Acer Iconia One 8 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
DOBAR DIZAJN No, ništa posebno što već nismo vidjeli

Acer Iconia One 8

Prosječno dobar

Usporenjem napretka tablet kategorije, dijelom zbog popuštanja wow-faktora tableta, dijelom zbog porasta prodaje phableta, na tržištu se pojavljuju standardizirani tableti, očekivano dobrih performansi - uz nižu cijenu. Takav je i Acerov Iconia One 8

Intelov Z3735G Quad Core čipset se mnogo bolje nosi s Androidom nego s Windowsom 8.1 kojeg nalazimo na srodnom, Iconia 8W modelu. S 8W, One 8 dijeli i sličan dizajn. Oba tableta su gotovo jednakih dimenzija i mase, no stražnja stranica na One 8 je od nešto mekanije perforirane gume koja ostavlja odličan dojam pod prstima. Nalazimo jednake hardverske tipke s desne strane, tipku za zaključavanje te tipke za reguliranje glasnoće. MicroSD utor je prebačen s vrha na lijevu stranu, a kao i na 8W, otvor nije zaštićen nikakvim poklopcem, no memorijska kartica duboko i čvrsto ulazi u tablet.

Inače, odličnoj izradi i dobrom dizajnu usmjerili bismo jedinu primjedbu, a to je pozicioniranje zvučnika. Zvučnik je relativno bučan za uređaj ove veličine, no pozicioniranje na donji rub stražnje stranice izaziva mogućnost nehotičnog pokrivanja zvučnika. Gledajući video na Youtubeu, često smo znali pokriti zvučnik, zbog čega bismo tablet češće držali jednom rukom. Iako su ekrani oba Acerova tableta jednakih dimenzija i rezolucija, ekran na Iconiji One 8 je znatno bolji. Primjećujemo bolju reprodukciju boja i kutove gledanja, kao i znatno manji prodor osvjetljenja koji je jedva primjetan.

Preciznost touchscreena je također osjetno bolja, zahvaljujući Acerovoj Precision Plus tehnologiji. Općenito rečeno, Iconia One 8 ima jedan od boljih digitizera s kojima smo se susreli na tabletima. Navigacija Android operativnim sustavom, koji je u potpunosti prilagođen touchscreenu, također pada znatno lakše. UI elementi su zadovoljavajuće veličine te nam idealno pašu pod prste.

Acer Iconia One 8 B1 810 171W 5

GUMIRANA Stražnja stranica dobro leži pod prstima


Lagani Android


Android 4.4.4 u Acerovoj izvedbi je veoma malo promijenjen, a i time je ostao veoma lagan za pokretanje. Većina izmjena čine dodane Acerove aplikacije poput aplikacija za reprodukciju glazbe i videa. Zanimljiviji dodatak su floating widgeti, koji „lebde“ iznad cijelog sustava. Lebdjeti tako mogu kalendar, Google Karte, kalkulator i notes. Unatoč dobroj brzini rada Androida 4.4.4, rado bismo vidjeli Android Lollipop, budući da je dostupan više od 6 mjeseci na tržištu.

Brzinom rada, Iconia One 8 je uz bok drugim Quad Core Android tabletima baziranim na Intel Atom čipu. Gotovo se sve aplikacije, kao primjerice Google Chrome otvaraju gotovo trenutno, unutar 1 sekunde. Navigiranje po internetu također predstavlja dobro iskustvo. Čak se i kompleksnije web stranice otvaraju relativno brzo, no za one koje nisu prilagođene mobilnim uređajima treba ponešto zumiranja. Ipak, zahvaljujući spomenutom odličnom touch senzoru, za pritisak poveznice, treba manje zumiranja nego kod konkurencije.

Igranje i zahtjevnijih igara nije nikakav problem pa smo bez muke pokrenuli World of Tanks i Star Wars KOTOR. Obje igre smo igrali bez ikakvih zastajkivanja i s minimalnim zagrijavanjem kućišta, na stražnjoj strani oko područja microSD utora. Instaliravši te dvije velike igre, zauzeli smo oko 5 GB od ukupno 10 GB dostupnih korisniku za pohranu podataka i aplikacija. Za proširenje, microSD utor prima kartice do 32 GB kapaciteta.

Standby vrijeme je kao i kod svih tableta odlično. 4420 mAh baterije nudi i dobru autonomiju pri redovnom korištenju pa bismo uz browsanje interneta putem Chromea te poneki video poziv na Skypeu izgubili oko 20% u sat vremena.

Za nisku cijenu s Acer Iconijom One 8 se dobije veoma potentan Android tablet, no u suštini ništa posebno što već nema konkurencija. Performanse i kvaliteta izrade su veoma dobri te bi trebali biti dovoljni da odluku za kupnju manjeg Android tableta poguraju u smjeru Acera Iconia One 8.

Više informacija

 • Model: Acer Iconia One 8
 • Ukupna ocjena: 4,2
 • Performanse: 4
 • Isplativost: 4
 • Ergonomija: 4
 • Proizvođač: Acer
 • Operativni sustav: Android 4.4.4
 • Procesor: Intel Atom Z3735G, Quad Core 1,33 GHz
 • Memorija: 1 GB RAM / 16 GB
 • Ekran: 8“, 1280 x 800 px, kapacitivni LCD, 16 mil. boja
 • Baterija: 4420 mAh
 • Fotoaparat: 4 megapiksela, HDR, prednja kamera: 0,3 megapiksela
 • Komunikacija: Wi-Fi b/g/n Bluetooth 4.0
 • Dimenzije i masa: 215,3 x 130,3 x 83,8 mm / 340 g
 • Plus: Cijena, brzina rada, ekran
 • Minus: Ništa posebno
 • Ustupitelj i cijena: Acer Hrvatska, www.acer.hr, cijena: 1.199,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimatiPretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Acer Iconia One 8

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Acer Iconia One 8 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.