OnePlus 8 Pro

OnePlus 8 Pro

Još jedan flagship u nizu

OnePlus je slavu stekao “flagship killer” motom, te vrlo agresivnom cijenom. No, taj segment tržišta sada su preuzeli drugi, a ostaje pitanje je li 8 Pro spreman za natjecanje s najboljima.

OnePlus brend aktivno pratimo od njihovog začeća. Od odlično smišljenog marketinga kod početnih modela s „limitiranom dobavljivošću“ i iznimno niskim cijenama te hrabrim izjavama kod performansi, uspjeli su pronaći svoje mjesto pod suncem.

 

OnePlus 8 Pro 1

Svaka nova iteracija povećala je i cijenu, te dok su još kako-tako opravdavali cijenu kod verzija 6 i 7, trenutni model s cijenom od 1000 dolara ne može se smatrati isplativim bez obzira što ponudili kupcima.

No, to ne znači da je mobitel loš. Imali su godine iskustva s optimiziranjem OS-a s fokusom na njegovu brzinu, gdje su često bili brži od flagship modela. Sada je to znanje preliveno u OnePlus 8 Pro koji svakako dolazi s top specifikacijama te ponovno nudi impresivne specifikacije.

 

OnePlus 8 Pro 2

Sprijeda, dočekuje nas veliki 6,78” zaslon. Koristi se Samsungov AMOLED ekran s 3168 x 1440 rezolucijom što znači iznimno oštru sliku, kao i visoku svjetlinu čak i na danjem svijetlu. Zaslon je također 10-bitni, što znači prikaz i do milijarde boja na sadržaju koji to podržava.

OnePlus je omogućio i brzinu osvježavanja do 120 Hz. Dok Samsung limitira odabir na jedno ili drugo, OnePlus može tjerati visoku brzinu i veliku rezoluciju istovremeno, no naravno uz obavijest da će se baterija nešto brže potrošiti. Zaslon je zakrivljen sa strana te ga je ugodno držati u ruci bez slučajnih klikova.

 

OnePlus 8 Pro 3

Jedino se može primijetiti mala rupa za kameru u gornjem lijevom kutu koja sadrži isti senzor kao i OnePlus 7. Možemo reći da nudi solidnu oštrinu slike, no HDR efekt poprilično je izražen. Od posebnosti istaknimo mali slider na desnom rubu kućišta koji služi za brzo utišavanje svih zvukova mobitela, a ima tri razine. Svi gumbi su metalni i daju dojam dugotrajnosti.

Straga imamo vrlo atraktivnu „glacial green“ boju s matte efektom koji ovaj mobitel svakako ističe na usporednom testu. Po sredini mobitela, na gornjoj polovici nalazi se sustav kamera. Dizajn s kojim su išli malo izgleda „prošlogodišnje“ s obzirom na trendove, te način na koji su „dodali“ četvrtu kameru možda nije najoptimalniji.

 

OnePlus 8 Pro 4

Glavna kamera ima novi Sonyjev senzor koji je samo malo manji od onog u Huawei P40 Pro mobitelu, te koristi jednaku Quad-Bayer tehnologiju za poboljšavanje prikaza tamnih scena. Manji senzor dodatno je smanjio „mrljanje“ rubova kada slikate subjekte izu blizine, problem s velikim senzorima o kojem smo pisali.

Osim glavne kamere, imate i 3x telefoto kameru, te ultraširoku kameru. Ultraširoka srećom također ima 48 MP, iako na manjem senzoru, te može slikati detaljne pejzaže.

 

OnePlus 8 Pro 5

Zadnja kamera ima 5 MP te se koristi za poboljšanje „portret“ načina slikanja, kao i zanimljivih filtera boja, poput onog koji slika i u infracrvenom spektru pa krajolici brzo postanu vanzemaljski bijeli, dok drugi dijelovi spektra pak zadržavaju svoje boje. Napomenimo da osim velike 4.500 mAh baterije, OnePlus 8 Pro podržava 30 W brzo punjenje žicom, ali i bežično.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za OnePlus 8 Pro

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

OnePlus 8 Pro - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.