Motorola Moto G84 5G - 4.5 out of 5 based on 2 votes
Motorola Moto G84 5G

Motorola Moto G84 5G

Predvodnik G serije

Motorola se s Edge i Razr serijom probila na flagship scenu, no jedna kategorija u kojoj vladaju dugi niz godina svakako je u mid-rangeu, kao i starter mobitelima.

Nakon bogate Edge serije za ovu godinu, pogledajmo što se nudi i među povoljnijim modelima koji za Crni petak znaju biti na atraktivnim popustima. Na testu smo imali model Motorola G84, gdje prvi broj predstavlja razinu specifikacija mobitela unutar G serije, a drugi broj generaciju. 

motorola_moto_g84_5g.jpg

Moto G84 zauzima poziciju sa cijenom od oko 300 €, što ga stavlja u oštru konkurenciju s drugim uređajima gdje svaki nudi fokus na specifičan aspekt mobitela, s obzirom na to da se u ovoj cijeni uglavnom moraju žrtvovati neke specifikacije, a istaknuti bivaju oni detalji za koje proizvođači vjeruju da će biti bitni korisnicima. Motorola je za model G84 tako u prvi plan stavila iskustvo kod gledanja multimedije. Dočekuje vas zaslon jednake kvalitete kao na Edge modelima jer je riječ o modernom P-OLED zaslonu koji postiže visoku svjetlinu do 1.300 nita. Standardno kao i kod ostalih OLED panela, svjetlina koju vi možete birati staje na oko 500 nita, a automatskim prepuštanjem kontrole mobitelu se ona na danjem svjetlu penje na oko 1.000 nita. Tu su i dodatne HDR postavke, a maksimalna svjetlina dobiva se na manjoj površini zaslona kada je potrebno reproducirati visoku svjetlinu, primjerice ako scena gleda prema suncu ili se na zaslonu prikazuju laseri. Svjetlina ovisi i o HDR postavkama samog sadržaja kojeg gledate. Uz zaslon, na mobitelu dobivate i stereo ozvučenje gdje je glavni zvučnik na dnu mobitela, dok se slušalica pri vrhu mobitela koristi kao sekundarni zvučnik. Cijeli sustav nosi Dolby Atmos potpis, a kroz aplikaciju možete prilagoditi zvuk prema svojem ukusu, pogotovo zato jer na dnu mobitela dobivate i 3,5 mm audio izlaz, pa možete koristiti i standardne gaming slušalice. Zvučnici mobitela imaju impresivnu glasnoću, a zvuk je poprilično čist i pri maksimalnoj snazi.

Motorola_G84-3.jpg

Ostatak mobitela dolazi u plastičnom kućištu zahvaljujući kojem mobitel ima svega 166,8 g, a možete ga nabaviti u tri boje. Mi imamo „Midnight Blue“ boju koja ima matiranu plastiku s brušenim efektom, a ovisno o kutu svjetla mijenja se između crne i tamno plave boje. Osim ove, dolazi u „Marshmallow Blue“ i „Viva Magenta“ bojama koje obje imaju pozadine od umjetne kože, pristup koji Motorola ima i na premium uređajima, a koji nam se dopao. Magenta boja dobivena je u suradnji s Pantoneom i uistinu odmah upada u oko čim izvadite mobitel. Rubovi telefona su ravni, s laganim obrubom pod kutom kako bi bio ugodan za držanje. Bonus je i prozirna maskica s kojom mobitel dolazi, a savjetujemo i nekakvu zaštitu zaslona kako bi uređaj što dulje ostao bez ogrebotina.

Od hardvera imamo 5.000 mAh bateriju koja se relativno brzo napuni s punjačem od 30 W, kojeg dobivate zajedno s mobitelom. Mobitel ima veliku pohranu za traženu cijenu – čak 256 GB. Uz to, uređaj dolazi i s 12 GB radne memorije, što garantira dugi niz godina za multitasking bez ikakvih problema, a i veće aplikacije bit će responzivne, ovisno o zahtjevima za procesorom. U centru svega nalazi se Qualcommov Snapdragon 695 5G čipset kojeg Motorola koristi već neko vrijeme u ovoj kategoriji, a za današnje standarde ne nudi impresivne gaming performanse. Ako igrate jednostavnije 2D igre nećete imati problema, no moderne 3D igre ipak će imati niske performanse i kvalitetu prikaza. S druge strane, čipset se ne grije i štedi bateriju, pa vam niti dva ili više dana rada neće biti iznenađenje, što, naravno, ovisi i o vašim navikama.

Motorola_G84-4.jpg

Kamere se također nisu puno mijenjale sa svojim 50 MP glavnim senzorom dijagonale solidnih 1/1,5” koja će zadovoljiti svakog prosječnog korisnika, a moći ćete slikati i u punih 50 MP. Pored nje je ultraširoka kamera kojoj je dodan i autofokus tako da su slike značajno oštrije u svim uvjetima, a može služiti i kao Macro kamera.

moto_tablica.png

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Motorola Moto G84 5G

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Motorola Moto G84 5G - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.