Nokia 6.2

Nokia 6.2

Zgodni štedljivac

Nokia donosi premium izradu, čisto Android One iskustvo, ali i osjetno slabije performanse u odnosu na ostale modele istog cjenovnog ranga.

Nokia 6.2 telefon je vizualno i gabaritima identičan modelu Nokia 7.2, a osim u cijeni razlikuju se u hardverskim specifikacijama i kvaliteti kamera.

Ono što se izdvaja u odnosu na konkurenciju na testu je vizualni idenitet. I dok svjedočimo trendovima poput presijavanja i neobičnih boja u gradijentima, HMD je ponovno izradio klasični telefon koji je vizualno privlačan i kvalitetno izrađen. S prednje i stražnje strane je staklo, zaštićeno Gorilla zaštitom, dok je rub koji ih drži metalan. Telefon pleše na rubu oštrih i zaobljenih linija, a ergonomiju koja je problematična zbog klizavosti stakla spašava rub telefona koji nudi solidan grip.

 

Nokia 6.2 1

Tipke za uključivanje/gašenje i volumen zvuka su sa desne strane, dok je na lijevom rubu tipka za Google pomoćnika. Na donjoj strani nalazi se USB utor za punjenje i zvučnici, dok je 3,5 mm utor za slušalice na gornjoj strani telefona. Rubovi nisu osobito debeli oko ekrana, ali nisu ni blizu tanki kako to zahtijeva trenutna moda. Na vrhu ekrana u obliku kapljice je smještena selfie kamera. Na stražnjoj strani nalazi se u ispupčenom krugu sustav tri kamere, dok je ispod njega klasičarski čitač otiska prsta.

 

Nokia 6.2 2

Nokia ima 6,3 inčni ekran rezolucije 1080 x 2280 piksela s podrškom za HDR10. Dosta je visoke svjetline s dobrim kontrastom i prikazom bojja.

Ono čime se Nokia diči u zadnje vrijeme je Andorid One program, što znači da telefon dolazi s nativnim operativnim sustavom i da ga očekuju pravovremene nadogradnje. Zbog toga se sustav čini lagan i responzivan te bez bloatwarea.

 

Nokia 6.2 4

Ono što telefonu ne ide u prilog su hardverske specifikacije. Nokia 6.2 dolazi sa Qualcomm Snapdragon 636 čipsetom koji je u trenutačnoj konstelaciji snaga ovog cjenovnog ranga malo preslab. Osim najslabijeg Exynosa i Mediateka, Nokijin procesor je polučio najskromnije rezultate. Bez obzira na sintetičke benchmarke, u realnoj uporabi nismo primjetili probleme, jer je Snapdragon iz niže srednje klase i dalje vrlo solidan procesor. Na testiranje smo dobili model sa 4 GB radne memorije i 64 GB internog prostora za pohranu.

Sustav kamera sastoji se od glavne kamere sa 16 megapiskela, ultraširoke kamere od 8 MP i senzora dubine od 5 MP. Performanse kamere u dobrim svjetlosnim uvjetima su u vrhu ovog segmenta, s odličnim kontrastom, bojama i bez puno šuma. Jako se dobro odrađuje i bokeh snimanje, no problemi nastaju kod noćnih snimaka koje su dosta lošije i s puno šuma. Selfie kamera ima 8 megapiskaela, što je značajan pad u odnosu na 20 MP kod Nokie 7.2, a rezultati fotografiranja su vrlo prosječni.

 

Nokia 6.2 3

Čitač otiska prsta je smješten na uobičajenu poziciju od prije koje godine, precizan je i učinkovit, no ne i među najbržima na testu. Zvuk kojeg isporučuje telefon je dovoljno glasan, a za slušanje glazbe ili multimedije s telefona, preporučamo neke kvalitetne slušalice. Uređaj ne dolazi s brzim punjenjem, a baterija mu je 3500 mAh. Ne budete li ipak malo pazili, moglo bi vam se dogoditi da pred kraj dana ostanete bez struje.

 

Nokia 6

Ukupno, Nokia 6.2 ima na svojoj strani fenomenalnu izradu, dobar ekran i čisti nativni Google Android. Za ovu cijenu, bolje bi odgovarale specifikacije Nokie 7.2. Kamera je oduševila u dnevnim uvjetima i nismo bili presretni s noćnim slikama, budući da su imale prejako izražen šum.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Nokia 6.2

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Nokia 6.2 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.