A1 Alpha 21 - 1.7 out of 5 based on 3 votes
A1 Alpha 21

A1 Alpha 21

Starter mobitel za svaki džep

Na test smo dobili mobitel koji A1 reklamira pod vlastitim brendom te se može dobiti po iznimno atraktivnim cijenama pa smo ga isprobali da vidimo što sve nudi.

Na prvu A1 Alpha 21 ima velik ekran solidne svjetline dijagonale od 6,52” tako da se njime lagano može navigirati i jednom rukom. Već pri postavljanju mobitela dobivate selekciju dodatnih aplikacija koje je A1 predinstalirao te će svatko naći nešto korisno.

Svatko voli prokopati po novom mobitelu te smo u prvom folderu pronašli sve A1 aplikacije koje omogućuju i gledanje TV programa na mobitelu kao i praćenje potrošnje i druge dodatke. Drugi folder namijenjen je igrama, a osim onih predinstaliranih, možete dodavati još vlastitih igara.

Na mobitel stane puno sadržaja s obzirom da ima čak 128 GB interne pohrane koju dodatna memorijska kartica može proširiti, samo budite sigurni da MicroSD kartica ima A1 standard brzine kako bi aplikacije funkcionirale bez problema.

Dodatna aplikacija koju se svakako isplati spomenuti je i način rada djecu koja omogućuje napredan roditeljski nadzor, limitira vrijeme korištenja uređaja te smanjuje štetna plava zračenja za zaštitu očiju.

 

A1 Alpha 21 2

Mobitel ima tanke rubove te mu je jedini izrez na vrhu u obliku selfie kamere od 8 megapiksela. U uredskim uvjetima nudi odlične performanse za slikanje, snima u FullHD kvaliteti, a može se koristiti i za otključavanje prepoznavanjem lica što je i naša omiljena metoda pristupa mobitelu. Ako ne želite imati otključavanje licem, sa stražnje strane nalazi se senzor otiska prsta za brzi pristup mobitelu.

Straga imamo tri kamere od kojih glavna ima 48 megapikslea te nudi dodatno zumiranje od 2x ili 4x za približavanje udaljenih objekata. Par brzih fotki i zadovoljni smo prikazom boja, a ako imate dovoljno svijetla možete slikati sa punih 48 MP za velike slike koje imaju i puno detalja.

Ne bismo mogli opravdati korištenje mobitela bez da ga ne koristimo i za gaming kojim se lagano možete zabaviti dok čekate nekoga ili morate uzeti predah od nagužvanog dana. Tu je sve popularniji Brawl Stars koji se penje po ljestvicama te je idealan za provesti par minuta na mobitelu zahvaljujući brzim rundama. Mobitel nema problema s ovakvim igrama te se čak neće ni zagrijati.

 

A1 Alpha 21 1

Imajte na umu kako ovaj mobitel koristi stariji Helio P22 čipset sa osam slbaijih Cortex A55 jezgri podijeljenih u dvije skupine koje rade na različitim radnim taktovima. Dok to znači nisku potrošnju, limitirani ste jednostavnijim igrama, a naprednije aplikacije koje se koriste augmentiranom stvarnošću neće imati optimalan rad.

Za one koji se često voze, velika baterija i štedljiv sustav omogućuju višesatnu navigaciju bez velikog trošenja baterije koja ima 4.000 mAh te dolazi sa brzim punjačem. Uz to ima poprilično glasan zvučnik sa donje strane, a vrlo koristan 3,5 mm audio utor sa gornje strane tako da možete na njega spojiti sve od malih slušalica do velikih over-ear headseta za uživanje u glazbi. Uz mobitel u kutiji već dobivate par slušalica na žicu. Tako da ste uvijek samo korak od glazbe ili bolje imerzije u gaming svijet, funkcija koju smo mi koristili kako ne bismo smetali kolegama na poslu.

 

A1 Alpha 21 3

Mobitel dolazi sa dodatnim gumbom sa lijeve strane, a olakšava pozivanje Googleovog asistenta kojim možete lagano upravljati jednostavnim naredbama s velikom preciznošću bez da previše kopate po mobitelu. Nama je najviše služio za pokretanje glazbenih servisa, točnije Spotifyja kako bismo čuli novu glazbu tog dana, a možete pokrenuti i Youtube sa omiljenim kreatorima i lagano kontrolirati reprodukciju dok radite nešto drugo kako ne biste stalno hvatali mobitel, funkcije na koje smo se i mi navikli brzo, a čiju listu mogućnosti je najbolje proučiti na webu.

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za A1 Alpha 21

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

A1 Alpha 21 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.