AOC AGON AG322QCX: AGON line za gamere

AOC AGON AG322QCX: AGON line za gamere

2K gaming zakrivljene slike neće biti problem vrtjeti jednoj Radeon RX580 grafičkoj kartici s obavezno 8 GB RAM-a.

Ovaj zakrivljeni monitor velike dijagonale od čak 31,5 inča te rezolucije od 2560 x 1440 piksela igre će dočarati u potpuno novom svjetlu. Pogoni ga MVA matrica koja je pogodna za ostvarivanje velikog kontrasta slike, no ne i za točnost prikaza boja. Naime, piksel ovog monitora dovoljno je velik da ga možete vidjeti, što će u nekim igrama biti od velike pomoći želite li precizno naciljati protivnika u daljini. Njegov zakrivljeni ekran igru će prikazati na nešto prirodniji način ukoliko se radi o pogledu iz prvog ili trećeg lica. S obzirom na to da se radi o 16:9 omjeru slike, i gledanje filmova na ovom monitoru također će biti ugodno.

Izgledu slike unutar igara svakako doprinosi i 144 Hz frekvencija osvježavanja uz Adaptive-Sync tehnologiju koja do izražaja dolazi na AMD grafičkim karticama. Kako biste pokrenuli spomenutu rezoluciju, preporučamo da nabavite Radeon RX580 s obaveznih 8 GB RAM-a (jer postoji i verzija s 4 GB) ili, naravno, grafičku jaču od spomenute, no obavezno iz AMD Radeon serije zbog kompatibilnosti s FreeSync tehnologijom. Imate li Nvidia grafičku od ranije, a odlučujete se za kupnju ovog monitora, nećete moći iskoristiti Adaptive-Sync tehnologiju.

Tehnologija ima Low Input Lag mod koji zaobilazi većinu internih procesora monitora koji omogućuje 4 milisekunde za grey to grey promjenu boje pojedinog pixela. Tu je i Shadow Control značajka koja igračima pomaže vidjeti više detalja u tamnim područjima te poboljšava kvalitetu slike podešavanjem razine sjene i svjetla. Dakle, posvijetlit će se čitava slika, što će omogućiti da vidite više detalja u mračnim dijelovima, kojih današnje igre imaju na pretek. Shadow Control može se namještati u 10 razina.

Low Blue Light način štiti oči tako da se slika monitora napravi toplijom, tj. crvenkastom, koja je udobnija za dugotrajno gledanje.

Stativ monitora podesiv je po visini i nagibu, a možete ga zakrenuti i u stranu. Sa zadnje strane postavljen je dodatak koji možete postaviti da strši izvan ruba monitora, a služi za odlaganje slušalica, ukoliko vaše slušalice već nemaju počasno mjesto negdje drugdje pored računala.

Uz monitor dolazi i dodatna tipkovnica. To je QuickSwitch kontroler koji ima niz unaprijed konfiguriranih načina igranja, a odlično će poslužiti za navigaciju kroz standardni AOC-ov meni za namještanje postavki slike. Iako monitor ima maleni joystick s donje strane za navigaciju time menijima, nekako je lakše koristiti tu tipkovnicu.

Osim podesive visine i kuta gledanja te stalka za slušalice sa strane, dizajnu pridonosi i crveno, plavo ili zeleno osvjetljenje ispod te iza ekrana, a podesivo je u tri razine. Dakle, ne radi se o RGB osvjetljenju, koje može biti višebojno, nego su dostupne samo te tri boje koje nisu interaktivne kao što je to slučaj s ambijentalnim osvjetljenjem na nekim TV uređajima, no nadamo se kako će i ta interaktivnost biti pridodana sljedećoj generaciji AOC gaming linija monitora. Ovako računalni stol osvijetljen zelenom bojom izgleda vrlo cool.

aoc monitor
Od priključaka dostupni su 2x HDMI, 2x Display Port i VGA, a tu je i 3,5 milimetarski audio izlaz i ulaz, kao i izlaz i ulaz za mikrofon. Zgodno je koristiti te audio ulaze/izlaze te time naizgled produžiti žice vašim slušalicama. Naravno, HDMI i DisplayPort imaju mogućnost prosljeđivanja zvuka na ugrađene zvučnike, koji nisu baš oduševili. Nedostaje im basa, što je već poznata mana malih zvučnika koji se ugrađuju u monitore, a njihova kvaliteta zvuka najbolje se može usporediti sa zvučnicima na laptopima.

Tu su još dva USB 3.0 priključka, od kojih žuti daje više struje, dok je plavi standardni USB 3.0 port.

Više informacija

  • Model: AG322QCX
  • Ukupna ocjena: 4,2
  • Performanse: 4
  • Mogućnosti: 4
  • Cijena: 4
  • Proizvođač: AOC
  • Tip: Zakrivljeni gaming monitor
  • Dijagonala /rezolucija /omjer stranica: 31,5” / 2560 x 1440 / 16:9
  • Statički/dinamički kontrast:: 2000:1, 50.000.000:1
  • Snaga osvjetljenja: 300 cd/m2
  • Osvježenje: 144 Hz , AMD FreeSync
  • Kut vidljivosti: 178 / 178
  • Vrijeme odziva: 4 ms
  • Priključci: HDMI, DisplayPort, VGA
  • Dodatno: 3,5 mm audio ulaz/izlaz za slušalice i mikrofon, USB Hub 3.0
  • Plus: iskustvo igranja, kontrast, priključci, FreeSync, pozadinsko osvjetljenje, nagibni stalak
  • Minus: kut vidljivosti, cijena
  • Ustupitelj i cijena: Microline, www.microline.hr, 4.480,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za AOC AGON AG322QCX: AGON line za gamere

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AOC AGON AG322QCX: AGON line za gamere - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.