Acer Predator X34GS - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Acer Predator X34GS

Acer Predator X34GS

Ultraširoki monster gamer

Vrhunski ultrawide gaming monitor koji se temelji na Nano IPS tehnologiji što omogućuje vrhunsku kvalitetu slike uz iznimne gaming performanse. Povrh svega ovaj je monitor nakrcan raznim opcijama i bogato opremljen, pa je jednako pogodan i za profesionalno korištenje.

Acerov Predator X34GS predstavlja sam vrh, ne samo Acerove ponude gaming monitora, nego i gaming monitora uopće. Već sam pogled na specifikacije i listu podržanih tehnologija djeluje zastrašujuće: 34“, rezolucija 3440 × 1440, Nano IPS matrica, podrška za 98% DCI-P3 spektra boja, brzina odziva od 1 ms, osvježavanja slike do 180 Hz, maksimalna svjetline do 550cd/​m², podrška za G-Sync. Dakako ovakve specifikacije prati i super visoka cijena.

 

Nakrcan opcijama

Dizajn Acerovih Predatora prilično je zanimljiv, onako u futurističkom stilu. Postolje i stalak su u potpunosti napravljeni od metala i djeluju vrlo robusno. Napominjemo kako je ovo dosta velik monitor koji traži odgovarajući prostor na radnom stolu, kako u širinu tako i u dubinu.

 

Acer X34 1

 

Ergonomski gledano ovaj monitor nudi vrlo dobre osobine s obzirom na veličinu. Podešavanje po visini uz dobar raspon, zakretanje do 30° u jednu i drugu stranu, te podešavanje nagiba do 35°. Dizajn je u dobroj mjeri stvar ukusa, ali smatramo da ovdje Acer nije pretjerao s gamerskim akcentima, tako da je monitor pogodan i za korištenje primjerice u uredu. Naglasimo kako je ovo zakrivljeni monitor, ali uz vrlo blagu krivulju od 1900R. Ovo je dobro rješenje, jer su rubovi ekrana pomaknuti bliže vidnom polju, a krivulja ni u jednom trenutku ne djeluje preagresivno.

U skladu s high-end pedigreom, opremljenost je ovdje doista izvrsna. Monitor dolazi s ukupno čak 5 videoizlaza (HDMI, DP, USB-C) uz podršku za sliku pored slike (PbP) i sliku u slici (PiP), višestruki USB hub uz podršku za USB-C i mogućnost punjenja baterija uređaja, a tu su i dva zvučnika pristojne snage od 7 W. Također istaknimo kako ćete s monitorom u paketu dobiti i sve odgovarajuće kabele, uključujući i USB-C kabel.

 

Gaming do daske

Tradicionalno za Acerove gaming monitore visoke klase, pristup izborniku za podešavanje izveden je putem malenog joysticka i nekoliko tipki za brzi pristup s desne strane monitora. Ovo je vrlo dobro rješenje i u kombinaciji s dobro organiziranim sučeljem omogućuje lak i brz pristup svim opcijama. Izbornik je bogat raznim opcijama i uključuje velik broj predefiniranih predložaka. Najbolje je koristiti predložak Standard, a tu su Eco, Graphic te posebno HDR.

 

Acer X34 6

Kako ovaj monitor koristi LG-jevu Nano IPS matricu, podržava prikaz iznimno širokog spektra boja. Dakako u nekim slučajevima zbog ovoga boje prilikom korištenja standardnog sadržaja predviđenog za sRGB spektar mogu djelovati prezasićeno. Acer po tom pitanju nudi nekoliko prekalibriranih opcija u izborniku color space.

Odabirom primjerice sRGB opcije riješit ćete problem prezasićenosti slike. Ovdje su dakako dostupne i druge opcije poput REC.709 itd. koje su također vrlo korisne radite li s takvim sadržajem. U svakom slučaju izbornik nudi odlične mogućnosti podešavanja slike, a već su tvorničke opcije po pitanju kalibracije vrlo precizne. Sve skupa ovaj monitor čini pogodnim za profesionalnu uporabu.

Napomenimo ovdje kako ovaj monitor posjeduje senzor ambijentalnog osvjetljenja koji vam omogućuje da se svjetlina monitora automatski prilagodi svjetlini prostorije. Također unutar izbornika postoji posebna opcija max brightness koju je potrebno odabrati kako biste postigli maksimalnu razinu svjetline. Ova je opcija automatski uključena u HDR načinu korištenja.

 

Ponajbolji ultrawide?

Gaming mogućnosti jednako su tako impresivne. Nano IPS tehnologija nudi superiornu kvalitetu slike, ali i iznimno brz odziv. Nominalno frekvencija osvježavanja slike iznosi 144 Hz, ali postoji opcija za overclock od 180 Hz. Kombinacija ovako visoke frekvencije osvježavanja i iznimno brzog odziva jamči mirnu i oštru slike bez zamućenja.

Predator u 34-inčnoj izvedbi podržava adaptive sync, a pritom je G-Sync comaptible. Mi smo ga međutim isprobali s AMD-ovom grafičkom karticom i adaptive sync radi bez problema. Karakteristično za Acer, korištenjem adaptive synca izgubit ćete mogućnost podešavanja razine overdrivea. Također adaptive sync ne možete koristiti u kombinaciji s Acerovom VRB tehnologijom. HDR se može koristiti u kombinaciji s adaptive syncom. Inače HDR na ovom monitoru izgleda sasvim pristojno. Barem u usporedbi s nekim drugim testiranim gaming monitorima.

 

Acer X34 5

Najveći nedostatak Nano IPS tehnologije svakako je i ovdje primjetan, a riječ je o slabijem kontrastu. Zbog toga crna djeluje sivkasto, posebno u mračnijim uvjetima rada. Kod Predatora smo zamijetili i određene probleme s ujednačenošću osvjetljenja po rubovima ekrana.

No to ne umanjuje činjenicu kako je ovo vrhunski ultrawide monitor s odličnom kvalitetom slike nakrcan naprednim mogućnostima. Gaming performanse su iznimne, ali je po nama cijena previsoka.

 

Acer X34 2

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Acer Predator X34GS

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Acer Predator X34GS - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.