Xiaomi Pocophone F2 Pro

Xiaomi Pocophone F2 Pro

Flagship killer za 2020.

Xiaomijev podbrend Pocophone vrlo agresivno postavlja cijenu svojeg najnovijeg modela, a istovremeno korisnicima nudi vrhunske performanse i iskustvo korištenja.

Pocophone je mlad brend kojim Xiaomi ide rutom koju je u početku imao OnePlus: Izrada i prodaja apsolutno najjeftinijeg flagship mobitela na tržištu. Kako bi se to postiglo, naravno moralo se žrtvovati neke funkcije, no sve bitno na mobitelu uistinu je impresivnih performansi s obzirom na flagship čipset.

 

Xiaomi POCO F2 Pro 1

Prvo što ćete primijetiti je da se sprijeda nalazi samo ekran u svoj svojoj slavi. Nema ureza, zareza, rupa, pilula, ničega. Korištenje mobitela za multimediju uistinu je ugodno iskustvo. Riječ je o FullHD+ zaslonu rezolucije 1080 x 2400 piksela sa Samsungovom Super AMOLED tehnologijom, te HDR10+ podrškom.

Brzina mu je fiksirana na 60 Hz, što će nekima biti minus ako su vidjeli zaslone koji rade s bržim osvježenjem. KAko smo spomenuli, radi se o Xiaomijevom podbrendu, pa tako dobivate i Xiaomijev MIUI sustav koji na Snapdragonu 865 radi veoma fluidno, a novi prijelazi s zaključanog na otključani mod tematike „Zemlja i Mars“ su atraktivni, pogotovo jer je Xiaomi odlučio iskoristiti našu obalu za pozadinu koja predstavlja Zemlju.

 

Xiaomi POCO F2 Pro 2

Kako smo rekli, zaslon nema izreza uza kameru, već se radi o pop-up kameri koja izlazi kada je potrebna. Ovakav stil kamera na tržištu je već neko vrijeme, a kako nije bilo prijava masivnog otkazivanja sustava, možemo reći da funkcioniraju zadovoljavajuće.

Selfie kamera koja izlazi iz kućišta ima solidnu oštrinu sa svojih 20 MP, te i u tamnijim uvjetima uspijeva izvući detalje, pogotovo jer može koristiti zaslon kao izvor svjetlosti. Podržava samo FullHD video snimanje, ili 120 fps 720p slow-mo video.

 

Xiaomi POCO F2 Pro 3

Straga, pocophone se odlučio za suptilne nijanse bez oku upadljivih detalja. Za razliku od mnogih mobitela na testu, pozadina je lagano zakrivljena preko cijele stražnje strane i možemo reći da dobro stoji u ruci, no također dobivate s njime i maskicu koju naravno savjetujemo da nosite, premda ima Gorilla Glass staklo s obje strane.

Na sredini gornje strane mobitela nalazi se kružna izbočina malene visine s obzirom na sve što smo vidjeli na ovom testu. Sustav kamera sadrži četiri komada, od kojih su tri dostupna korisniku, a četvrti prema našim testiranjima nije u funkciji.

 

Xiaomi POCO F2 Pro 4

Glavna kamera ima 64 MP te s povezivanjem piksela dobivate 16 MP slike boljih performansi u tamnijim uvjetima, a može ih obraditi i AI u mobitelu. Slikanje izvorne veličine gubi softversku obradu pa slike često ne ispadaju idealno, ako ne znate što radite i niste spremni na dodatnu obradu slike na računalu.

No, zahvaljujući velikom broju megapiksela, POCO F2 može snimati u 8K rezoluciji koja na danjem svijetlu izgleda iznimno oštro, te vam daje mnogo mogućnosti obrade videa kasnije na računalu s obzirom na rezoluciju s kojom se možete igrati.

 

Xiaomi POCO F2 Pro 5

Druga kamera je 0,6x ultraširoka s 13 MP koja daje pristojnu oštrinu i kvalitetu slike, no primijetiti ćete izduživanje na samim rubovima pa budite sigurni da u tim dijelovima nema osoba jer neće ispasti atraktivno.

2x telephoto slika i video također se izvode pomoću glavne 64 MP kamere što se lagano otkrije jednostavnim prekrivanjem ostale tri leće, tako da su zapravo dvije kamere straga više radi izgleda nego funkcije. No, rezultati testiranja daju zadovoljavajuću kvalitetu fotki.

 

Više informacija

  • Model: Pocophone F2
  • Proizvođač: Xiaomi
  • Operativni sustav: Android 10
  • Procesor: Snapdragon 865
  • Grafički sustav: Adreno 650
  • Pohrana: 128 GB
  • Memorija: 8 GB
  • Ekran: AMOLED, 6,67"
  • Stražnja kamera: 64 MP
  • Prednja kamera: 20 MP
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Xiaomi Pocophone F2 Pro

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Xiaomi Pocophone F2 Pro - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.