Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

14,9-inčni AMOLED flagship

Samsung je predstavio tri tableta S8 serije, pri čemu Ultra ima ogroman 14,6-inčni ekran u iznimno tankom kućištu i s jakim hardverom.


Prva usporedba koja nam pada na pamet kada gledamo Samsung Galaxy Tab S8 Ultra je ona s iPad Pro modelom iz Applea. Najveći Tab S8 Ultra ipak je veći od Apple tableta, dok iPad Pro i dalje ima najjači čipset. Osvrnut ćemo se još koji put na jabučni tabor, no krenimo redom po novom flagship tabletu korejske kompanije.


Ogroman i tanak

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra stvarno je golemi tablet i sa svojih 14,6 inča ima dijagonalu ekrana jednaku prijenosnim računalima. Ako ga kupite u prvom valu, moguće je još pronaći akciju u kojoj dobijete gratis zaštitni omot koji ujedno ima i jako dobru bluetooth tipkovnicu. Ako uključimo Samsungov Dex u jednadžbu, Tab S8 Ultra pretvara se u zanimljivu alternativu laptopima. Prepreka je dostupnost aplikacija, ali ako znamo da u Dex načinu dobivate desktop Chrome aplikaciju, većinu office poslova moguće je bez problema obavljati.

No želite li koristiti gigantski nabrijani tablet s fenomenalnim Super AMOLED ekranom za office poslove? Činjenica je da će, ako nemate najnoviji OLED TV, zaslon novog flagship tableta vjerojatno biti daleko najkvalitetniji ekran u domaćinstvu. Visoka 1848 × 2960 rezolucija i tanak obrub uz Super AMOLED tehnologiju bit će jako dobar za multimedijalni sadržaj. S obzirom na to da tablet ima sposobnost prikaza HDR sadržaja i podršku za 5G mreže, moguće je streamati filmove i serije u najvišoj kvaliteti u pokretu.

Tablet ima i četiri zvučnika koja potpisuje AKG i prilično su glasni. Zvučna slika je impresivna s svim tonovima dobro zastupljenim, uključujući i precizne visoke te prisutne duboke. Mali minus je smještaj zvučnika sa strane točno na mjestima gdje bi mogli držati tablet.

S prednje strane tableta nalazi se staklo, rub je aluminijski, dok je stražnja strana plastična. Kamere na ovom tabletu nisu samo tek toliko stavljene. Dvije su prednje za video pozive i selfije, a obje dolaze s 12 megapiksela, pri čemu je jedna širokokutna i druga ultraširokokutna koja hvata 120 stupnjeva. Prednje kamere podržavaju snimanje u 4K i do 60 FPS-a. Stražnje dvije kamere imaju istu kombinaciju leća, s tim da je glavna kamera od 13 MP, a ultraširoka od 6 MP.


Najjači hardver

Ako izuzmemo Appleove ARM procesore, Samsung dolazi s trenutačno najjačim čipsetom koji možemo vidjeti i u flagship telefonima, a radi se o Snapdragon 8 Gen 1 procesoru napravljenom na 4 nm. Tablet ima moć najjačih telefona, a to će pogotovo doći do izražaja u gamingu. Spojite li igrači kontroler, imate prilično moćan prijenosni gaming uređaj s ogromnim AMOLED ekranom. Na test smo dobili model sa 128 GB prostora i 8 GB radne memorije. Najjača konfiguracija ima 16 GB RAM-a i do 512 GB prostora.

S Pen olovka je nešto što zamjetno diže produktivnost za određenu skupinu korisnika. Ona dolazi u prodajnom paketu, a na pozadini tableta u produžetku trake s kamerama je crna traka na koju prianja olovka za punjenje. Samsung Notes je osnovna aplikacija za brze bilješke ili skice ako ste umjetnički nastrojeni. Uz tablet prvih šest mjeseci dobivate i Clip Studio Paint EX koji donosi prirodniji osjećaj kista za umjetničke kreacije. Kistove i boje možete odabirati na uparenom pametnom telefonu i ostaviti prostor praznog platna na tabletu.

Tablet dolazi s Androidom 12 i One UI 4.1 što znači da su sve najnovije značajke najpopularnijeg sustava prisutne. Softverski, ono što čini razliku je Dex koji pretvara tablet u desktop iskustvo. To naravno ima smisla uz dodatnu tipkovnicu i postolje.


Zaključak

Usporedba s iPad Pro tabletom se nameće jer su to najočitiji suparnici. Mogućnosti su na strani Apple tableta zbog inicijalno većeg broja dostupnih profesionalnih aplikacija. Apple iPad Pro ima i jači hardver, ali to obični korisnici mogu primijetiti tek korištenjem profi aplikacija, jer je i Snapdragon 8 Gen 1 monstruozno jak procesor.

Super AMOLED ekran je korak ispred svih tablet zaslona, Dex donosi odlično desktop iskustvo. S Pen olovka koja dolazi uključena u paket doprinosi mogućnostima i ovaj tablet je sam vrh ponude sa svim svojim opcijama. Ako vam je veličina od 14,6 inča prevelika, S8 dolazi u manjim varijantama od 12,4 i 11 inča, pri čemu najmanji ujedno nema AMOLED ekran.

 

Više informacija

  • Model: Galaxy Tab 8 Ultra
  • Ukupna ocjena: 4.6
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Cool faktor: 5
  • Proizvođač: Samsung
  • Operativni sustav: Android 12, OneUI 4.1
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1
  • Radna memorija: 8 GB RAM
  • Memorija: 128 GB
  • Ekran: 1848 × 2960piksela
  • Baterija: 11.200 mAh
  • Plus: Ekran, hardver, kvaliteta izrade, Dex, kamere
  • Minus: Veliki gabariti nisu za svakoga
  • Ustupitelj i cijena: Samsung, www.samsung.com/hr, Cijena: 8999,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy Tab S8 Ultra - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.