AOC U3277PWQU - 5.0 out of 5 based on 1 vote
AOC U3277PWQU

AOC U3277PWQU

UHD srednje cijene za gaming i multimediju

Ovaj AOC-ov 32-inčni 4K monitor odličan je izbor za gamere i korisnike gladne UHD multimedije. U Vidilab testiranju provjerili smo kojim adutima će osvojiti korisnike.

4K monitori uglavnom su znatno skuplji u odnosu na zaslone s nižom nativnom rezolucijom, no ovaj AOC-ov monitor za svoju cijenu nudi zbilja mnogo, kako za gaming, kako za multimediju, tako i za poslovnu uporabu. Drugim riječima, ovaj je monitor namijenjen za gotovo sve tipove korisnika, a istovremeno nije i u „luđački skupo“ cjenovnoj kategoriji.
Za početak, dizajn monitora mogli bi smatrati pomalo konzervativnim. Okviri monitora su srednje veličine, a donji dio okvira, na kojemu se nalazi i AOC-ov logotip, kao i naljepnica sa specifikacijama srebrne je boje, što je elegantan dizajnerski „touch“. Doduše, zavučemo li prste ispod monitora, na kojemu se nalaze tipke za upravljanje OSD-om (On Screen Display), pronalazimo prve nedostatke, a u pitanju je upravo taj OSD koji djeluje izuzetno arhaično. Srećom, u pakiranju s monitorom dolazi i Windows softver koji nudi identične funkcije kao i ugrađeni OSD, ali u znatno boljem i preglednijem sučelju.

Sa stražnje strane monitora nalazi se držač za kabele (kako bi kablovinje bilo urednije), kao i vrlo solidan broj utora za povezivanje: Display Port, HDMI 2.0 (s MHL funkcijom), DVI i VGA (namijenjeni PiP i PBP funkciji monitora), utor za slušalice, a tu su i integrirani 3 W zvučnici koji ne nude neku kvalitetu, ali solidno služe za osnovnu audio podršku. S desne se strane monitora nalazi USB hub, s dva USB 2.0 i dva USB 3.0 porta (žuti USB 3.0 port je za brzo punjenje), za spajanje periferije, ili pak USB uređaja za pohranu podataka. Monitor također nudi i podešavanje po visini, podešavanje po kutu, ali i pivot od 90 stupnjeva.

AOC U3277PWQU 3

SUČELJA: Ima tu svega, od DisplayPorta, preko HDMI 2.0 priključka pa čak do relikta prošlosti u vidu VGA konektora

Što se boja i stupnja osvježavanja tiče, reprodukcija boja out-of-the-box nije idealno kalibrirana, no može se smatrati bliskom standardu, iako prikaz boja možda neće oduševiti profesionalce, jer svjetlije boje mogu djelovati „zrnasto“.

S druge strane, stupanj osvježavanja od 4 ms posebno će razveseliti gamere. Monitor smo testirali u različitim scenarijima. Isprobali smo FPS (Battlefield 1), akciju iz trećeg lica (Watch Dogs 2), sport (FIFA 17) i racing (DiRT 3), i monitor se “ponašao” odlično, bez ikakvih artefakata ili ghostinga. Doduše, potrebno je napomenuti kako za većinu navedenih igara trebate posjedovati i vrlo snažan grafički hardver koji je u mogućnosti igre pokrenuti u nativnoj rezoluciji od 3840 x 2160 piksela. Dobar primjer su Nvidijine GTX 1070, odnosno GTX 1080 grafičke kartice.

AOC U3277PWQU pivot

PIVOT: Uz svu bogatu opremu, ovaj 32-inčni 4K model ima i opciju pivotiranja

Kada je u pitanju samo „4K“ UHD iskustvo uporabe, ovdje je potrebno malo navikavanja, poglavito i zbog veličine monitora, obzirom da bi ikonice na desktopu i tekst ispod njih mogao djelovati vrlo sitno. Windowsi 10 će po spajanju monitora automatski napraviti upscale sučelja na 150%, no to može dovesti do neželjenih problema. U našem slučaju, zaslon smo poželjeli proširiti na TV uređaj manje rezolucije (1920 x 1080), kako bi usporedili Full HD i 4K video. No, nakon što smo pokrenuli Kodi i poželjeli da se prikazuje samo na sekundarnom zaslonu, operativni sustav je jednostavno odbijao to učiniti. Kasnije smo shvatili da je problem ležao u scalingu sučelja, koje smo trebali vratiti na 100%. Srećom, i bez scalinga, sadržaj na zaslonu je vrlo pregledan i čitljiv, što možemo zahvaliti visokoj gustoći piksela monitora, tako da smo scaling za daljnju uporabu zadržali na 100%.
Sve u svemu, AOC3277PWQU odličan je odabir, kako za gamera, tako i za korisnika gladnog 4K multimedijskih sadržaja.

Više informacija

 • Model: U3277PWQU
 • Ukupna ocjena: 4,6
 • Kvaliteta: 5
 • Cool faktor: 4
 • Cijena: 5
 • Proizvođač: AOC
 • Tip: VA
 • Dijagonala /rezolucija /omjer stranica: 3840 x 2160
 • Snaga osvjetljenja: 350 cd/m2
 • Osvježenje: 60 Hz
 • Vrijeme odziva: 4 ms
 • Kontrast: 3,000:1 (80m:1 dinamički kontrast)
 • Priključci: 1 x Display Port, 1 x HDMI 2.0 (s MHL), 1 x DVI, 1 x VGA, 1 x D-Sub
 • Dodatno: Zvučnici, pivot, PiP, PBP
 • Dimenzije: 80,01 x 74,188 x 65,9 x 17,12 cm (sa stalkom)
 • Masa: 11,51 kg (sa stalkom)
 • Plus: Dijagonala, rezolucija, VA panel, USB hub, odličan za gaming, cijena
 • Minus: Svjetlina može djelovati „zrnato“, arhaični OSD, slabi zvučnici
 • Ustupitelj i cijena: AOC (www.aoc.hr), 4.256,30 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)


Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za AOC U3277PWQU

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AOC U3277PWQU - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.