iPhone XS Max

iPhone XS Max

Sve što od iPhonea možete poželjeti. Više-manje.

Ne pitaj me za cijenu

Sa serijom iPhone XS/XS Max Apple nije previše kalkulirao. Odabrao je najbolje materijale za izradu, usavršio komponente te spakirao (n)ovogodišnju liniju mobitela u dizajn prethodnika. Većina onoga što smo rekli za iPhone XS vrijedi i za Max, no odlučili smo ga zasebno testirati obzirom da se radi o najjačem iPhoneu ikada.

Veličina (ni)je bitna

Veličina uređaja vrlo je subjektivan dojam, pogotovo ako govorimo o veličinama koje se mogu usporediti s pojedinim tabletima. Doduše, 6,5 inča s minimalnim rubovima ne izgleda toliko strašno, no za, primjerice, manje ili ženske ruke iPhone XS je daleko bolji izbor, ne samo zbog visine, nego i širine uređaja. OLED ekran rezolucije 2688 x 1242 s ppi-jem od 455 pruža fantastičnu kvalitetu i odziv, s vrlo vjernim prikazom boja, odličnim kutovima gledanja i visokom svjetlinom. Valja istaknuti da XS Max omogućava nedavno predstavljenu TrueTone opciju prikaza, koja se dinamično prilagođava ambijentalnom osvjetljenju. Na prisutnost „notcha“ morat ćete se nažalost naviknuti prilikom gledanja videa ili igranja igara u horizontali. Zvučna strana zatvara izvrstan dojam o multimedijalnim sposobnostima novog iPhonea. Stereo zvučnik izrazito je glasan, bez primjetne distorzije na najglasnijim postavkama.

iPhone XS Max

Svestrana neman

Izostanak velike hardverske inovacije iPhone XS Max nadoknađuje velikim promjenama ispod haube. Mobitel se može pohvaliti šestojezgrenim procesorom s dvjema snažnim jezgrama Vortex (radnog takta do 2,49 GHz), četirima učinkovitim jezgrama Tempest s 4 GB RAM-a, osmojezgrenim neuralnim procesorom za real-time machine-learning operacije (prepoznavanje lice, scena za fotografiranje, prostora za AR igranje) i četverojezgrenom grafičkom karticom. Svi su procesori iz Appleove kućne radinosti i zajedno postižu izvrsne rezultate na benchmark testovima.

Na AnTuTu v7.1.2 testu iPhone XS Max zaradio je 365.490 bodova, a na aplikaciji Basemark OS II Free 6.136 bodova, daleko više od najvećih Android konkurenata. U svakodnevnom okruženju iPhone XS Max zahvaljujući odlično optimiziranom OS-u odrađuje sve nametnute zadaće bez problema.

Svijet kroz iPhone kameru

iPhone XS Max ima dvije stražnje kamere (12 MP + 12 MP), jednu širokokutnu i jednu za zumiranje, a kvaliteta fotografija uhvaćenih na automatskim postavkama, pogotovo prirodna reprodukcija boja i dinamički raspon, možda je, subjektivno gledano, ponajbolja od svih mobitela koji se na hrvatskom tržištu mogu naći u dnevnim i osvijetljenim uvjetima.

Šetnja prirodom: Na izvrsne fotografije stražnjih kamera u dnevnim, idealnim uvjetima već smo se navikli. Tek su nas noćne fotografije potpuno razoružale kvalitetom i količinom detalja, s bljeskalice ili bez nje.

Max 3

Ali...

Unatoč tome što smo novi iPhone dosad obasuli superlativima, uvijek mora ići jedan ali na kraju. Je li iPhone XS Max toliko fantastičan, izvrstan, odličan... Da ne mu ne bismo mogli naći manu? Odgovor je, dakako, ne. Počnimo od fotografija, koje zaista jesu u većini slučajeva skoro pa savršene, no želite li izaći iz okvira i poigrati se s postavkama, osnovna aplikacija kamere to vam ne dopušta. Određeni dio korisnika sigurno neće biti zadovoljan zamjenom gumba Home gestama, a FaceID, koliko god napredan, još uvijek nije dovoljno brz i pouzdan. Baterija nas je jako razočarala jer se nakon sat vremena korištenja s uključenom lokacijom, Wi-Fi-em i maksimalnom svjetlinom u prosjeku potroši 20% autonomije, a uređaj na izmaku se preko tri sata puni do 100%. Činjenicu da iPhone XS Max ne dolazi s USB-C utorom, koji Apple gura u svojim laptopima i koja postaje standard, također smatramo kontraproduktivnom za (ne-samo-iPhone) korisnike. I dakako, tu je famozna visoka cijena, no one koji žele najbolji iPhone koji postoji, to neće previše sekirati.

Više informacija

  • Model: iPhone XS Max
  • Ukupna ocjena: 4,5
  • Performanse: 5
  • Cool faktor: 5
  • Proizvođač: Apple
  • Operativni sustav: iOS 12.0.1
  • Procesor: 2 x Vortex + 4 x Tempest, 6 jezgri (Čipset: Apple A12 Bionic)
  • Memorija: 4 GB RAM / 256 GB
  • Ekran: 6,5’’, 2688 x 1242 px, 19.5:9, kapacitivni, OLED, 16,7 mil. boja
  • Fotoaparat: 12 + 2 megapiksela, Dual OIS, 4K (60 fps) video, Smart HDR, prednja kamera: 7 megapiksela, 1080p (60 fps)
  • Komunikacija: LTE, 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 5.0, NFC, iBeacon, A-GPS
  • Baterija: Li-Ion 3174 mAh
  • Dimenzije i masa: 157,5 x 77,4 x 7,7 mm / 208 g
  • Ostalo: FaceID, IP68, Qi bežično punjenje, Dual SIM (nano i eSIM)
  • Plus: Kvaliteta izrade, ekran, stražnje kamere, performanse
  • Minus: Baterija, Lightning utor, FaceID i geste nisu pouzdani kao gumb Home, prednja kamera bez izbora uljepšava lice, cijena
  • Ustupitelj i cijena: Privatni primjerak, 11.959,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za iPhone XS Max

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

iPhone XS Max - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.