AOC AG273QCG

AOC AG273QCG

Zakrivljen i brz, ali TN

Osebujan GSync TN monitor u zakrivljenoj verziji koji kvalitetom slike ne opravdava visoku cijenu.

Među gomilom gaming monitora na tržištu ovaj se osebujni AOC-ov monitor doista izdvaja s obzirom na iznimno zanimljive i rekli bismo neobične osobine. Prvenstveno riječ je o zakrivljenom 27-inčnom TN monitoru s ukupnim radijusom 1800R. Već ova činjenica ga čini poprilično jedinstvenim.

Osim toga riječ je o GSynnc monitoru koji dolazi s odgovarajućim GSync modulom te podržava maksimalnu frekvenciju od 165 Hz i Nvidijinu tehnologiju Ultra Low Motion Blur. Dakako, TN monitor jamči i iznimnu brzinu odziva, pri čemu je ovaj monitor deklariran na 4 ms (GtG).

Sada govorimo o dizajnu, on je nešto drugačiji od ostalih AOC-ovih gamerskih monitora. Ovaj je monitor iznimno kompaktan i prilično tanak, uz male rubove oko ekrana. Posebno dizajnirano postolje zauzima pak jako malo mjesta na radnom stolu. Zanimljiv dodatak svakako su i izvlačni stalci za slušalice s lijeve i desne strane monitora.

 

AOC AGON 27 2

 

Sa stražnje strane nalazimo posebno LED osvjetljenje AOC Ring Light. Ergonomske osobine su vrlo dobre uz mogućnost podešavanja visine i zakretanja. Još jedna velika prednost ovog monitora je odlična opremljenost. Dolazi s integriranim zvučnicima snage 2x2 vata koji su iznenađujuće dobri, a tu su i čak četiri USB priključka od kojih jedan podržava brzo punjenje uređaja.

Pomalo nas čudi odabir zakrivljene matrice posebice s obzirom na dijagonalu od 27 inča. Po nama ovo nema previše smisla. S druge strane rezolucija je očekivanih 1440p, što monitoru ovakve dijagonale omogućuje vrlo jasan i oštar prikaz.

Nažalost, AOC ovdje koristi mat ekran s prilično agresivnim anti-glare slojem koji uvjetuje „zrnatu“ i „prljavu“ sliku! Ovo je posebno uočljivo postavite li ovaj monitor pored nekog od monitora s drugačijim mat ekranom.

 

AOC AGON 27 5

Kako biste mogli koristiti frekvenciju osvježavanja od 165 Hz, potrebno je u izborniku monitora uključiti opciju za overclock. Ovo nam govori kako je ovo u osnovi 144-hercni panel, koji zapravo tvornički overclockirate na 165 Hz.

GSync će biti automatski aktiviran u trenutku kada monitor spojite s Nvidijinom karticom. Promjenjiva frekvencija osvježavanja dostupna je u prilično širokom rasponu od 30 do 165 Hz. U praksi ovo znači kako ćete u pravilu izbjeći bilo kakve probleme u prikazu kod igara sve dok vam broj sličica u sekundi ne padne ispod 30.

GSync dakako možete kombinirati i s Vsyncom ako želite primjerice ograničiti broj sličica u sekundu na 165 prilikom korištenja frekvencija osvježavanja slike od 165 Hz.

 

AOC AGON 27 7

Sve u svemu, ovaj se monitor ističe vrlo dobrim performansama u igrama. Međutim, dojma smo kako brzina odziva nije na razini najbržih TN matrica. Korištenjem najagresivnije overdrive opcije u izborniku za podešavanje slike moguće je poboljšati brzinu odziva, no to za sobom povlači i pojavu određenih anomalija u prikazu.

Premda na papiru nudi vrlo respektabilne mogućnosti i predstavlja se kao ultimativni gaming monitor, ovaj nas je model ipak poprilično razočarao. Cijena mu je također iznimno visoka. Svjesni smo kako GSync monitori nisu jeftini, no ovaj AOC-ov model definitivno ne opravdava visoku cijenu.

 

ag273qcg

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)


Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za AOC AG273QCG

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AOC AG273QCG - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.