Honor 50 Lite

Honor 50 Lite

Nastavak niza

Nakon prvog samostalnog modela, 50, Honor je na tržište izbacio i svoj drugi model, naziva 50 Lite. Lite je obično naziv za nešto slabiji model koji prati iste ili slične dizajnerske smjernice, no Honor se toga nije držao.

Kad usporedite model 50 s 50 Lite, vidljive su razlike u dizajnu samih uređaja. Na prednjoj strani se nalazi 6,67“ IPS LCD ekran, što je za 0,1“ veće od „običnog“ Honora 50. Sam ekran standardan je za nižu srednju klasu uređaja, a osvježenje mu je ostalo na 60 Hz. Prikaz na ekranu dosta je dobar, ali su kutovi gledanja ipak nešto manji, no pozadinsko je osvjetljenje pristojno te je ekran vidljiv i za jačeg sunca. Ono što upada u oko veliki je izrez za prednju kameru i senzore, no nažalost tu nema LED za propuštene obavijesti.

 

Honor 50 Lite 2

Obrub oko ekrana dosta je tanak što svakako pohvaljujemo. Koliko je obrub tanak iznad ekrana pokazuje i činjenica da se slušalica ne nalazi odmah iznad njega nego na gornjoj strani uređaja. Svakako zanimljivo i drugačije rješenje, no ono ne smeta u svakodnevnom korištenju. Na desnoj strani se nalazi blago ulegnuta tipka za paljenje mobitela koja ujedno služi i kao čitač otiska prsta, a ponad nje su smještene tipke za glasnoću. Na gornjoj strani se nalazi utor za slušalice dok se na donjoj nalazi utor za SIM kartice, USB Type-C te zvučnik. Kada se mobitel okrene na drugu stranu, vidljiv je drugačiji dizajn u odnosu na model 50.

Honor 50 Lite 3

 

Na stražnjoj se strani nalazi centralno veliki okrugli modul s 4 kamere. Stražnja strana je izrađena od sjajne plastike te je dosta skliska. Rubovi su joj blago zaobljeni prema bočnim bridovima. Glavna je kamera od 64 MP što je najveća promjena u odnosu na većega brata. Kvaliteta je fotografija u dnevnim uvjetima pristojna s obzirom na poziciju mobitela na tržištu. Fotografije imaju dobar uzvrat boja i dovoljno detalja, no nešto je uži dinamički raspon, a u određenim je situacijama vidljiv šum u tamnijim dijelovima. Zajedno sa senzorom dubine od 2 MP, moguće je dobiti pristojne i dovoljno detaljne portrete. Za fotografije je u noćnim uvjetima predviđen „Noćni način“ a one ispadaju pristojne s nešto svjetlijim bojama, ali i primjetnim šumom. Ultraširokokutna kamera od 8 MP u dnevnim uvjetima daje pristojne fotografije s nižom količinom detalja te primjetnim šumom koji je pak osobito izražen pri noćnim fotografijama koje su i tamnije jer za ovu kameru ne postoji noćni načni. Macro kamera od 2 MP ima fiksni fokus na 4 cm te ja za pristojnu fotografiju potrebno dosta strpljenja, no ipak im nedostaje detalja. Prednja kamera je od 16 MP te u dnevnim uvjetima daje pristojne fotografije s dobrim uzvratom boja i dovoljno detalja.

IMG 20211208 182753

 

Ovaj je mobitel pogonjen nešto starijim Qualcomm Snapdragon 662 procesorom s 8 jezgri, dok se za grafiku brine Adreno 610, a tu je 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije bez podrške za microSD memorijske kartice. Brzina rada je zadovoljavajuća, no tu je i tamo potrebno pričekati koji trenutak kod pokretanja pojedinih aplikacija ili prebacivanja između njih. Za ovaj bismo cjenovni rang očekivali nešto fluidniji rad. Za napajanje se brine baterija kapaciteta 4300 mAh koja će bez previše naprezanja izdržati dan i pol korištenja. A ako se baterija i isprazni, moguće ju je brzo dopuniti sa 66-vatnim brzim punjenjem. Honor dolazi sa Android 11 OS-om preko kojeg je instaliran Magic UI 4.2, a budući da Honor nije u vlasništvu Huaweia, ovaj mobitel dolazi i sa čitavim setom Google aplikacija. Međutim Honor je instalirao i nekoliko nepotrebnih aplikacija koje zauzimaju memoriju, no na sreću ih je moguće deinstalirati. Nešto teže sučelje doprinosi nešto sporijem radu ovog uređaja. Kao najveću bismo manu ovog sučelja naveli nemogućnost spuštanja trake s obavijestima povlačenjem na ekranu, umjesto toga, potrebno je posegnuti do vrha ekrana ili dodati posebnu tipku u navigacijsku traku. Ako ste prije koristili Huawei mobitel sa EMUI-em, sučelje na ovom mobitelu itekako će izgledati poznato.

Honor 50 Lite sasvim je pristojan predstavnik niže srednje klase u kojoj je dosta šarolik izbor mobitela. Kao i kod modela 50, Honor je postavio nešto višu cijenu svog uređaja što će biti i malo otežavajući faktor, pogotovo jer pojedini konkurenti nude nešto bolje ekrane, kamere ili podršku za microSD, a pojedini i bolje procesore. Kada bi cijena bila par sto kuna niža, ovaj bi model imao dobar omjer uloženog i dobivenog.

Više informacija

  • Model: 50 Lite
  • Ukupna ocjena: 3,8
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 3
  • Cool faktor: 4
  • Proizvođač: Honor
  • Operativni sustav: Android 11, Magic UI 4.2
  • Procesor: 4×2.0 GHz Kryo 260 Gold + 4×1.8 GHz Kryo 260 Silver, 8 jezgri, čipset Qualcomm Snapdragon 662 (11 nm)
  • Pohrana: 128 GB pohrana
  • Memorija: 6 GB RAM
  • Ekran: 6.67" IPS LCD, 1080 × 2340 pixels
  • Stražnja kamera: 64 MP wide + 8 MP ultrawide + 2 MP macro + 2 MP senzor dubine, 1080@30p video
  • Prednja kamera: 16 MP
  • Komunikacija: LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, NFC
  • Baterija: Li-Po 4300 mAh, 66W brzo punjenje
  • Dimenzije i masa: 161.8 × 74.7 x 8.5 mm / 192 g
  • Plus: 66W punjenje, glavna kamera u dnevnim uvjetima
  • Minus: nema stereo zvučnike, nema utor za microSD, stariji procesor, cijena
  • Ustupitelj i cijena: Honor www.hihonor.com Cijena: 2.299,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Honor 50 Lite

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Honor 50 Lite - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.