Sharkoon Drakonia II

Sharkoon Drakonia II

Povratak legende

Prošlo je sedam godina od izlaska prve Drakonije, miša koji je bio univerzalan odgovor na pitanje: „Koji miš kupiti do 300 kn?“, a njegov nasljednik ima velik zadatak pred sobom jer je tržište u međuvremenu postalo vrlo kompetitivno.

Iako mnogima ime Sharkoon Drakonia ne znači ništa, ovaj je miš dugo bio jedan od najdražih miševa mnogih gamera koji su tražili dobar omjer uloženog i dobivenog. No vremena se mijenjaju i tehnologija napreduje, tako da je Drakonia postala nevažna u moru odličnih optičkih miševa u kojem pokušava zaplivati i njezin nasljednik.

Sjajni zmaj

Sharkoon je pri dizajniranju Drakonije II pokušao utjeloviti esenciju originalne Drakonije, no isto tako pratiti smjernice dizajna modernih gaming miševa. Nažalost, Sharkoon je zadržao najgori dio originalne Drakonije: sjajnu plastiku kućišta s uzorkom zmajevih ljuski. Sjajna plastika potiče znojenje i smanjuje sigurnost stiska. A uzorak zmajevih ljuski čini miš odbojnim većini korisnika koji traže jednostavan, decentan miš. Sharkoon je previše zapeo za prošlost, što će ih u konačnici koštati jer malo koji gamer želi miš izrađen od sjajne plastike s uzorkom zmajevih ljuski. Srećom, odmorišta na klikovima imaju duboka udubljenja, tako da je pri igranju moguće zadržati dobar položaj prstiju, no isto ne možemo reći za bočne stranice, koje imaju velika izbočenja. Ono s lijeve strane možemo razumjeti jer može poslužiti kao odmorište za palac, no ono s desne strane je smetnja koja vas tjera da miš držite u određenom položaju, koji se neće svidjeti svima, uključujući nas. Ovaj miš pokušava biti hibrid FPS i MOBA miša, a u konačnici ne uspijeva biti nijedno: raspored tipki na boku čini njihovo korištenje kompliciranim za igranje MOBA igara, a za FPS bočne tipke predstavljaju smetnju koja uzima dragocjen prostor za prilagodbu položaja palca. Za casual gaming Drakonia II je solidan izbor, no želite li specijalizirani miš za određeni žanr, ovo nije ono što tražite.

Vrhunski senzor

Srce gaming miša je senzor, a ako on nije dobar, ostatak miša je gotovo bezvrijedan. Sharkoon je toga itekako svjestan, čemu je dokaz njihov izbor senzora za Drakoniju II. Očekivali smo da će Sharkoon odabrati dobar senzor, no oni su nadmašili naša očekivanja i u svoj miš ugradili PixArt 3360, jedan od najboljih optičkih senzora na tržištu. Ovaj senzor koristi se u mnogim Esports miševima, kod kojih je preciznost od najviše važnosti jer Esports igračima miševi nisu samo komad periferije, već alat kojim zarađuju za život. Stoga nas ne čudi što se Drakonia II tijekom testiranja nije dala zbuniti pri najbržim kretnjama i naglom podizanju, koje može uzrokovati gubitak mogućnosti praćenja i neželjene pokrete kod lošijih senzora. Oko mnogih aspekata ovoga miša može se raspravljati, no jedno je sigurno: Sharkoon je odabrao vrhunski senzor za Drakoniju II.

Zaključak

Sharkoon je pokušao, no u konačnici nije uspio napraviti dostojnu zamjenu za legendarnu Drakoniju. Teško je biti kompetitivan u ovoj kategoriji jer i veliki proizvođači nude vrhunske miševe s odličnim omjerom cijene i kvalitete. Iako nije na razini prethodnika, Drakonia II svidjet će se casual gamerima kojima je prioritet odličan senzor, a estetiku i sigurnost oblika stavljaju u drugi plan.

Više informacija

  • Ukupna ocjena: 3,8
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 4
  • Proizvođač: Sharkoon
  • Senzor: PixArt 3360
  • Broj tipki / programibilne: RMB / LMB, šest na boku + tri na vrhu
  • Utezi: Da
  • Dimenzije i masa: 127 x 83 x 42 mm, 134 g
  • Plus: Kvaliteta izrade, senzor
  • Minus: Tekstura ljuski loše izgleda, sjajna plastika, nesiguran oblik i loš raspored tipki
  • Ustupitelj i cijena: Sharkoon, https://en.sharkoon.com, 298,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Sharkoon Drakonia II

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sharkoon Drakonia II - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.