Huawei P Smart Pro

Huawei P Smart Pro

Pametan odabir

Ako niste spremni platiti premium cijenu za Huawei “Picture” liniju mobitela, Smart iteracija donosi vam brojne prednosti P serije u povoljnom paketu.

Huawei je definitivno jedan od vodećih proizvođača smartphonea u svijetu, a zahvaljujući vlastitoj proizvodnji velikog broja komponenti, imaju jedinstvenu priliku optimizirati integraciju svih dijelova mobitela kako bi konačan dizajn uistinu mogao iskočiti od ostatka ponude.

P Smart Pro diže standarde serije te donosi ključna poboljšanja za ugodnije iskustvo korištenja. Prednja strana uistinu će vam dati dojam premium uređaja s obzirom na to da se radi praktički samo o ekranu s cijele prednje strane. Zaslon je velikih 6,59 inča po dijagonali, no zahvaljujući minimalnim rubovima i dalje izgleda pristojno u ruci.

 

Huawei P Smart Pro 2

Kako se ipak radi o mid-range segmentu, zaslon je FullHD rezolucije od 2340 x 1080 piksela te koristi IPS tehnologiju koja garantira odlične kutove gledanja te zadovoljavajuću svjetlinu i za korištenje po danu. Senzori su se sakrili pod ekran, dok je slušalica pomaknuta na sam vrh ruba ekrana te i dalje radi optimalno. Brada se ipak malo nazire, no sumnjamo da će ikome biti do premišljanja radi tog dijela mobitela.

Dok su prednja i stražnja strana staklene, obrub je aluminijski. Lijeva strana je prazna, dok desna sadrži izbočene gumbe za kontrolu glasnoće te izravnan gumb za zaključavanje koji je ujedno i senzor otiska prsta. Smatramo da je to i optimalna lokacija takvog senzora koji radi bez poteškoća. Gornja strana mobitela je zato zanimljiva.

 

Huawei P Smart Pro 3

Osim standardnog utora za stavljanje SIM i MicroSD kartica, imamo još jedan izrez, a radi se o pop-up selfie kameri. Ovakva implementacija trenutni je kompromis za dobivanje punog zaslona sprijeda, a s obzirom na to da nismo čuli o masivnim kvarovima ovakvih implementacija, možemo reći da su dovoljno pouzdane za svakodnevno korištenje.

Selfie kamera od 16 megapiksela odlično će odraditi posao i u uvjetima umjerene osvijetljenosti, no ipak se primijeti softverska dorada slike. Noćni selfiji zahtijevaju malo svjetlosti u lice za solidan rezultat. Kamera ima i implementirane zaštite, poput one da se detektira pad mobitela te se kamera odmah počne uvlačiti natrag u mobitel.

 

Huawei P Smart Pro 5

Stražnja strana, ovisno o modelu, ima zanimljive svjetlosne uzorke kakve i očekujemo od Huaweija. Ovdje se nalaze tri kamere s gornje lijeve strane, a dvije su bitne za buduće snimatelje. Glavna kamera ima 48 megapiksela koje možete uključiti u postavkama. Tada će i slike imati 48 megapiksela te će se dobiti na detaljima, no kvaliteta će patiti kod niže rasvjete.

Huawei ovaj senzor koristi zato da objedini susjedna četiri piksela. Tako zapravo dobivate 12 megapikselnu sliku, a senzor daleko bolje funkcionira i u večernjim uvjetima jer je ipak najbitnija veličina pojedinog piksela na senzoru za najbolje rezultate. Tu su i brojni dodatni načini snimanja, uključujući i poseban način slikanja u vrlo mračnim uvjetima koji će zahtijevati mirnu ruku.

 

Huawei P Smart Pro 4

Druga kamera ima senzor od 8 megapiksela, nema autofokus te je kvaliteta slike osjetno niža, ali zato dobivate ultraširoku leću kojom možete uhvatiti puno više krajolika oko sebe te izraziti svoje slike na zanimljive nove načine. Ovaj senzor dobar je i za snimanje videa jer je “crop faktor” značajan na glavnom senzoru, a široki kut ovog senzora omogućuje snimanje širih scena. Treća kamera ima dva megapiksela te je korisnik ne može koristiti; mobitel je koristi za očitavanje dubine kako bi se mogao implementirati softverski bokeh u slike glavne kamere.

Hardverski, Huaweijev Kirin 710F procesor držat će bateriju od 4000 mAh dugo na životu, a osigurat će i rad bez štekanja. No, ipak se radi o procesoru za povoljnije uređaje te će zahtjevniji programi kočiti, pogotovo kod vizualnih efekata i 3D grafike. Dobivate i 6 GB RAM-a te 128 GB interne memorije na UFS 2.1 tehnologiji koja osigurava brz protok podataka.

Huawei P Smart Pro 6

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Huawei P Smart Pro

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Huawei P Smart Pro - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.