Corsair M75 Air

Corsair M75 Air

Superlagan i superbrz

Iznimno lagan, odzivan i precizan miš koji je prije svega namijenjen igranju bržih natjecateljskih online igara. Dodatnu prednost predstavlja mogućnost žičnog ili bežičnog korištenja.

Iz Corsaira nam dolazi još jedan od superlaganih gaming miševa koji su prije svega namijenjeni natjecateljskom igranju online igara s naglaskom na one FPS žanra. Corsair M75 Air je gaming miš kod kojeg su funkcionalnost i performanse u prvom planu. Ističe se prilično jednostavnim, nenametljivim dizajnom. Mogli bismo čak reći, neuglednim. Osim toga, iznimno je lagan s ukupnom masom od 60 g. Ovaj miš možete koristiti žično ili posve bežično, pri čemu su vam na raspolaganju klasična bežična veza ili Bluetooth. Zanimljivo je kako M75 Air dolazi bez ikakvog osvjetljenja, što je stvarno rijetkost u današnje vrijeme, a na naše još veće iznenađenje nema ni zasebnu tipku za podešavanje osjetljivosti (DPI).

Neugledan i ultralagan

Ergonomski gledano, Corsair se ovdje oslanja na posve simetričan dizajn, iako je miš ipak prilagođen dešnjacima. Prosječne je veličine, premda je nešto dulji, tako da smatramo kako će biti pogodniji za korisnike s većom šakom. Dvije glavne tipke su dosta velike, a s desne strane nalaze se još dvije. Zajedno s tipkom na skrol kotačiću, ukupno ih ima pet, što je prema Corsairu dovoljno za ciljanu publiku.

Dvije glavne tipke koriste optičke preklopnike (switcheve) što ih čini iznimno robusnim s obzirom na specificiranih 100 milijuna klikova. Tipke su dobre kvalitete, vrlo su odzivne i pravovremeno reagiraju na pritisak. Kotačić se ističe gumenom gornjom površinom i ugodan je za korištenje. S donje strane nalazimo prilično glatke teflonske nožice koje omogućuju relativno ugodno klizanje po površini.

Velika prednost ovog miša je svakako mogućnost korištenja bežične veze (2,4 GHz wireless ili Bluetooth) ili klasičnog žičnog rada putem priloženog, dovoljno dugačkog, USB-C na USB-A kabela. Za korištenje 2,4 GHz bežične veze dostupan je poseban mali prijamnik koji također ima vlastito spremište na donjem dijelu miša.

Za ponajbolje performanse svakako preporučamo koristiti miš putem žice ili 2,4 GHz bežične veze, što omogućuje stopu uzorkovanja od 2.000 Hz. Koliko ćete od ovoga u praksi imati koristi, sasvim je druga priča. Međutim, na ovaj način barem ste sigurni kako ćete uvijek moći računati na najbolje moguće performanse. Treba ipak imati na umu kako će korištenje stope uzorkovanja od 2.000 Hz utjecati negativno na trajanje baterije. Možemo reći kako prilikom uobičajenog rada u bežičnom načinu baterija traje dosta dugo, ali naravno, to ovisi i o tome na koji način koristite miš.

Corsair M75 Air koristi jedan od najnaprednijih optičkih senzora današnjice, kojeg je Corsair prozvao Marksman. Zapravo je riječ o PixArtovom PAW 3393 s maksimalnom rezolucijom od 26.000 CPI-ja. Riječ je o senzoru provjerene kvalitete kojeg koristi veliki broj gaming miševa visoke klase.

Iznimna brzina

Kako po pitanju brzine odziva, tako i po pitanju preciznosti u radu, ovaj senzor omogućuje nedvojbeno vrhunske performanse. Međutim, ono što još više kod ovog miša valja naglasiti je iznimna odzivnost dviju glavnih tipki. Posljedica je ovo i korištenja optičke tehnologije i daljnjih Corsairovih optimizacija. Po tom pitanju, ovo je jedan od najbržih miševa koji smo testirali, što će svakako zanimati sve igrače online natjecateljskih igara koje se temelje na brzoj reakciji.

Već smo spomenuli kako M75 Air ne posjeduje zasebnu tipku za podešavanje osjetljivosti. Zbog toga ćete sva podešavanja morati obaviti putem Corsairovog softvera iCUE. Ovdje možete prilagoditi funkciju svih tipki, podesiti željenu stopu uzorkovanja, nadograditi firmware ili provesti kalibraciju ovisno o podlozi na kojoj ćete miš koristiti. Miš posjeduje i internu memoriju na koju možete spremiti željene profile.

U svakom slučaju, M75 Air je iznimno odzivan i precizan gaming miš što ga u kombinaciji s malom masom čini odličnim odabirom za igranje bržih natjecateljskih igara. Zanimljivo je, međutim, kako je inicijalno cijena ovog miša postavljena na (pre)visokih 150 eura, no danas ga se ipak može pronaći po osjetno nižoj cijeni.

 

Corsair-M75-Air-2.jpg

Corsairov M75 Air je prije svega namijenjen igranju bržih online igara, a pritom je iznimno lagan s obzirom na ukupnu masu od 60 g

 

USPOREDNI TEST GAMING MIŠEVA: PROLJEĆE 2024.

GLATKO KAO PO TRACI 

Nakon duljeg vremena odlučili smo provjeriti kakve nove funkcije nudi zadnja generacija gaming miševa, od dizajna do softvera.

Više informacija

  • Dodatna oprema: USB žica
  • Dizajn: Simetričan
  • Model: M75 Air
  • Proizvođač: Corsair
  • Senzor: Marksman 26K
  • Broj tipki / programibilne: 6
  • Konekcija: USB receiver, Bluetooth, USB
  • Dimenzije i masa: 60 g
  • Ustupitelj i cijena: Corsair 109,99 €
  • Grand Prix: 3.80
  • Best Buy: 3.17
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Corsair M75 Air

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Corsair M75 Air - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.