Motorola Moto G84 5G - 4.5 out of 5 based on 2 votes
Motorola Moto G84 5G

Motorola Moto G84 5G

Predvodnik G serije

Motorola se s Edge i Razr serijom probila na flagship scenu, no jedna kategorija u kojoj vladaju dugi niz godina svakako je u mid-rangeu, kao i starter mobitelima.

Nakon bogate Edge serije za ovu godinu, pogledajmo što se nudi i među povoljnijim modelima koji za Crni petak znaju biti na atraktivnim popustima. Na testu smo imali model Motorola G84, gdje prvi broj predstavlja razinu specifikacija mobitela unutar G serije, a drugi broj generaciju. 

motorola_moto_g84_5g.jpg

Moto G84 zauzima poziciju sa cijenom od oko 300 €, što ga stavlja u oštru konkurenciju s drugim uređajima gdje svaki nudi fokus na specifičan aspekt mobitela, s obzirom na to da se u ovoj cijeni uglavnom moraju žrtvovati neke specifikacije, a istaknuti bivaju oni detalji za koje proizvođači vjeruju da će biti bitni korisnicima. Motorola je za model G84 tako u prvi plan stavila iskustvo kod gledanja multimedije. Dočekuje vas zaslon jednake kvalitete kao na Edge modelima jer je riječ o modernom P-OLED zaslonu koji postiže visoku svjetlinu do 1.300 nita. Standardno kao i kod ostalih OLED panela, svjetlina koju vi možete birati staje na oko 500 nita, a automatskim prepuštanjem kontrole mobitelu se ona na danjem svjetlu penje na oko 1.000 nita. Tu su i dodatne HDR postavke, a maksimalna svjetlina dobiva se na manjoj površini zaslona kada je potrebno reproducirati visoku svjetlinu, primjerice ako scena gleda prema suncu ili se na zaslonu prikazuju laseri. Svjetlina ovisi i o HDR postavkama samog sadržaja kojeg gledate. Uz zaslon, na mobitelu dobivate i stereo ozvučenje gdje je glavni zvučnik na dnu mobitela, dok se slušalica pri vrhu mobitela koristi kao sekundarni zvučnik. Cijeli sustav nosi Dolby Atmos potpis, a kroz aplikaciju možete prilagoditi zvuk prema svojem ukusu, pogotovo zato jer na dnu mobitela dobivate i 3,5 mm audio izlaz, pa možete koristiti i standardne gaming slušalice. Zvučnici mobitela imaju impresivnu glasnoću, a zvuk je poprilično čist i pri maksimalnoj snazi.

Motorola_G84-3.jpg

Ostatak mobitela dolazi u plastičnom kućištu zahvaljujući kojem mobitel ima svega 166,8 g, a možete ga nabaviti u tri boje. Mi imamo „Midnight Blue“ boju koja ima matiranu plastiku s brušenim efektom, a ovisno o kutu svjetla mijenja se između crne i tamno plave boje. Osim ove, dolazi u „Marshmallow Blue“ i „Viva Magenta“ bojama koje obje imaju pozadine od umjetne kože, pristup koji Motorola ima i na premium uređajima, a koji nam se dopao. Magenta boja dobivena je u suradnji s Pantoneom i uistinu odmah upada u oko čim izvadite mobitel. Rubovi telefona su ravni, s laganim obrubom pod kutom kako bi bio ugodan za držanje. Bonus je i prozirna maskica s kojom mobitel dolazi, a savjetujemo i nekakvu zaštitu zaslona kako bi uređaj što dulje ostao bez ogrebotina.

Od hardvera imamo 5.000 mAh bateriju koja se relativno brzo napuni s punjačem od 30 W, kojeg dobivate zajedno s mobitelom. Mobitel ima veliku pohranu za traženu cijenu – čak 256 GB. Uz to, uređaj dolazi i s 12 GB radne memorije, što garantira dugi niz godina za multitasking bez ikakvih problema, a i veće aplikacije bit će responzivne, ovisno o zahtjevima za procesorom. U centru svega nalazi se Qualcommov Snapdragon 695 5G čipset kojeg Motorola koristi već neko vrijeme u ovoj kategoriji, a za današnje standarde ne nudi impresivne gaming performanse. Ako igrate jednostavnije 2D igre nećete imati problema, no moderne 3D igre ipak će imati niske performanse i kvalitetu prikaza. S druge strane, čipset se ne grije i štedi bateriju, pa vam niti dva ili više dana rada neće biti iznenađenje, što, naravno, ovisi i o vašim navikama.

Motorola_G84-4.jpg

Kamere se također nisu puno mijenjale sa svojim 50 MP glavnim senzorom dijagonale solidnih 1/1,5” koja će zadovoljiti svakog prosječnog korisnika, a moći ćete slikati i u punih 50 MP. Pored nje je ultraširoka kamera kojoj je dodan i autofokus tako da su slike značajno oštrije u svim uvjetima, a može služiti i kao Macro kamera.

moto_tablica.png

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Motorola Moto G84 5G

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.