijetili koji je prednji, a koji stražnji dio drona, što uvelike pomaže kod izvođenja okreta u zraku.

Daljinski dobro leži u ruci, no vidi se da je jeftine plastične izvedbe jer palice nisu postavljene točno u centar pa je upitno jesu li mali pomaci drona po visini i u stranu uzrokovani nesavršenim daljinskim ili ga vjetar nosi. Odmah je jasno da dron nije namijenjen letu po vjetru, no s obzirom na automatsko uzlijetanje i slijetanje, njime može upravljati potpuni početnik.
Screenshot 20190708 154337 1

LH-UFO izgledom je gotovo identična L-UFO aplikaciji, no služi za upravljanje dronovima



Lag tj. kašnjenje upravljača za reakcijom nije duže od pola sekunde što je zadovoljavajuće u ovom cijenovnom rangu. Ovaj dron također pogone motori s četkicama te se plastičnim zupčanicima rotacija prenosi do elisa. 

Na našem primjerku nismo uspjeli napraviti flip efekt iako se na pakiranju reklamiraju kao jedna od mogućnosti. Želite li ozbiljnog drona, ovog vam ne možemo preporučiti, no ipak cijenom je prihvatljiv te bi mogao biti dobar odabir za one koji nisu sigurni žele li odvojiti duplo više novca nešto “pametniji” model.

ms

mss

Više informacija

  • Model: Black force
  • Ocjena: 3
  • Cijena: 4
  • Proizvođač: MS
  • Ustupitelj i cijena: Ustupio: www.ekupi.hr Cijena: 554,44 Kn
  • Minus: trajanje baterije, plastično kućište, rezolucija kamere, nema flip efekte
  • Plus: gimbal, zabava
  • Materijal: plastika
  • Cool faktor: 3
  • Max. brzina / visina: 12,5 m/s
  • Max. udaljenost od daljinskog: 100 m
  • Baterija: max. 10 minuta, 1200 mAh
  • Rezolucija: HD 720p
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za MS Black force

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

MS Black force - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.