Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Ogromno zadovoljstvo

Tab S8 Ultra je najveći tablet koji smo vidjeli. Najveći iPad ima 12,9 inča, a Samsungov Tab S8 Ultra impresivnih 14,6 inča, ali veličina nije uvijek najbitnija.

Kada smo tablet izvadili iz kutije, shvatili smo da Samsung Galaxy Tab S8 Ultra nije samo velik, već je i iznenađujuće tanak. Debljinom od samo 5,5 mm činio nam se kao veliki komad stakla. Skupog stakla. Teži otprilike 728 grama, robustan je i čvrsto leži u ruci.

Sa strane se nalazi USB-C priključak za razmjenu podataka i za punjenje, male rupe u metalnom okviru za zvučnik te gumbi za glasnoću i paljenje. Što se tiče stražnje strane, sve je od mat metala, osim izbočine za kameru i staklene trake gdje će se vaš S Pen magnetski držati i bežično puniti.

 

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra 2

Malo će vas kamera ispeglati, ali taman onako kako treba.

 

Najveći AMOLED zaslon koji krasi bilo koji tablet do sada omogućava duboku crnu boju, dok ostale boje izgledaju bogato i živahno. Kada smo pokrenuli video na YouTubeu i stavili ga na puni zaslon, imali smo osjećaj kao da držimo mali televizor u rukama. Dok su iPadovi nešto četvrtastiji i to s omjerom 4:3, zaslon Tab S8 Ultra ima omjer 16:10. Malo šire od Full HD-a.

To znači da kad gledate Netflix seriju u Full HD-u ili igrani film u 21:9, iPad će uvijek prikazati masivne crne trake s obje strane slike. Tab S8, s druge strane, neće. Stoga, ako želite tablet za filmove i gledanje sadržaja na internetu, ovo je odabir za vas. Zbog svoje veličine, lako bi se mogao koristiti kao laptop. Postoji tzv. Book Cover tipkovnica koju možete zasebno kupiti i priključiti na tablet.

Umjetnici koji će većinu svog vremena provesti crtajući S Pen stylusom možda neće trebati tipkovnicu, međutim, stvarno je zgodno kad vaš tablet možete pretvoriti u laptop. Galaxy Tab S8 Ultra dolazi s Qualcommovim Snapdragon 8 Gen 1 čipsetom, a ima i modela koji imaju nevjerojatnih 16 GB RAM-a i 512 GB memorije. To je ponekad više od onoga što biste dobili na nekim laptopima u ovom cjenovnom rangu.

 

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra 4

Divlji rezultat na divljem testu.

 

Možda je Samsung stvarno htio da Tab S8 Ultra bude zamjena za laptop, ali puke specifikacije ne čine ga baš laptopom. Samsungova DeX platforma može u potpunosti iskoristiti svu tu moć, ali je ona još uvijek daleko od zamjene za Windows. Moći ćete pokretati ozbiljnije igre i obavljati mnoštvo zadataka istovremeno — Tab S8 Ultra podnijet će sve to bez ikakvog znojenja.

Samsung uz ovaj tablet daje i fantastični S Pen. Osjećaj je bio kao da pišem po papiru. Više mi se sviđao osjećaj pisanja i crtanja na ovom tabletu nego na bilo kojem drugom modelu. S Pen se puni bežično sa stražnje strane uređaja, za što će vam trebati nekoliko pokušaja da je postavite u ispravan položaj bez gledanja. Baterija vam je potrebna samo za određene mogućnosti S Pen olovke koje vjerojatno nećete puno koristiti.

 

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra 3

Pokušaj da ovjekovječim svoju mačku je bio pravi umjetnički izazov, ali sam svejedno uživao crtajući.

 

Radi se o određenim gestama i funkcijama gumbi, tako da možete crtati i pisati do mile volje.  Kada uzmemo sve u obzir, za većinu će Galaxy Tab S8 Ultra biti malo prevelik i prejak. Još uvijek se radi o zanimljivom i korisnom uređaju. Osjećao sam se vrlo produktivno na Tab S8 Ultra, barem u usporedbi s drugim tabletima.

No, ako su cijena i osjećaj nošenja ovog tableta skoro jednaki kao kod prijenosnih računala, zašto jednostavno ne biste nabavili laptop? Nekima će biti korisnije. U slučaju da već imate dobro prijenosno računalo, a želite podignuti kreativnost na idući nivo, onda će vam se Tab S8 Ultra sigurno isplatiti.

 

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra 5

 

Više informacija

  • Model: Galaxy Tab S8 Ultra
  • Ukupna ocjena: 4,75
  • Proizvođač: Samsung
  • Operativni sustav: Android 12, OneUI 4.1
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
  • Radna memorija: 8 GB
  • Memorija: 128 GB
  • Ekran: 2960 x 1848 piksela
  • Baterija: 11 200 mAh
  • Dimenzije i masa: 326,4 x 208,6 x 5,5 mm, 726 g
  • Plus: najveći zaslon, snažan čipset, izvrstan osjećaj pisanja stylusom
  • Minus: nemala cijena, poveća masa
  • Ustupitelj i cijena: Samsung, samsung.com/hr, Cijena: 7.099 kn / 942,20 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.