eShark ELS-M2 Shinai

eShark ELS-M2 Shinai

eSportski miš

Profesionalna gaming oprema zahvaljujući sve snažnijoj industriji postaje pristupačna i ostatku gamera koji možda ne igraju pod svjetlima reflektora, no i dalje zahtijevaju odličnu periferiju kako bi bili konkurentni

White Shark brend periferije dobio je novu granu specijaliziranu za eSport te su na tržištu već novi proizvodi pod tim eShark brendom. Oni su specijalizirani za potrebe gamera koji imaju natjecateljski duh i vole kompetitivnost e-sportova. Tako se na testu našao eShark Shinai gaming miš, kao i eShark Karuta podloga.

Miš spada pod kategoriju manjih u smislu dizajna, no može se koristiti u “Claw Grip” stilu kod korisnika s većim rukama ili “Palm Grip” stilu kod onih s malo manjim dlanovima. Sam dizajn dopušta korištenje ljevaka i dešnjaka, no dodatna dva gumba ipak će zahtijevati desnu ruku za kliktanje palcem.

Površina ima crnu “matte” boju koja je ugodna za držanje miša na dulje vrijeme, dok su lijevi i desni rub prošarani kanalićima kako bi ih bilo lagano držati te se uopće ne skližu iz ruke. Detalji miša imaju prozirnu plastiku koja ispod sebe krije RGB osvjetljenje. Osvijetljena je sredina scroll gumba, DPI gumbi, kao i rubovi dodatnih gumbi pored palca.

 

Naravno, svijetli i eShark logo na kraju miša, zasigurno kako bi vam ga bilo lakše naći u mraku.

Miš ima sveukupno sedam gumba koje je moguće programirati prema želji korisnika. Glavni lijevi i desni imaju plitku aktivaciju, idealnu za gaming gdje je brza reakcija bitna, dok gumbi za promjenu DPI-ja imaju jasan klik da vam daju do znanja promjenu brzine.

Tako će nišan uvijek imati optimalnu brzinu za onaj ključni trenutak kada vam je preciznost najbitnija. Svi gumbi daju vrlo precizan osjećaj klika i čvrstu reakciju. Switchevi gumbi imaju životni vijek od oko pet milijuna klikova, što je i više nego dovoljno za nekoliko godina aktivnog gaminga, pogotovo za traženu cijenu.

Osvjetljenje miša također mijenja boju ovisno o DPI razini, pa ćete lako znati na kojoj ste postavci i uz brzi pogled.

 

Brzo i precizno

Senzor koji koristi miš nosi naziv Avago 3325, kompaniju je preuzeo Pixart te se sada senzor nalazi pod njihovom listom proizvoda. Riječ je o solidnom gaming senzoru za mid-range miševe, a kod ovog modela miš vuče i do 7000 DPI, što je očekivano za cjenovnu kategoriju.

Maksimalna brzina od 100 inča po sekundi je sasvim dovoljna za većinu korisnika, a podržano ubrzanje od 20G kod nekih korisnika možda neće biti dovoljno, no jednom kada dođete na tu razinu, vjerojatno ćete svoj sljedeći miš kupovati isključivo bazirano na senzoru koji koristi.

Miš također na dnu ima switch s tri postavke, a pomoću njega možete birati “pooling” brzinu, iliti brzinu osvježavanja informacija koje miš šalje računalu. Bolji miševi to rade češće zbog bržeg vremena reakcije, a ovaj miš ima maksimalnu brzinu od 1000Hz, što je jednako profesionalnim miševima, poput Logitecheve Lightning serije.

 

Miš teži 133 g i nema dodatne utege te je pristojno balansiran bez da se stražnji dio “vuče” dok ga podignete.

Uz miša preporučamo eShark ESL-MP1 Karuta podlogu, koja sa svojim dimenzijama od 400 x 900 mm pokriva kompletan dio stola koji koristite za gaming. Površina je glatka, a tkanina ima ugodnu dubinu od 3 mm koju možete osjetiti jačim pritiskom.

Stražnja strana je gumirana i nema teorije da se podloga pomakne ni milimetra kada ju stavite na stol. Rubovi su prošiveni debelom zelenom niti, osiguravajući ih od oštećenja pri korištenju, a s postavljanjem taktične RGB rasvjete možete dobiti vrlo atraktivno osvjetljenje zbog žarko zelenog šava. Podloga se prodaje po cijeni od 99,99 kn.

Jedina zamjerka kod ELS-M2 Shinai miša je u Scroll kotačiću koji nema dobro definiran efekt scrollanja, već je osjećaj prilično mekan. Nosač kotačića je načinjen od plastike, pa listanje stranica nema dobar osjećaj, a tu i tamo zaškripi za vrijeme scrollanja zbog spomenute plastike.

 

Više informacija

  • Performanse: 4
  • Isplativost: 5
  • Dizajn: 4
  • Cijena: 249,00 kn
  • Model: ELS-M2 Shinai
  • Proizvođač: eShark
  • Senzor: Avago 3325
  • Vrsta senzora: Optički
  • Maksimalni pooling: 1000 Hz
  • Akceleracija: 20 G
  • Mogućnost kalibracije senzora površini: Da
  • Deklarirani broj životnog vijeka tipaka: 5 milijuna klikova
  • Osvjetljenje: Da, RGB
  • Plus: cijena, dizajn, jednostavnost
  • Minus: kvaliteta Scroll gumba, točnije osjećaj “scrollanja”
  • Ustupitelj i cijena: Šmit Electronic http://www.smit-electronic.hr/hr/ Cijena: 249,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za eShark ELS-M2 Shinai

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

eShark ELS-M2 Shinai - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.