Prvi dojmovi: Huawei Watch GT5 Pro

Prvi dojmovi: Huawei Watch GT5 Pro

Povratak u oktagon

Huawei nam je na test poslao najnoviju verziju svog izrazito popularnog pametnog sata Watch GT5, ovaj put u Pro verziji s okvirom od legure titanija i keramičkim kućištem.

Na test nam je stigla naprednija inačica Watch GT5 modela. Pro verzija nam je stigla u crnoj varijanti sa silikonskim remenom za optimalnu udobnost tijekom treninga - kako onog u teretani, tako i tijekom trčanja. Srećom za nas, kiša se smirila taman u vrijeme kad nam je sat pristigao na test pa je vrijeme zapravo bilo idealno za testiranje GPS-a i drugih funkcija na otvorenom. 

Kao što se može primijetiti iz otvorne fotografije, mi smo ovaj sat koristili i da na vrijeme stignemo na željeznički kolodvor. Isto ne možemo reći i za vlak HŽ-a.

1000004413.jpg

Prije no što smo se krenuli poštenije baviti satom, morali smo ga spojiti s Huawei Health aplikacijom na našem mobitelu kako bi mogli pristupiti još detaljnijim uvidima u naše zdravlje i fitness spremu. Instalacija je bila vrlo jednostavna i aplikaciju možete instalirati i na Android i na iOS uređajima, a dodatna pogodnost GT5 Pro pametno sata jest to da s njim dobijete tri mjeseca besplatno premium pretplatu aplikacije HUAWEI Health+ koja donosi niz dodatnih pogodnosti i detaljnijih uvida u naše tjelesno stanje. 

 

HUAWEI Health+

Kad smo već bili u aplikaciji tijekom spajanja mobitela sa satom, brzinski smo pogledali pogodnosti koje Health+ pretplata donosi prije nego što smo se bacili na testiranje sata i zaključili da se radi o odličnom rješenju koji traže uređaj koji će im pomoći u holističkom pristupu zdravlju i brizi o svom tijelu. 

Osim premium tečajeva koje vode profesionalni sportaši, a bave se svime od trčanja i joge do izgradnje mišićne mase i gubitka prekomjerne kilaže, tu su i vježbe disanja, meditacije, razni planovi za unaprjeđenje našeg tjelesne spreme i još mnogo toga.

Screenshot_20240919_165047_Huawei_Health.jpg

Jednom kad prođu besplatna tri mjeseca koje dobijete uz GT5 Pro model, Health+ pretplata košta 7,99 EUR mjesečno, odnosno 59,99 EUR godišnje. 

 

Dizajn 

No vratimo se glavnom akteru - to je, naravno, sam sat. Naš GT5 Pro dolazi u veličini od 46mm (dostupan je i u manjoj 42 mm varijanti) uz lagani i udobni crni silikonski remen, predivni i izdržljivi okvir od legure titanija (Huawei je naveo podatak da se radi o TC4 titaniju koji se koristi u zrakoplovno-svemirskoj industriji) s keramičkim kućištem. 

Glavna zvijezda je svakako 1,43-inčni sjajni AMOLED zaslon rezolucije 466x466 što rezultira gustoćom piksela od 326 PPI (na 42 mm varijanti zaslon rezolucija ostaje ista, ali je zaslon manji s 1,32 inčom, što znači da je gustoća piksela na ovom modelu nešto veća s 352 PPI). 

1000004412.jpg

Dok su dimenzije ostale iste, satu je narasla vršna svjetlina koja osigurava jasno čitanje podataka i na direktnom suncu. Boje ostaju jarke, tako da je u svakom trenu gušt gledati u sat. Automatsko namještanje svjetline isto tako optimizira potrošnju baterije, ali i štedi vaše oči, primjerice kad palite način rada za spavanje dok se spremate za krevet. 

Iz našeg iskustva, čini nam se da je upravljanje satom pomoću zaslona osjetljivog na dodir još fluidnije nego što je to bio slučaj na prethodnim generacijama Watch GT satova. 

1000004415.jpg

Titanijski okvir, tvrde iz Huaweija, pridonosi i s ukupnom masom uređaja. Ona je kod ovog sata niska, kao i obično kod GT serije, što nam je idealno za redovito bavljenje sportom. Kad to sparimo s relativno "niskim" profilom kućišta, sat nam vrlo ugodno leži na zapešću na treningu. 

 

Hardver

Sat dolazi s novim senzorom i ažuriranim algoritmima za mjerenje svih bitnih podataka, što Huawei objedinjava pod isto ime i naziva HUAWEI TruSense System. 

Dok preciznija mjerenja i usporedbe treba odraditi u nešto dužem testu, odokativne brojke koje smo dobili se na prvu čine vrlo reprezentativne i odgovaraju onome što su nam na testu davali satovi koji su uvriježeni kao vrlo precizni pametni satovi. 

 

Holistički pristup zdravlju i fitnessu

Tijekom našeg druženja, testirali smo ga tijekom treninga u teretani, trčanja, a pratili smo i podatke poput otkucaja srca u mirovanju, SpO2, razina stresa, broj prijeđenih koraka, koliko dugo smo spavali i slično. 

Koristili smo i upute za vježbe disanja kad smo se osjećali pod stresom, a par puta smo isprobali i novi EKG koji dolazi s Pro inačicom sata. 

Screenshot_20240919_165412_Huawei_Health.jpg

Još jedan novitet je i puna tipkovnica koja je dostupna za tipkanje za brze odgovore na poruke, ali pomaže i u novoj Kalkulator aplikaciji pomoću koje u pokretu brzinski možete izračunati nešto. Računanje popusta tijekom šopinga nikad nije bilo lakše! 

Opcije za trčanje i trening u teretani su već dobro poznate svim korisnicima Huawei satova i zaljubljenicima u pametne satove općenito. Radi se o jednostavnim i preglednim načinima rada koji donose sve bitne informacije, pogotovo kod trčanja. S ovim satom je svaki rekreativac spreman za neki Wings For Life ili Zagrebački Cener. 

Osim njih, na satu je dostupno doslovno preko 100 funkcija za vježbanje tako da nemate briga je li vaša najdraža aktivnost pokrivena. GT5 Pro dolazi i s velikim fokusom na golf, pa tako možete dobiti pregled preko 15.000 golf terena diljem svijeta. 

Cijena Huawei Watch GT5 Pro 46 mm sata s crnim silikonskim remenom iznosi 399 EUR.

 

Zaključak

Huawei Watch GT5 Pro je kvalitetna nadogradnja novog Watch GT5 sata. Radi se o satu koji je unaprijedio svaki aspekt Watch GT4 modela, koji je sam po sebi bio jako dobar pametni sat. 

Osmerokutni dizajn okvira koji je izrađen od legure titanija nam je bio pun pogodak. Sat ne ometa tijekom treninga zahvaljujući svojoj masi i dimenzijama, a na ekranu su jasno pregledne sve bitne informacije kad su nam one potrebne. 

Za kraj spomenimo da ni na ovom modelu Huawei nije kompromitirao trajanje baterije, koje i dalje iznosi između 9 i 14 dana u načinu rada pametnog sata - ovisno o korištenju od osobe do osobe. 

Detaljniju analizu čitajte u novom broju časopisa VIDI. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Prvi dojmovi: Huawei Watch GT5 Pro

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.