AOC AG275QXL

AOC AG275QXL

Gaming s potpisom

Nije prvi put da se susrećemo s LoL-brendiranim hardverom koji uvijek ima odlične performanse, a ovaj monitor nije teško preporučiti.

Kada se IPS monitor dobro složi, teško mu je naći jasnu manu. Na ovom primjerku, možda League of Legends svijetleće postolje nije ideja suptilnog gaming monitora, no i za „hejtere“, tu je opcija da osvjetljenje ugasite. Osim postolja, imate i LED traku sa stražnje strane monitora, a način i boju osvjetljenja možete kontrolirati u OSD postavkama. Stalak monitora je dizajniran tako da se vrlo lako može okretati, pa brzo možete s nekim podijeliti sadržaj na monitoru.

Zaslon monitora ima QHD rezoluciju od 2.560 x 1.440 piksela, a maksimalna brzina osvježavanja iznosi 170 Hz. Ovu brzinu dobivate povezivanjem pomoću DisplayPort konektora, dok je HDMI limitiran na 144 Hz. Monitor ima dijagonalu standardnih 27 inča - idealan omjer veličine i gustoće piksela za sve primjene monitora. IPS paneli nude brzinu ažuriranja sadržaja od svega 1 milisekunde što rezultira vrlo oštrom slikom bez ghostinga, idealnom za FPS igre s vrlo visokim fps-om. Dok dolazi s VESA 400 HDR certifikatom, ne očekujte impresivan HDR prikaz s obzirom da se radi o IPS panelu bez lokalnog zatamnjivanja pozadinskog osvjetljenja. No svjetlina od 400 nita osigurat će vrlo dobar prikaz sadržaja i u dobro osvjetljenim prostorima, a zaslon ne samo da pokriva sRGB standard boja, već prelazi i 90% DCI-P3 površine boja, a standardno će obogatiti i sRGB sadržaj, iako ga možete zaključati u postavkama unutar OSD-a. On-screen postavke nude različite profile prikaza kao i topline boja, a osim toga nude i neke gaming dodatke poput dodavanja ciljnika u sredinu monitora, kao i do 2x zoom centralnog vidnog polja koji nazivaju „Sniper mode“ kako bi vam bilo lakše vidjeti udaljene protivnike i osigurati pogodak. U postavkama možete i rasvjetu monitora prilagoditi, primjerice, glazbi ili čak događajima unutar igre League of Legends, tako da je lako upotpuniti tematiku. Sve se postavke, kao i paljenje monitora, odvijaju pomoću joysticka s desne stražnje strane monitora, a brze postavke dobivate naginjanjem joysticka na jednu od četiri strane, dok pritiskom otvarate kompletan OSD. Kod paljenja i gašenja monitora dobivate i zvučni efekt iz LoL-a u kojem su kolege u uredu uvijek uživale. S desne strane dodatno imate i malu vješalicu koju možete izvući van, a pruža vam mjesto za odlaganje vaših slušalica. Za zvuk dobivate i dva 5 W zvučnika s DTS-om koji svakako iskaču u usporedbi sa zvučnicima u monitorima, no ne očekujte nevjerojatne performanse s obzirom na njihovu veličinu, iako su solidne glasnoće i jasnog zvuka. 

 

AOC_Agon_Pro_AG275QXL-5.jpg

Brzi pristup: OSD postavkama od monitora, omogućuje vam aktivaciju raznih gaming profila, uključujući i optimizirani za igranje LoL-a, pritiskom na jedan gumb

 

KOJI MONITOR ODABRATI ZA GAMING, A KOJI ZA POSAO?

UVIJEK INČ VIŠE

Izbor hardvera danas je veći nego ikada, no monitori uglavnom uzimaju sekundarnu poziciju kada budžetiramo novi PC, pa je optimalan odabir uvijek poželjan.

Više informacija

  • Model: AG275QXL
  • Proizvođač: AOC
  • Dijagonala /rezolucija /omjer stranica: 16:09
  • Osvježavanje: 170 Hz
  • Vrijeme odziva: 1 ms
  • Dijagonala: 27”
  • Kontrast: 1000:1
  • Rezolucija: 2560 x 1440
  • Priključci: 2x HDMI 2.0, 2x DisplayPort 1.4, 3,5 mm audio, 2x USB-A 3.2 Gen 1
  • Dimenzije: 613,4 x 553,6 x 249 mm
  • Masa: 7,84 kg
  • Ustupitelj i cijena: IQ Centar 539 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za AOC AG275QXL

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AOC AG275QXL - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.