HP 255 G7 - 5.0 out of 5 based on 2 votes
HP 255 G7

HP 255 G7

Upali i radi!

Cjenovno pristupačan mainstream prijenosnik s predinstaliranim Windowsima 10 koji dolazi s nešto manje moćnom hardverskom platformom. Jednostavnost korištenja i dobra opremljenost ovdje su u prvom planu, a performanse nisu osobito impresivne

U kategoriji jeftinih mainstream prijenosnika, HP već po običaju ima u ponudi doista velik broj različitih modela. Pritom ste često prisiljeni birati između nešto moćnije hardverske konfiguracija i laptopa s već predinstaliranim Windowsima 10. U ovom slučaju mi smo testirali HP-ov 255 G7 koji dolazi s Windows 10 Home, ali je kompromis napravljen po pitanju hardverske platforme. Isplati li ga se svejedno kupiti?
Ovisi svakako o tome koliko ste spremni živjeti s nešto hardverski manje moćnom platformom.


Moderan dizajn

Inače, sam dizajn ovog laptopa nam je jako dobro poznat već od ranije. Kućište srebrne boje djeluje vrlo elegantno, a „metalna“ boja mnoge bi mogla zavarati da pomisle kako je ovdje riječ o aluminijskom kućištu. To, naravno, nije slučaj, ali je kvaliteta izrade na vrlo respektabilnoj razini. Rekli bismo da je ovo jedan od uspješnijih HP-ovih dizajnerskih uradaka kada pogledamo u prošlost. Naime, unutar kućišta debljine svega 22,5 mm i težine otprilike 1,8 kg, uspjeli su „utrpati“ i optički uređaj. Ako želite još uvijek laptop s DVD snimačem, ovo je odličan odabir s obzirom na to da ne morate raditi nikakav kompromis po pitanju ukupne debljine i mase.

HP 255 G7 body
Sasvim očekivano s obzirom na cijenu, određenih kompromisa ovdje ima dosta, a sve kako bi ukupna cijena bila što je moguće povoljnija. Jedan se kompromis odnosi na ugrađeni ekran. Full HD rezolucija ekrana veličine 15,6 inča je ok u 2020-oj, ali relativno loša TN matrica baš i nije. U osnovi, ovaj će vam ekran poslužiti za uobičajeni rad, ali preporučujemo korištenje nekog kvalitetnijeg vanjskog ekrana dok ste u uredu ili kod kuće (premda je zapravo to danas kod mnogih jedno te isto).
Kako biste povezali ovaj laptop s vanjskim ekranom, na raspolaganju vam je HDMI priključak. Od ostalih priključaka tu su dva USB 3.1 priključka i jedan USB 2.0 priključak. Možemo reći da je ovaj laptop standardno opremljen, ali zapravo cijeli dojam popravlja činjenica da ćete ga dobiti s predinstaliranim Windowsima 10.

Svestran pokućni laptop

Što se tiče performansi, tu nemojte očekivati previše. Ugrađen je nominalno najsporiji u seriji AMD-ov procesor Ryzen 3200U koji posjeduje samo dvije procesorske jezgre. Ovaj se procesor pokazao najsporijim na našem testu tako da ovaj laptop svakako ne preporučujemo za bilo što osim osnovnih office zadaća i lagane multimedije. HP je malo spasio stvar ugradnjom bržeg 512 GB SSD-a, što uz standardnih 8 GB radne memorije omogućuje vrlo ugodan rad prilikom svakodnevnog korištenja. Uredske aplikacije, surfanje, YouTube, Netflix, neće biti problema.

HP 255 G7 body2Pritom naglasimo da je ovaj laptop opremljen vrlo kvalitetnom tipkovnicom i dobrim touchpadom; posebno je tipkovnica vrlo kvalitetna za uređaj ovog cjenovnog ranga. Vrijeme autonomije je također jako dobro, iako nije na očekivanoj razini s obzirom na prilično spor i nominalno vrlo štedljiv procesor.
Ako trebate jeftin laptop po principu upali i radi s već predinstaliranim Windowsima 10, kvalitetnom tipkovnicom i SSD-om pristojnog kapaciteta, onda ovaj HP-ov 255 G7 svakako uzmite u obzir. U svakom drugom slučaju rekli bismo da ćete puno bolje proći s nekim drugim modelom koji dolazi s nešto moćnijom hardverskom konfiguracijom.


POGLEDAJTE KAKO JE OVAJ LAPTOP PROŠAO U USPOREDNOM TESTU DO 6000 KUNA

Svestrana klasa za sve namjene

U proteklom razdoblju prijenosna računala postala su dosta tražena roba. Provjerili smo stoga što se trenutno može pronaći na tržištu u ultrapopularnoj mainstream kategoriji laptopa do 6000 kn! Mogu li novi prijenosnici s AMD-ovim Ryzen procesorima serije 4000 konačno prekinuti Intelovu dominaciju u svijetu prijenosnih računala i ponuditi nam posebno isplative mainstream laptope?

Više informacija

  • Model: 255 G7
  • Proizvođač: HP
  • Procesor: AMD Ryzen 3200U
  • Memorija: 8 GB DDR 4
  • Grafički sustav: AMD Radeon Vega 3
  • Tvrdi disk: 512 GB SSD
  • Optički uređaj:: DVD/RW
  • Zaslon: 15,6“ Full HD 1920x1080
  • Mreže: 802.11 ac/b/g/n, Bluetooth
  • Priključci: 2xUSB 3.1 Gen 1, 1x USB 2.0
  • Sučelja: HDMI, čitač SD kartica
  • OS: Windows 10 Home
  • Baterija: Li-Ion, 3 ćelije
  • Dimenzije i masa: 376x266x22,5 mm/ 1,78 kg
  • Plus: predinstalirani Windows 10 Home, solidna opremljenost, kvalitetna tipkovnica, 512 GB SSD
  • Minus: lošiji ekran, skromne performanse procesora
  • Ustupitelj i cijena:

    HP

    www.hp.com

    3.699,00 kn

  • Baterija (1080p video reprodukcija) - vrijeme trajanja: 6:35 h
  • Grand Prix: 2,65
  • Best Buy: 3,35
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za HP 255 G7

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HP 255 G7 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.