EShark Shuriken

EShark Shuriken

Za kompetitivne igrače

Novi EShark miš dolazi u laganom pakiranju, ARGB rasvjetom i, najbitnije, novim PixArt senzorom koji nudi premium performanse

Ako u jedno možemo biti sigurni, onda su to definitivno lude cijene novog PC hardvera radi kojeg ćete dobro razmisliti pri kupnji ili upgradeu računala s obzirom na to da se ne naziru popuštanja u cijenama ni u narednim godinama. Srećom, kada pričamo o periferiji, cijene mogu biti puno kompetitivnije govoreći o premium performansama proizvoda. Ako ste kompetitivni igrač, najbitnija vam je interakcija s računalom, a to znači da periferija mora imati solidne performanse kako biste mogli konkurirati u svojim omiljenim naslovima. Periferija će i dalje koštati više nego je to prosječan PC korisnik spreman platiti, no velika ponuda modela znači i da se može pronaći pravi omjer cijene i performansi.

Ovdje u priču uskače novi ESHark Shuriken, miš koji prati trendove dizajna te je naoružan i najnovijim PixArt senzorom kako bi korisnicima pružio kompetitivne performanse. Ima perforirano vanjsko kućište koje mu nudi težinu od svega 65 grama. Dok nije najlakši u klasi, može se mjeriti s laganijim miševima na tržištu. Perforirani dizajn proteže se cijelim mišem, uključujući i donji dio kućišta, te su jedino prednje dvije tipke od pune plastike, kao i dvije pomoćne s njegove lijeve strane. Često se ovakav dizajn hvali i da smanjuje znojenje ruke pa se, ako je to problem s kojim se susrećete, svakako isplati uložiti u ovakav miš. Sadrži dakle sveukupno 6 tipki koje sve možete programirati po vlastitom ukusu, a riječ je o dva glavna prednja gumba koji koriste napredne Light Strike switcheve i nose prosječni životni vijek od 100 milijuna klikova što će dugo služiti i fanove Clicker Heroes igara. S lijeve strane miša imamo udubljeno tijelo miša idealno za pozicioniranje palca te naravno dva gumba koje kontrolirate palcem. Osim standardnih radnji, ove gumbe također možete programirati, ovisno o naslovu koji igrate. Tu se koriste Omron switchevi s 20 milijuna klikova, a moramo istaknuti kako se radi o gumbima koji nemaju „praznog hoda”, već brzo i jasno prihvaćaju klikove. Zadnja dva gumba koje EShark ovdje uvrštava na vrhu su miša, a riječ je naravno o scroll wheelu koji je napravljen od prozirne plastike za RGB efekte te ima gumiranu površinu na vrhu kako bi njime bilo lagano upravljati, no ne očekujte infinity scroll funkcije. Malo iznad scroll kotačića je gumb koji standardno služi za mijenjanje DPI-ja senzora. Cijeli miš je crne boje, a kao finiš koristi praškasti premaz tako da imate čvrsti osjećaj pri korištenju iako se ne koriste gumirane naljepnice za grip. S donje strane miša imate još dva gumba pored samog senzora. Lijevi gumb mijenja frekvenciju, odnosno učestalost updateanja pozicije miša računalu. S obzirom na to da se radi o žičanom mišu, ovaj gumb nema nekog smisla te svakako uvijek imajte uključen rad od 1000 Hz. S desne strane senzora imate prekidač kojim možete kontrolirati paljenje osvjetljenja na mišu, ovisno o vlastitim preferencijama. Sve to i još dodatnih postavki poput programiranja tipki možete kontrolirati u softveru miša koji nudi solidan broj opcija.

Novi PixArt PWM 3370

Glavna zvijezda showa svakako je novi Pixart PWM 3370 optički senzor za kompetitivni gaming, što je lagano vidjeti i iz samih specifikacija. Podržava do 19.000 DPI sa preciznih 400 IPS-a što znači da će moći vrlo precizno pratiti vaše pokrete. Uz to može pratiti ubrzavanje do 50G što je ujedno i maksimum koji se trenutno nudi kod optičkih senzora. Gaming scena ga tek treba testirati kako spada, no za sada je hvaljen jer su riješeni gotovo svi nedostaci dosadašnjih modela, a već nakon par milimetara prestaje pratiti površinu tako da vam pogled neće bježati kada ga morate s nje podići. 

Više informacija

  • Performanse: 5
  • Isplativost: 5
  • Dizajn: 4
  • Model: ESL-M6 SHURIKEN
  • Proizvođač: Eshark
  • Senzor: PixArt PWM 3370
  • Vrsta senzora: optički
  • Rezolucija senzora: 19.000 DPI
  • Maksimalni pooling: 1000 Hz
  • Akceleracija: 50G
  • Osvjetljenje: Da, ARGB, dvozonsko
  • Konekcija: USB kabel, 1,8 m
  • Dimenzije i masa: 123×70.4×39.5, 65 g
  • Plus: Softver, atraktivan dizajn, trajanje switcheva
  • Minus: malena površina nožica s donje strane
  • Ustupitelj i cijena: Šmit, www.eshark.gg/hr Cijena: 379,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za EShark Shuriken

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

EShark Shuriken - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.