Renkforce Quad Core TV Box - 5.0 out of 5 based on 1 vote
KRUŽNI DIZAJN: Pomalo nekonvencionalnog izgleda, ali konvencionalnih funkcija, no nedostaje nam IR receiver

Renkforce Quad Core TV Box

4K Android TV Puck

Iako je teško zamisliti 4K Televizor bez Smart TV funkcionalnosti, Renkforce je tržištu ponudio TV Box koji podržava čak 4K reprodukciju

Box u nazivu ovog uređaja nam se čini pomalo promašenim, budući da se radi o kružnom uređaju. Prikladniji naziv bio bi Quad Core TV Puck. Kućište je pomalo prozirno, pa se odsjajem LED indikatora rada osvjetljava i hardver u unutrašnjosti. Iako je kućište prozirno, nismo uspjeli ugledati infracrveni senzor, što smo i nekako očekivali, budući da u paketu nismo pronašli nikakav daljinski upravljač – atipično za TV boxeve. Srećom, nalazimo 2 puna USB priključka, koji dozvoljavaju spajanje raznolikih uređaja, pa time i bežičnih tipkovnica ili daljinskih upravljača. Nalazimo i Ethernet port, kojeg bi bilo svakako preporučljivo koristiti, budući da TV Box posjeduje Wi-Fi n brzine, što nam se u nekim situacijama čini pomalo preslabim za streamanje 4K sadržaja, bilo sa interneta ili iz kućne mreže. Nalazimo i puni HDMI 1.4 port, optički izlaz za zvuk, utor za MicroSD karticu, te microUSB priključak. USB priključci imaju dovoljno snage za napajanje eksternih 2,5-inčnih tvrdih diskova.

Renkforce Android Quad Core TV Box 2

PORTOVI: Spas za nedostatak IR receivera je velik broj portova, čak 2 puna USB-a, na koja se mogu spojiti razne druge periferne jedinice

 

Uređaj se ne napaja preko microUSB priključka, već preko posebnog okruglog 5 V DC adaptera. Budući da radi nečujno, pozicioniranje tipke za paljenje sa stražnje strane nije problematično, zbog čega TV Box možemo ostaviti trajno uključenim. Zgodni su utori za vijke s donje strane kućišta, putem kojih se TV Box može postaviti na stražnju stranu televizora. Što se tiče reprodukcije, s niti jednom datotekom u 4K formatu nismo imali problema. Čak su se i datoteke od 10 GB visokog bit ratea reproducirale bez ispadanja slike ili zvuka. Reproduciranje sadržaja s YouTubea ipak nije moguće u 4K rezoluciji, budući da Android 4.4.4 kojeg pogoni ovaj TV Box ne podržava nativnu 4K reprodukciju, zbog čega se i neke aplikacije mogu pokretati samo u 1080p rezoluciji. Tek u nekim aplikacijama poput Kodija (koji je predinstaliran) i 4K video playera možemo doći do 4K reprodukcije. Budući da se radi o HDMI 1.4 tehnologiji, 4K rezolucija se prikazuje na 30 Hz. Ostatak hardvera je relativno dobar, budući da se radi o uređaju s quad-core procesorom na 2.0 GHz uparenim s Octo-Core grafikom i 2 GB RAM memorije.

Performanse u drugim aplikacijama su vrlo dobre, te u niti jednoj nismo primijetili usporavanja ili rušenja. Iako su performanse dobre, pomalo smo razočarani nedostatkom daljinskog upravljača. Utješila bi nas nedostajuća HDMI-CEC funkcionalnost, putem koje bismo TV Boxom upravljali preko daljinskog upravljača televizora. Kap utjehe nam je miracast funkcionalnost, koja radi veoma dobro i sliku zrcali s veoma malom latencijom, unatoč Wi-Fi n konekciji. Čini nam se da su osjetno jeftiniji modeli s 1080p reprodukcijom i s uključenim daljinskim upravljačem mnogo bolja opcija.

Renkforce Quad Core TV Box - Maloprodajna cijena:
987,49 kn

Više informacija

  • Model: Renkforce Quad Core TV Box
  • Ukupna ocjena: 4,2
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Ergonomija: 4
  • Proizvođač: Renkforce
  • Procesor: Quad Core A9 @ 2,0 GHz, Mali 450MP Octo‑Core grafika
  • Memorija: 2 GB RAM / 8 GB pohrane
  • OS: Android 4.4
  • Mreže: Wi-Fi a/b/g/n, Bluetooth 4.0
  • Dimenzije i masa: 131 x 131 x 26 mm/ 150 g
  • Plus: 4K reprodukcija, nečujan rad
  • Minus: U paket nije uključen daljinski upravljač, Wi-Fi n konekcija
  • Ustupitelj i cijena: Conrad, www.conrad.hr, maloprodajna cijena: 987,49 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Renkforce Quad Core TV Box

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Renkforce Quad Core TV Box - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.