Fitbit Versa 3

Fitbit Versa 3

Atraktivan upgrade za rekreativce

Fitbit pametni satovi fokusiraju se na fitness i praćenje rekreacije, no Versa linija imala je nekoliko ključnih nedostataka koji su sada stvar prošlosti.

Fitbit nudi niz satova i narukvica za praćenje vaše rekreacije, a nova Versa 3 sada stoji kao mid-range ponuda s gotovo svim bitnim mogućnostima praćenja rekreacije i zdravlja. Versa 3 modernizirani je Fitbit te napokon dobiva dugo očekivane mogućnosti. Prvi i najprimjetniji svakako je veliki AMOLED zaslon sprijeda, koji naravno nudi i više prostora za prikaz podataka.

Rubovi oko zaslona i dalje su nešto veći nego bismo to htjeli vidjeti, no daju priliku staklu da dobije prepoznatljiv zakrivljeni dizajn. Ostatak sata je od aluminija te mi na testu imamo zlatnu verziju s plavim silikonskim remenom. Remen se može skinuti, no jedinstven način spajanja znači i manji odabir alternativa.

 

Fitbit Versa 3 1 2

 Zaslon je 1,58” dijagonalni AMOLED s rezolucijom od 336 x 336 piksela, što je dovoljno za oštar izgled sustava. Ima i impresivnu svjetlinu s automatskim postavkama pa će biti čitljiv većinu vremena, osim po najvećem suncu. Kroz menije se kreće pomoću touchscreena te sat nema fizičke gumbe, već je specifičan dio lijevog ruba osjetljiv na pritisak.

Ova implementacija nama je rezultirala frustracijom, no s duljim korištenjem sata vjerojatno bismo se navikli na ovaj pristup. Fitbit linija poznata je po svojim fitness trackerima, a to nije drugačije niti kod ovog sata. Dno zauzima senzor za mjerenje brzine rada srca kao i zasićenosti krvi kisikom te oko njega vidimo četiri metalna utora koji se spajaju s magnetiziranim postoljem za punjenje.

Kad smo kod senzora, skuplji i vizualno identični Fitbit Sense sat ipak ima neke dodatne funkcije koje ovaj sat ne prati kako bi se bolje podijelili na tržištu.

 

Fitbit Versa 3 1

Sat, tako, osim otkucaja srca prati i SpO2 vrijednost, a nudi i praćenje kvalitete sna ako ga nosite i po noći. Velika novost je da Versa 3 napokon dobiva i GPS modul za praćenje sporta odvojeno od mobitela. Iako Fitbit koristi vlastiti OS, aplikacije trećih strana mogu se naći na njihovom dućanu te funkcioniraju na satu. Tu je i NFC za plaćanje sa satom.

Jedan od pluseva vlastitog OS-a svakako je trajanje baterije te nova Versa 3 može izdržati do tjedan dana na jednom punjenju. Uključivanje Always-on funkcije prepolovit će tu brojku kao i kod ostalih satova, no smatramo da je punjenje svakih nekoliko dana prihvatljivo, pogotovo jer se ovaj sat napuni u prosjeku duplo brže od ostalih.

Fitbit aplikacija na Androidu proširuje informacije koje dobije od sata u preglednu cjelinu te ima vrlo pregledan izgled s lagano dohvatljivim prijašnjim vježbama, kao i kraticama za dodatne detalje koji bi vas mogli zanimati. Kako se radi o fitness orijentiranom satu, vrlo je lagano izvući podatke o vašoj vježbi za ubacivanje u neku drugu aplikaciju, što neki proizvođači onemogućuju.

 

Fitbit Versa 3 2

No, imajte na umu da za pun pristup svemu što Fitbit nudi morate biti spremni na mjesečnu ili godišnju pretplatu koja dosta mijenja ukupnu cijenu sata, ako su vam funkcije iza plaćanja bitne.

 

KOMPLETNU TEMU PROČITAJTE NA LINKU - KOJI PAMETNI SAT KUPITI? VELIKI USPOREDNI TEST

Pokazuju i vrijeme

Uz malo sreće, s podizanjem vanjske temperature povećat će se količina druženja i rekreacije, a to je odlično vrijeme da napokon nabavite pametni sat.

Više informacija

  • Model: Versa 3
  • Proizvođač: Fitbit
  • Operativni sustav: Fitbit
  • Ekran: 1,58" AMOLED
  • Baterija: 5 - 7 dana
  • Komunikacija: BT, Wifi, NFC, GPS
  • Debljina i masa: 12,5 mm, 30 g
  • Ustupitelj i cijena: Tehno-Mag, www.tehno-mag.hr 1.999,00 kuna
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Fitbit Versa 3

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Fitbit Versa 3 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.