HP Omen 17-0023nm

HP Omen 17-0023nm

Gaming bez kompromisa!

Zahvaljujući monstruoznom ugrađenom hardveru koji uključuje Intelov procesor Core i9 s osam jezgri i Nvidijinu grafičku karticu RTX 2080 ovaj će vam HP-ov Omen ponuditi beskompromisne performanse u svim igrama.

Kakav laptop vam treba kako biste bez kompromisa mogli igrati sve najnovije igre s visokom razinom 3d detalja uz broj sličica u sekundi koji nerijetko prelazi 100 fps-a? Pa, recimo da bi vam ovaj HP-ov Omen dobro došao.

Riječ je o jednom od trenutno hardverski najmoćnijih laptopa na tržištu koji vam može ponuditi beskompromisne performanse u igrama. Iza svega stoji monstruozan ugrađeni hardver koji uključuje najnoviji Intelov mobilni procesor Core i9 s osam jezgri i Nvidijinu grafičku karticu RTX 2080.

HP OMEN 8

 

Monster gamer

Već samo spominjanje ugrađenih ovako moćnih hardverskih komponenti jasno ukazuje kako je riječ o prijenosniku pozamašnih dimenzija. Ovo HP-ovo gamersko čudovište je 17-inčni prijenosnik s dimenzijama koje su u skladu s modernim trendovima.

Ne bismo ga mogli prozvati lako prenosivim, ali svakako spada u kompaktnije i lakše 17-inčne gamerske laptope. Ukupna masa mu iznosi 3,3 kg, međutim, s obzirom da je gigantski 330-vatni strujni adapter koji dolazi s ovim laptopom težak 1,1 kg, ukupna prenosiva težina iznosi 4,4 kg.

HP nas je već poprilično navikao na osebujan dizajn svojih gaming laptopa iz serije Omen. Premda je kućište u potpunosti napravljeno od plastike, kvaliteta izrade, kao i robusnost, su na zavidnoj razini.

HP OMEN 5

 

Ovaj ćete gaming prijenosnik međutim kupiti prije svega zbog ogromne računalne snage koju krije „ispod haube“. Priloženi strujni adapter snage od 330 vata dobro ukazuje i na rastrošnost ugrađenih hardverskih komponenti.

Kombinacija Core i9 procesora s osam jezgri, 32 GB DDR4 radne memorije i trenutno najmoćnije mobilnu grafičku kartice Nvidijine RTX 2080 trenutno je nešto najbrže po pitanju gaminga što nam bilo koji laptop može ponuditi. Tako da je ovaj HP-ov Omen uvjerljivo najbrži gaming prijenosnik na ovom našem testu.

HP OMEN 3

 

Ugrađeni procesor Core i9 9880H posjeduje 8 fizičkih jezgri, ima nominalni TDP od 45 vata, te maksimalni boost takt od 4,8 GHz.

Nvidijina grafička kartica RTX 2080 ističe se podrškom za najnovije tehnologije poput DX12 I Ray tracinga, a ukupno posjeduje 2944 shaderska procesora (Cuda cores), 64 ROP jedinice, 46 Ray tracing jezgre, a opremljena je s 8 GB brze GDDR6 videomemorije.

 

Samo za odlikaše!

Performanse u igrama ne ostavljaju mnogo mjesta dodatnim željama. Primjerice CS GO radi na preko 300 fps-a na Full HD rezoluciji s maksimalnom količinom detalja.

Brzina u svim ostalim popularnim online igrama koje smo testirali poput PUBG-a, Fortnitea i DOTA 2 opako je blizu 200 fps-a pri Full HD rezoluciji uz high ili najvišu razinu 3D detalja. Čak i u daleko zahtjevnijim modernim igrama na Full HD rezoluciji fps će u pravilu biti veći od magične brojke 100.

Ovakve performanse u igrama omogućuju vam da u potpunosti iskoristite ugrađeni brzi 144-hercni ekran, jer ćete u mnogim igrama pri Full HD rezoluciji dosegnuti 144 fps-a na high ili ultra detaljima.

HP OMEN 2

 

 

Nvidijina RTX 2080 kartica u laptop izvedbi svojim specifikacijama u potpunosti odgovara verzijama koje se ugrađuju u stolna računala. Jedina je razlika limit potrošnje grafičkog procesora.

U svakom slučaju, ovaj Omen vam je stanju ponuditi performanse u igrama koje su posve usporedive sa stolnim računala koja posjeduju grafičke kartice više klase.

Za puni gaming doživljaj HP je ovaj laptop opremio i prilično kvalitetnom tipkovnicom s RGB osvjetljenjem u četiri zone. Opremljenost je također standardno dobra, iako bismo ovdje voljeli vidjeti još jedan USB priključak.

HP OMEN 6

 

Konačno možemo reći kako je HP solidno riješio problem zagrijavanja. S obzirom na potrošnju energije ugrađenih komponenti, efikasnost hlađenja je vrlo dobra, a buka koju proizvodi pod opterećenjem je u prihvatljivim granicama.

HP-ova posebna aplikacija Command center omogućuje detaljno podešavanje osvjetljenja na tipkovnici, a možete odabrati i između nekoliko predefiniranih načina rada, kao što su tih način rada ili Performance za ponajbolje performanse.

 


Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za HP Omen 17-0023nm

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HP Omen 17-0023nm - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.