CUBOT S1 - 2.8 out of 5 based on 5 votes
CUBOT S1

CUBOT S1

Kad srce zaigra

Pred nama je treće izdanje Cubotovog sport trackera u koji je naguran impresivan broj mogućnosti.

 

Novi Cubot S1 fitness tracker ističe se svojom veličinom i ima OLED ekran dijagonale 2,5 cm koji pruža dovoljno svjetline, pa ćete informacije moći čitati i na jakom suncu. Novost je u ovom slučaju aluminijski okvir koji uređaju daje osjećaj čvrstoće, a s gumenom teksturiranom narukvicom izgleda poput nekih uređaja više kategorije. Veličina može biti prednost ali i mana jer će na manjim rukama izgledati nezgrapno. Senzori su ugrađeni u narukvicu oko dva centimetra sa svake strane ekrana, a zbog toga što su  tako postavljeni narukvice se ne mogu mijenjati.


Prvi senzor je ambijentalni termometar koji će svake sekunde očitati temperaturu uz preciznost od 0,1 Celzijevih stupnjeva. Ovaj senzor nalazi se na samoj narukvici te će zbog topline tijela pokazivati pogrešnu vrijednost temperature. Cubot predlaže da narukvicu skinete i odložite na deset minuta te onda očitate stvarnu vrijednost ambijentalne temperature.
Zajedno s temperaturom na istom ekranu se nalazi i rezultat očitanja ugrađenog barometra. On se također osvježuje svake sekunde s preciznošću od 0.1 hPa. Za očitanje njegove vrijednosti potrebno je ponešto znanja, no moguće je približno odrediti vremensku prognozu. Samom uređaju služi za mjerenje visinske razlike od trenutka kada pokrenemo tu opciju. Ova opcija pokazuje u metrima razliku između točke kada ju pokrenemo te se diže i spušta prilikom primjerice planinarenja, to jest ne pokazuje ukupno penjanje nego visinu na koju smo se popeli.

Cubot s1 aplikacija za mobitel
APLIKACIJA za pametni Android ili iOS telefon omogućit će vam da pratite i “programirate” svoje treninge  i fitness aktivnosti


Sljedeći izbornik nas dovodi do podataka senzora za mjerenje brzine rada srca. Iako su neki ljudi skeptični kada je riječ o načinu na koji uređaj dolazi do tih podataka, senzor ove vrste koriste gotovo svi moderni uređaji za mjerenje rada srca. On se sastoji od jedne ili više LED dioda čija svjetlost prodire kroz kožu, a senzor bilježi širenje i skupljanje žila i tako mjeri brzinu rada srca. Naravno, u praksi veliki utjecaj na točnost rezulatat mjerenja imaju kvaliteta samog senzora, algoritma koji računa otkucaje srca kao i način nošenja same narukvice. Ona mora biti malo udaljena od zapešća te treba lagano ležati na koži. Ako se odvaja od kože ili je prejako stegnuta neće davati točne rezultate. U ovom slučaju Cubotova narukvica većinom prikazuje točno početno mjerenje (odstupanje od +/- 3 otkucaja dok mirujemo ili 5-6 otkucaja tijekom intenzivnije aktivnosti je standard), no kada krenemo s aktivnošću (ja sam je isprobao na biciklu), ostane na nerealno niskim rezultatima. Nakon zaustavljanja i ponovnog pokretanja, aplikacija je počela davati realnije rezultate mjerenja.

Cubot R9 4SENZORI vitalnih funkcija uglavnom su točni, no ne biste se trebali pouzdati u njih ako gadget mislite koristiti za praćenje zdravlja jer ovo nije medicinski uređaj


Tu je još i pedometar koji računa potrošene kalorije, kao i prijeđenu udaljenost. Uređaj sam prepoznaje razliku između hodanja, trčanja i vožnje biciklom te ih mjeri odvojeno. U slučaju vožnje biciklom, mjeri se samo trajanje u minutama.
Mnoštvu dodatnih opcija moguće je pristupiti skidanjem aplikacije na mobitel te uparivanjem uređaja. Samo uparivanje traje rvlo kratko i ne ometa korištenje. Kad je narukvica uparena s mobitelom, pomoću aplikacije možete pratiti stanje pedometra kao i ritam rada srca u obliku grafa odijeljenog po danima. Ako izaberemo stalno praćenje rada srca imati ćemo konstantan graf, no naša preporuka je povremeno zaustaviti i ponovno pokrenuti praćenje za slučaj da je algoritam počeo netočno računati otkucaje. U ovom načinu rada baterija će trajati samo par dana. Druga mogućnost je dnevno praćenje rada srca te će narukvica očitati stanje svakih pola sata dajući manje precizan graf, no on služi za dugoročno praćenje stanja. Još jedna nova opcija je praćenje sna. Narukvica bilježi kad smo zaspali i probudili se te koliko smo duboko „utonuli“ u san. Ova opcija se pokazala točnom, barem kad je riječ o trajanju sna. Tu su još kontrola glazbe putem Bluetootha, uključivanje kamere, slanje notifikacija te podsjetnici koji vas vibracijom podsjećaju, primjerice, kada trebate popiti vode ili kada se trebate protegnuti u slučaju da dugo sjedite, kao i ako vam srce ubrza iznad postavljene gornje granice.
Sama narukvica je vodootporna prema IP65 certifikatu, što znači da uranjanje u vodu nije preporučljivo dok joj znoj i kiša neće smetati. Za ovaj cjenovni rang donosi pregršt opcija te se postavlja kao izravna konkurencija Xiaomijevom Mi Band 2 fitness trackeru koji je trenutno među najpopularnijima. Baterija, ovisno o upotrebi, može trajati tjednima (ako rad srca mjeri svakih pola sata) a napuni se za svega 30 minuta.

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za CUBOT S1

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

CUBOT S1 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.