Fossil Gen 5

Fossil Gen 5

Android sa stilom

Fossil je brend koji je dosta rano ušao u scenu pametnih satova te, kako i samo ime kaže, ima dosta iskustva s njima.

Fossil je poznat po implementaciji Googleovog WearOS sustava na svojim pametnim satovima te svoju ponudu nudi u skladu s cijenama konkurencije. Na test smo dobili dva sata, mušku Carlyle i žensku Julianna verziju, obje sa standardnim metalnim remenima koji prate boju okvira sata. Fossil Gen 5 ima atraktivan suptilan dizajn oko samog lica sata te su jedini detalji tri gumba s desne strane lica.

Srednja kruna se može okretati te služi za navigaciju kroz sustav i postavke, dok druga dva gumba imaju ulogu kratica. Standardno pokreću Fossilove aplikacije, no može ih se programirati na bilo koju aplikaciju. Tijelo sata je metalno te je samo stražnja strana plastična kako bi antene i ostali senzori imali adekvatan signal.

 

Fossil Gen 5 3

 

Donja strana sata u sredini ima i sustav za mjerenje otkucaja srca koji se može pokrenuti aplikacijom ili automatski mjeri otkucaje u intervalima. Oko senzora vidimo dva metalna prstena koja služe za punjenje. Naime, baza za punjenje ima dva pina te prsteni na satu omogućuju rotiranje sata koji će se puniti bez problema.

 Kada pričamo o specifikacijama, napomenimo svakako da se radi o Qualcommovom Snapdragon Wear 3100 čipsetu, koji osigurava vrlo responzivno kretanje kroz sustave bez zastajkivanja. Jedini trenutak kada će sat biti nešto sporiji je nakon inicijalnog postavljanja, dok ne instalira sve aplikacije.

Osobno vam preporučujemo da ga pustite da se ažurira te onda nastavite korištenje, a ažuriranje i instalacija svih aplikacija bi mogli potrajati i preko sat vremena. Uz čipset dobivate i 1 GB radne memorije te 8 GB pohrane za sve aplikacije i lica koje poželite. Sam zaslon je 1,28 inčni okrugli AMOLED, što ga stavlja u sredinu po dijagonali u ovom segmentu.

 

Fossil Gen 5 4

 

No, rezolucija od 416 x 416 piksela osigurat će vrlo oštar i jasan prikaz svih detalja na zaslonu. Tu su standardno i BT 4.2, GPS, NFC i WiFi moduli koji osiguravaju povezanost, a možete koristiti i Google Pay za plaćanje satom.

Googleov WearOS baziran je na Android platformi te vjerno osigurava vrlo otvoren sustav s mnoštvom raznolikih aplikacija. Možete na satu i igrati igre ako želite, no primarno nas vuku raznolike sportske aplikacije za praćenje raznih detalja rekreacije, kao i aplikacije za postavljanje vrlo raznolikih lica satova kojih sada na dućanu već ima više milijuna.

Neke su besplatne, dok neke aplikacije treba platiti nekoliko dolara. Otvorenost WearOS-a teško sjeda na bateriju svakog sata koji ga koristi te ćete i ovaj morati svakodnevno puniti. Fossil nudi nekoliko načina rada baterije za produživanje trajanja, no naravno gubite pristup nekim funkcijama.

 

Fossil Gen 5 2

Sat smo testirali i danju i noću te aplikacija Cardiogram koju vam Fossil dodatno instalira solidno prati otkucaje srca te nudi detaljnu analizu kako sna, tako i vježbe, sa zdravstvenim upozorenjima u slučaju da imate visoke otkucaje za vrijeme mirovanja. GPS sata je precizan, no satu nedostaju moderne funkcije poput SpO2 mjerenja.

 

KOMPLETNU TEMU PROČITAJTE NA LINKU - KOJI PAMETNI SAT KUPITI? VELIKI USPOREDNI TEST

Pokazuju i vrijeme

Uz malo sreće, s podizanjem vanjske temperature povećat će se količina druženja i rekreacije, a to je odlično vrijeme da napokon nabavite pametni sat.

Više informacija

  • Model: Fossil Gen 5
  • Proizvođač: Fossil
  • Operativni sustav: WearOS
  • Procesor: Snapdragon 2100
  • Memorija: 8 GB
  • Ekran: 1,28" OLED
  • Baterija: Do 3 dana
  • Komunikacija: BT, WiFi, NFC, GPS
  • Debljina i masa: 12 mm, 64 g
  • Ustupitelj i cijena: Krona, www.krona.hr Cijena: 2.493,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Fossil Gen 5

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Fossil Gen 5 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.