Lenovo IdeaPad L3 15-IML05

Lenovo IdeaPad L3 15-IML05

Klasična srednja klasa

Atraktivno dizajniran moderan mainstream prijenosnik koji se odlikuje vrlo dobrim performansama i prilično dugim vremenom autonomije. Vrlo dobar IPS ekran i vrlo dobra opremljenost dodatno ga izdvajaju od konkurencije u ovoj cjenovnoj klasi

Kao jedan dobar primjer moderno dizajniranog mainstream laptopa srednje klase, Lenovo Ideapad L3 svakako je vrlo dobro osmišljen laptop bez mnogo vidljivih nedostataka. Počevši od samog dizajna koji se u principu temelji na kućištu koje smo već ranije viđali kod L340 modela, preko dostupnih hardverskih konfiguracija, pa sve do same opremljenosti, ovaj model svakako nudi vrlo dobar omjer cijene i mogućnosti.

Lenovo IdeaPad L3 15iml05 body

Atraktivan dizajn

Dizajn je moderan i oku ugodan, a naš je testni laptop bio bijele boje uz crni obrub oko ekrana. Ukupna težina od 2,2 kg sasvim je prihvatljiva za 15-inčni model, a solidnoj prenosivosti doprinosi i debljina od 22,9 mm. Robusnost i kvaliteta izrade svakako su vrlo dobri, posebno ako znamo da je ovdje riječ o klasičnom mainstream laptopu. Prednja površina oko odmorišta za ruke dosta je glatka i relativno ugodna za korištenje, a vrlo lako će je biti očistiti od prljavštine. Svojevrsno iznenađenje je ugrađeni optički uređaj, odnosno DVD snimač u slim verziji, što će svakako biti zanimljivo prije svega poslovnim korisnicima. Jača strana ovog laptopa je i ugrađena tipkovnica.

Lenovo IdeaPad L3 15iml05 body2 Tipke omogućuju vrlo precizno i udobno tipkanje, a jedino što ovdje nećete naći jest nekakvo raskošnije pozadinsko osvjetljenje kao kod skupljih modela. Ugrađeni touchpad je nešto manji i krasi ga dosta glatka površina. Nešto nam se manje dopao od same tipkovnice, ali će svakako poslužiti svrsi.

Vrlo dobre performanse

Očekivano, IdeaPad L3 dostupan je na tržištu u velikom broju različitih hardverskih konfiguracija. Mi smo ovdje testirali model opremljen Intelovim procesorom Core i5 10210U. Ovdje nije riječ o 10 nm Ice Lake procesoru, no performanse su jako dobre, čak odlične kada govorimo o performansama prilikom opterećenja jedne ili dviju procesorskih jezgri. Kod ovog modela zanimljiva je memorijska konfiguracija. Naime, 4 GB radne memorije ugrađeno je već na samu matičnu ploču, a potom vam je dostupan još jedan memorijski utor za nadogradnju. Naš je model tako bio opremljen s 12 GB radne memorije, no svakako će i model s 8 GB u dual channel konfiguraciji ponuditi usporedive performanse.

Lenovo IdeaPad L3 15iml05 body3
Preporučujemo vam svakako da odaberete i model opremljen SSD-om od barem 256 GB. koliko je imao i naš testni primjerak ,a uz to je došao i s tvrdim diskom od 1 TB, što je dobro rješenje imate li potrebu za pohranom veće količine podataka.
Ugrađeni ekran se također iskazao vrlo dobrim osobinama. Svakako preporučujemo da odaberete L3 u konfiguraciji s IPS ekranom u mat izvedbi, premda i u ovom slučaju ključni nedostatak predstavlja relativno mala nazivna svjetlina od 220 nita.

Lenovo IdeaPad L3 15iml05 body4
Pozitivan dojam upotpunjuje i nadasve respektabilna opremljenost te vrlo dobro vrijeme autonomije. Lenovov L3 je dobro opremljen laptop koji uz kombinaciju podrške za moderne priključne standarde (kao što je USB Type C) ima ugrađen i optički uređaj koji pokriva potrebe poslovnih korisnika. Prilikom našeg testa trajanja baterije zabilježili smo nešto manje od 7 sati kontinuirane reprodukcije videa, što je jako dobar rezultat. Spomenimo još da Ideapad L3 posjeduje dodatnu zasebnu Nvidijinu grafičku karticu MX130, što je određeni plus, premda s ovom karticom ne možete očekivati igranje novijih igara.


POGLEDAJTE KAKO JE OVAJ LAPTOP PROŠAO U USPOREDNOM TESTU DO 6000 KUNA

Svestrana klasa za sve namjene

U proteklom razdoblju prijenosna računala postala su dosta tražena roba. Provjerili smo stoga što se trenutno može pronaći na tržištu u ultrapopularnoj mainstream kategoriji laptopa do 6000 kn! Mogu li novi prijenosnici s AMD-ovim Ryzen procesorima serije 4000 konačno prekinuti Intelovu dominaciju u svijetu prijenosnih računala i ponuditi nam posebno isplative mainstream laptope?

Više informacija

  • Model: IdeaPad L3 15 IML05
  • Proizvođač: Lenovo
  • Procesor: Intel Core i5 10210U
  • Memorija: 12 GB
  • Grafički sustav: Intel UHD Graphics+ Nvidia MX130 2 GB
  • Tvrdi disk: 256 GB SSD
  • Optički uređaj:: da
  • Zaslon: 15,6“ Full HD 1920x1080 IPS
  • Mreže: 802.11 ac/b/g/n, Bluetooth
  • Priključci: 1x USB 3.1 Gen 1 Type C, 2 x USB 3.1 Gen 1
  • Sučelja: HDMI, DVD-RW, čitač kartica
  • OS: Windows 10 Home
  • Baterija: Li-Ion, 3 ćelije
  • Dimenzije i masa: 363x254,6x22,9 mm/2,2 kg
  • Plus: dizajn, vrlo dobre performanse, solidan IPS ekran, trajanje baterije
  • Minus: relativno niska maksimalna svjetlina ekrana, grafička kartica nije dovoljno brza za moderne igre
  • Ustupitelj i cijena:

    Lenovo

    www.lenovo.com

    5.799,00 kn

  • Grand Prix: 3,02
  • Best Buy: 2,63
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Lenovo IdeaPad L3 15-IML05

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Lenovo IdeaPad L3 15-IML05 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.