Alcatel Idol 4 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Alcatel Idol 4

Alcatel Idol 4

Simetrični VR flagship

Idol 4 je napredan telefon s naglaskom na multimediju, a u pakiranje s njim dobivate VR naočale.

Idol je u četvrtoj generaciji postao punokrvni smartfon s kojim Alcatel može konkurirati i najjačima, ali je i dalje zadržao prepoznatljivost pred drugim mobitelima na tržištu - možete ga koristiti u kojem god položaju želite. Mogućnost reverznog sučelja pruža nam slobodu da telefon držimo u bilo kojem položaju, a da je operativni sustav operativan to jest funkcionalan. S obje prednje strane kućišta nalaze se zvučnici i mikrofoni pa se telefon pri vađenju iz džepa ili torbice kako bismo se javili može uzeti u bilo kojem položaju u ruku i javiti na poziv. Idealno!

Još je bolje što Idol 4 dolazi u pakiranju koje je ustvari VR pa vađenjem telefona iz VR naočala dolazimo do punokrovnog VR alata u koji se telefon samo umetne i spreman je za virtualnu stvarnost. Na taj je način Alcatel jednim udarcem ubio dvije muhe: smanjili su veličinu pakiranja za mobitel i VR naočale, a istovremeno korisnicima daju odličan poklon s kojim dobivaju jednu potpuno novu dimenziju korištenja današnjih smartfoneova. Dakle, nakon umetanja telefona u kućište VR naočala moguće je pregledavati razne video filmove, snimljene materijale, igrati igre, a sadržaji se na telefon mogu preuzimati s marketa u kojem smo pronašli zanimljive filmove - akvarij, rollercoaster, panoramske filmove itd. Prvi koji su htjeli isprobati funkcije Idola 4 u VR naočalama su bila djeca koja su oduševljena.

Alcatel Idol 4 17

URONILI SMO U VIRTUALNU STVARNOST: Doslovce!

Po prvi put su se susreli s virtualnom stvarnošću i oduševljeni su, svi odreda. Smiju se, uzvikuju, čude se onome što vide, sve im je to potpuno novo, a opet i tako prirođeno. Odmah prihvaćaju novu tehnologiju dok se odrasle osobe malo teže privikavaju jer se nekima i vrti u glavi nakon nekoliko minuta korištenja. Znamo otprije da su vrtoglavica i mučnina nedostaci koji muče VR tehnologiju pa se nadamo da će proizvođači sadržaja uspjeti pronaći rješenje i za to. Na VR naočalama se nalaze dvije tipke putem kojih se upravlja izbornikom na telefonu, a princip je pronaći opciju koja nas zanima pomicanjem glave i zatim pritiskom na tipku na naočalama. Vrlo jednostavno i intuitivno, a djeca su čak i sama skužila taj princip kretanja po izbornicima. S obzirom da se radi o full HD ekranu 1080p slika je pikselizirana, kao što smo već i naviknuti, ali istovremeno se može utonuti u sliku i zaboraviti kvalitetu, ukoliko o njoj ne razmišljamo.

Alcatel Idol 4 ima 5,2 inčni AMOLED ekran dok se u inačici Idol 4S nudi 5,5 inča u quad HD 1440p. Prikaz slike je doslovce briljantan, odličan iz svakog kuta, boje su vjerne i postojane. Sviđa nam se i kvalitetna izrada telefona - straga se nalazi kvalitetno staklo, na boku polirani metal a s prednje strane također ekran štiti staklo. Zvučnici snage po 3,6 W su vrlo glasni i istaknuti dizajnom, pored stakla tako da metalni dio pomalo viri s prednje i sa stražnje strane kućišta.

Boom, boom

Ne možemo a ne primijetiti jednu dodatnu tipku koju Alcatel naziva Boom, a radi se o višefunkcionalnoj tipki koja funkciju dobiva ovisno o aplikaciji koju trenutno koristimo. Ili pak ne koristimo ništa, ali nam hitno recimo treba kamera koja će okinuti što više fotografija u tom trenutku. Dovoljno je telefon usmjeriti prema željenoj okolini i zatim pritisnuti i držati tipku Boom, a kamera će napraviti više fotografija između kojih kasnije možemo odabrati onu koja nam najviše odgovara. Ili sve fotografije. U glazbenom playeru moguće je pokrenuti miksanje s još jednom pjesmom, kao na pravom DJ miks pultu, ripati glazbu kao da ispred sebe imamo gramofonske ploče, ubrzavati i usporavati ritam pjesmama, a sve što smo napravili možemo i snimiti kao vlastiti uradak. Idealno za DJ-e u duši i one koji bi to htjeli postati. Spojimo li mobitel na glazbenu liniju ili kućno kino, ne treba nam laptop niti hrpa CD-a nego samo osjećaj za glazbu. Alcatel je u aplikaciju ubacio i razne zvukovne efekte (pucnjeve, ritmove itd.). Sve je vrlo intuitivno i jednostavno za korištenje, a zanimljivo je i profesionalcima.

Alcatel Idol 4

U TREN OKA: U virtualnu stvarnost ulazite odmah nakon stavljanja mobitela u naočale

Stražnja kamera od 13 megapiksela pruža odlične rezultate, s dobrim kontrastom, a uz otvor blende f/2.0 i noćne fotke su solidne. Kameri treba nešto manje od pola sekunde za izoštravanje kadrova, ukoliko brzo pomičemo mobitel po prostoru. Kad podvučemo crtu, koristili smo telefon s fluidnim sustavom, kvalitetne izrade i dobrih performansi koje omogućuje ugrađeni hardver.

Više informacija

  • Model: Idol 4
  • Ukupna ocjena: 4,4
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 5
  • Cool faktor: 4
  • Proizvođač: Alcatel
  • Operativni sustav: Android 6.0.1
  • Procesor: 4x 1,5 GHz + 4x 1,2 GHz, 8 jezgri, čipset Snapdragon 617
  • Memorija: 3 GB RAM / 16 GB (microSD utor, max 256 GB)
  • Ekran: 5,2’’, 1920 x 1080 px, 16,7 mil. boja
  • Fotoaparat: 13 megapiksela, HD video, LED bljeskalica, prednji 8 megapiksela
  • Komunikacija: LTE, Wi-Fi, Bluetooth 4.2, NFC
  • Baterija: Li-Ion 2610 mAh
  • Dimenzije i masa: 147 x 72,5 x 7,1 mm / 135 g
  • Ostalo: Ručne postavke kamere, glazbeni player, Boom tipka, VR naočale
  • Plus: Izrada kućišta, ergonomija, reverzibilnost, cijena, zvuk, VR naočale gratis
  • Minus: Ništa posebno
  • Ustupitelj i cijena: Mobis electronic (www.mobis.hr), 2.499,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Alcatel Idol 4

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Alcatel Idol 4 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.