Logitech Pro X Superlight 2

Logitech Pro X Superlight 2

Pravi „sleeper“

Poznati izraz na sceni automobila savršeno opisuje ovaj miš. Izvana minimalistički jednostavan, no zapravo nudi sve najbolje funkcije koje od miša možete dobiti.

Logitech je svoju Pro seriju vrlo jasno definirao: maknuli su sve nepotrebno, s jasnim fokusom na ergonomiju i performanse. Tako na kraju imamo miš gotovo univerzalnog dizajna koji će pasati gotovo svakoj ruci, a funkcijama zadovoljiti svakog korisnika, ako ste, naravno, spremni platiti sve što vam može ponuditi, a pogotovo te mogućnosti iskoristiti.

 

Logitech-Pro-2-Superlight-1.jpg

Puna funkcionalnost: Nedavno ažuriranje besplatno je omogućilo svim korisnicima 4.000 Hz polling

 

S dimenzijama od 125 x 63,5 x 40 mm spada među manje miševe na testu, iako se radi o razlikama od nekoliko milimetara. Impresivan detalj je da se radi o mišu koji teži svega 60 grama, specifikacija na koju je Logitech ponosan, a možemo reći da stavlja miš na sam vrh po masi jer ipak u njemu nalazimo i bateriju s obzirom da je riječ o wireless mišu koji istovremeno traje impresivan broj sati.

Površina miša nije perforirana, već se do malene težine došlo strukturalnim promjenama, a nema straha oko čvrstoće dizajna. Površina miša je matirana, odnosno vrlo blago brušena te gotovo uopće nema vidljivih otisaka prstiju na njemu. Površina daje sasvim adekvatan grip, no Logitech svejedno nudi unutar pakiranja i dodatne gumirane naljepnice kojima možete oblijepiti ključne dijelove miša za još bolju pouzdanost ležanja u ruci.

Miš ima standardna dva velika gumba između kojih je kotačić koji također možete pritisnuti kao dodatan gumb. Desna strana miša ima vrlo suptilnu izbočinu kako bi prstenjak imao stabilnije držanje miša, a lijeva strana ima standardna dva dodatna gumba kojima pristupate palcem. Dodatni gumbi su među manjima na listi, no za klik ne treba puno pritiska te je on vrlo jasan pod prstom s glasnim klikom.

Dno miša nudi zanimljive detalje, a prvo u oko upada velika površina izbočena od ostatka miša koja služi za glatko kretanje po svim površinama. U ovom slučaju, riječ je o naprednoj PTFE površini, također poznatoj pod imenom Teflon, a odlikuje se vrlo niskim koeficijentom frikcije s ostalim materijalima. Vidimo ga dodatno oko senzora, kao i oko dna miša. Osim otvora za senzor, tu je i prekidač za paljenje miša, a zanimljiv detalj je pri dnu. Ovdje imamo magnetizirani poklopac u kojeg lako možete pospremiti USB dongle za bežično povezivanje s računalom, ako miš prenosite. No, taj poklopac krije dodatne mogućnosti naprednijih Logitech miševa.

Naime, kao dodatan uređaj možete kupiti Logitech PowerPlay podlogu za miš s kojom dobivate poseban poklopac te dok je miš na spomenutoj podlozi, konstantno će se bežično puniti. Tako dobivate najbolje iz oba svijeta: bežični miš kojeg ne treba priključivati na žicu za punjenje. Dodatno, u kutiji miša dobivate i poklopac koji je prekriven spomenutom PTFE podlogom, pa možete odabrati vama idealnu kombinaciju.

Miš koristi bateriju koja drži do 95 sati konstantnog kretanja, a s novim softverskim updateom, polling rate je podignut s 2.000 na 4.000 Hz što mu osigurava odlične performanse bez dodatnih ulaganja. Dugotrajna baterija rezultat je i korištenja HERO 2 senzora koji donosi rezoluciju do 32.000 DPI-ja, preko 500 IPS brzine i detekciju akceleracije od barem 40 G, bez ikakvog softverskog ispravljanja. Instalacijom Logitech G Hub softvera, otvaraju vam se dodatne mogućnosti prilagođavanja s do pet postavki koje se mogu memorirati, a uključuju Lift-off udaljenost, DPI u X i Y smjerovima, kao i odabir korištenja power-saver hibridnog rada senzora ili optičkog sustava pune snage i preciznosti.

Guštanje za claw grip igrače

Igranjem s ovim mišem nismo naletjeli na veće probleme, pogotovo ako preferirate „claw grip“ za koji je miš, po nama, idealan. Reakcije su brze i precizne, jedini nedostatak je srednji gumb kojim bismo mijenjali DPI odvojeno od ostalih, pa za to najlakše postavimo pritisak scroll kotačića. Ono što ćete primijetiti je da će spremljena funkcionalnost poput DPI vrijednosti biti aktivirana tek kada pokrenete G Hub aplikaciju, ako niste prošli kroz memoriranje postavki na miš.

 

Logitech-Pro-2-Superlight-2.jpg

Minimalac: Rastom “pro esports” scene, brojni brendovi guraju minimalističke simetrične miševe u premium kategoriju

 

USPOREDNI TEST GAMING MIŠEVA: PROLJEĆE 2024.

GLATKO KAO PO TRACI 

Nakon duljeg vremena odlučili smo provjeriti kakve nove funkcije nudi zadnja generacija gaming miševa, od dizajna do softvera.

Više informacija

  • Dodatna oprema: Dodatni PTFE poklopac na dnu
  • Dizajn: Simetričan
  • Model: Pro X Superlight 2
  • Proizvođač: Logitech
  • Senzor: HERO 2
  • Broj tipki / programibilne: 5
  • Konekcija: USB receiver, USB
  • Dimenzije i masa: 60 g
  • Ustupitelj i cijena: Logitech 169,99 €
  • Grand Prix: 4.33
  • Best Buy: 2.93
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Logitech Pro X Superlight 2

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Logitech Pro X Superlight 2 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.