EShark Shuriken

EShark Shuriken

Spremni za utrke 

Odličan spoj dizajna, rasvjete i performansi lagano je preporučiti, a Shuriken model od ESharka svakako će zadovoljiti sve uvjete.

Uvijek se ugodno iznenadimo koliko povoljno možemo pronaći miševe s odličnim i provjerenim senzorima, a ako ste spremni imati miša na žicu, mislimo da dok je izbor velik, ne morate dugo tražiti. Shuriken će ponuditi sve što kompetitivnom igraću treba da pokaže svoje sposobnosti bez ikakvih kompromisa.

Miš je idealnog dizajna da bude dobar suputnik svakoj veličini ruke, a najveći dlanovi će ga koristiti u “claw grip” stilu. Specifično je dizajniran za korištenje u desnoj ruci i lako je na njemu raditi satima, u čemu mu pomaže i odabir perforiranog izgleda. Naime, perforacije u obliku šesterokuta omogućuju hlađenje ruke pa sprječavaju prekomjerno znojenje, a istovremeno smanjuju ukupnu masu miša pa ovaj model ima ukupno 65 grama.

Perforirani su i rubovi s lijeve i desne strane, pa čak i dno miša, no zato je EShark iskoristio priliku da u centar ubaci svoj osvjetljeni logo. Miš koristi veći broj LED lampica pa osim loga svijetli i kotačić sprijeda, kao i sam rub miša straga. Riječ je o ARGB osvjetljenju kojim i sami možete upravljati pomoću softvera. Na dnu miša čak imate i sklopku čijim pomicanjem možete birati razinu osvjetljenja ili pak ugasiti RGB efekte.

 

White-Shark-SHURIKEN-1.jpg

Rupičasti dizajn: Miš je jedan od najperforiranijih koje smo do sada vidjeli te će vrlo lako hladiti vašu ruku u ljetnim mjesecima

 

Nema stajanja

No, krenimo od najbitnijeg, a to je sam dizajn i gumbi. Miš ima dva glavna gumba koji su također djelomično perforirani, a prema vrhu miša se šire te valovitim dizajnom imaju idealan oblik za navođenje prstiju u svakom trenutku, koliko god ga micali po stolu.

Koriste Light Strike switcheve s ratingom do 100 milijuna klikova tako da nema straha od ranog otkazivanja hardvera. Između dva gumba je otok s valjkom za scrollanje koji ima gumiranu površinu, kao i matiranu plastiku koja propušta LED rasvjetu iznutra. Ispod valjak imamo veći gumb za DPI postavke koje možete brzo mijenjati. Tu su još dva dodatna gumba s lijeve strane miša kojima upravljamo palcem desne ruke, a Shuriken ima najveći dizajn od svih na testu što bi se potencijalno moglo dopasti korisnicima, a koriste se popularni Omron switchevi s ratingom od 20 milijuna klikova.

Klik je vrlo jasan i možete brzo klikati ovim gumbima, no jedan minus je što gumbi nemaju jasan “kraj” nakon klika, već ih možete još pritisnuti nakon klika što im daje dojam mekoće. Dok nije jedini s ovim osjećajem pod prstima, veličina tipaka čini efekt primjetnim. Kako smo već spomenuli, na ovom mišu su i rubovi perforirani što vam zapravo daje odličan osjećaj kod držanja miša te nema šanse da vam klizne iz ruke dok ga podižete.

Sve spomenute gumbe, njih ukupno šest možete programirati prema vlastitim željama putem ESharkovog softvera. Osim toga, softver može upravljati RGB rasvjetom, kao i brzinom pollinga miša, od 125 sve do 1.000 Hz.

Na dnu miša također možete mijenjati polling brzinu dodatnim gumbom, no smatramo da ga realno nećete koristiti, već samo odmah postavite maksimalnu brzinu s obzirom da se radi o žičanom mišu pa nema problema s baterijom. Kada smo već kod žice, koristi se pleteni najlon koji omogućuje iznimnu savitljivost žice, a istovremeno je žica toliko laka da neće utjecati na vaš užitak u gamingu.

Na kraju, tu je još i senzor. Riječ je o novijem PixArtovom senzoru PWM 3370 idealnom za akcijski gaming, pogotovo ako ste kompetitivni, jer uz veći DPI od 19.000, ima i brže zaustavljanje praćenja podloge, već oko 1 mm visine. Senzor također nema softversko izglađivanje kretanja tako da dobivate odličnu preciznost svih pokreta, ključnu za pokrete poput ciljanja na velike udaljenosti u FPS igrama. U svakom slučaju, riječ je o odličnom mišu čije tipke možete mapirati prema želji, a odlično leži u ruci te koristi i PTFE podlogu za glatko kretanje po površinama.

 

White-Shark-SHURIKEN-4.jpg

Na izbor: imate opciju želite li puno LED osvjetljenje, djelomično, ili pak ugašen LED sustav za puni gaming fokus

USPOREDNI TEST GAMING MIŠEVA: PROLJEĆE 2024.

GLATKO KAO PO TRACI 

Nakon duljeg vremena odlučili smo provjeriti kakve nove funkcije nudi zadnja generacija gaming miševa, od dizajna do softvera.

Više informacija

  • Dodatna oprema: Nema
  • Dizajn: Ergonomski za desnu ruku
  • Model: Shuriken
  • Proizvođač: EShark
  • Senzor: PMW 3370
  • Broj tipki / programibilne: 6
  • Konekcija: USB
  • Dimenzije i masa: 65 g
  • Ustupitelj i cijena: Šmit Electronic 49,90 €
  • Grand Prix: 3.76
  • Best Buy: 3.81
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za EShark Shuriken

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

EShark Shuriken - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.