Prvi pogled: EasySMX V18

Prvi pogled: EasySMX V18

Gaming miš za cenera

Kakav se gamerski miš može kupiti za 10 dolara? Iz EasySMX-a nam je u redakciju pristigao njihov budget gamerski miš koji bi nam trebao ponuditi odgovor na ovo pitanje. 

 

EasySMX-ov budget gaming miš naziva V18 dolazi u prilično neuglednoj i malo kartonskoj kutiji. Ergonomski je oblikovan tako da odgovara dešnjacima, te svojim dimenzijama spada u nekakvu zlatnu sredinu. Nije ni prevelik niti premalen. Također je relativno lagan. Kvaliteta izrade očekivano obzirom na cijenu od 10 dolara nije na osobito visokoj razini. Možemo reći da je u dobroj mjeri prihvatljiva, te kako miš prilično dobro leži u ruci i ugodan je za korištenje. Sa lijeve i desne strane nalazimo teksturiranu površinu  koja sprečava klizanje. Miš ima ukupno 9 tipki, što je prilično lijepa brojka. Nažalost izvedba samih tipki nije osobita, posebno su bočne tipke lošije napravljene. S druge strane dvije glavne tipke su relativno solidne i pružaju dobar feedback prilikom korištenja! Miš dolazi i s posebnom sniper tipkom. Opleteni kabel za spaajanje na USB priključak je dužine 1,8m, što je nekakva stanadradna dužina.

Posebno je zanimljivo što EasySMX kod ovako jeftinog miša nudi mogućnost prilagodbe težine putem 5 utega. Poklopac za utege nalazi se s donje strane i vrlo se lako skida. Bez dodatnih utega masa ovog miša iznosi 81 g, a s dodatnih pet utega ukupno masa oznos 106 g. Moramo priznati da neku veliku razliku nismo primijetili. U svakom slučaju ovo je mogućnost koju ne bismo očekivalo kod ovako jeftinog gamerskog miša.

V18 4 min 2048x2048

 

 

Što se tiče peformansi EasySMX je V18 opremio s Pixartovim optičkim senzorom PAW3519 makisimalne rezolucije od 4200 DPI. Premda ovaj senzor na papiru zvuči jako dobro performanse ovog miša ipak nisu na nekoj osobitoj razini. Posebno ako ga usporedimo s nešto kvalitetnijim gamerskim miševima. Osjeti se manjak preciznosti i ponekada sporost rekacije. Rekli bismo posve očekivano. Ovo nije miš namijenjen igranju bržih igara ili ne daj bože natjecateljskom igranje. Za manje zahtjevne i casual igre bit će sasvim dobar. EasySMX za svoje modele gaming miševa nudi i poseban softver za preuzimanje. Već na prvi pogled vidiljivo je kako ovaj softver zahtjeva određenu doradu. Ipak moguće je obaviti osnovna podešavanja i iskoristiti mogućnost mapiranja tipki, podešavanja profila i makro naredbi. Naravno obzirom na cijenu ovdje nema nikakvog naprednog RGB osvjetljenja, međutim miš ima suptilno crveno osvjetlnje s prednje i stražnje strane.

U konačnici ovdje dakako vrijedi "koliko para toliko muzike". EasySMX V18 je budget gaming miš iznimno povoljne cijene. Ukoliko igrate brže igre svakako ga ne možemo preporučiti, jer mu performanse nisu na odgovarajućoj razini. Za uobičajen rad i causal igranje bit će sasvim dobar. Međutim čini nam se da je općenito ipak bolja ideja kupnja nešto malo skupljeg i kvalitetnijeg miša.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Prvi pogled: EasySMX V18

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Prvi pogled: EasySMX V18 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.