Dell Vostro 3580

Dell Vostro 3580

Brz i opremljen poslovnjak

Dell pruža poprilično atraktivnu ponudu poslovnih uređaja kroz veliki dio cjenovnog spektra, a Vostro osigurava manjim poduzećima pouzdana prijenosna računala.

Kako sam naslov kaže, pred nama se našao Dellov laptop specifično namijenjen manjim poslovnim okruženjima. To znači da nas specifikacije u gaming ili “creative” smislu neće očarati jer su grafičke performanse svedene na Intelovu UHD 620 grafiku i sve što već ona donosi. Naš specifičan model došao je s Core i5-8265U procesorom koji će sa svoje četiri jezgre te osam threadova i pristojnim boostom od 3,9 GHz osigurati da se svi vaši zadaci odvrte bez ikakvih čekanja kada pričamo o office i sličnim alatima, a kompliciraniji zadaci neće vas zaustaviti u radu, već ćete moći nesmetano nastaviti raditi. Procesor se sa svojih 15W maksimalne snage neće pretjerano grijati u svakodnevnim zadacima.

Brzi radnik: Jak procesor i brzi M.2 PCIe SSD donose fenomenalno korisničko iskustvo

Dell Vostro

Brzi disk

Uz procesor smo dobili 8 GB RAM memorije što je dovoljno za sve zadatke i trenutačno je standard s kojim se isporučuju prijenosnici. Ako možete, uzmite verziju sa 16 GB RAM memorije kako bi se osigurali da ni u budućnosti neće biti potreba za nadogradnjam. S obzirom na to da se radi o DDR4 memoriji solidne brzine, s te strane možete očekivati dobre performanse.

Za pohranu ovaj laptop ima 256 GB M.2 PCIe SSD disk koji stvarno ubrzava laptop te ga za vrijeme koje smo s njime proveli nismo morali uopće čekati da izvrši naše naredbe. Razlika u performansama između ovoga i klasičnog diska je ogromna te nam je drago da su i poslovni laptopi počeli koristiti bolje diskove. Nekima se možda neće svidjeti količina dostupne memorije, no to će uvelike ovisiti o pojedincu jer je danas cijeli Office paket dostupan preko Interneta te se teško zateći na lokaciji gdje vam neće biti dostupan. Naravno, i dalje ćete imati dosta mjesta za držanje aktualnih podataka, no savjetujemo da se i dobro upoznate s online servisima za prebacivanje podataka u Cloud za svaki slučaj.

Više od pet sati trajanja baterije

Baterija je veličine 42 WHr, što će pri svjetlini zaslona od 30 % dovoljnog za rad u zatvorenom pri obavljanju office zadataka osigurati rad od oko pet ili više sati. Naravno, trajanje baterije jako ovisi i o vrsti rada koji procesor obavlja, pa je teško precizno definirati trajanje baterije. Baterija prema Dellovim specifikacijama ima vijek trajanja od oko 300 punjenja/pražnjenja, što se uvelike može poboljšati ako pogledate po internetu kako bi se trebalo koristiti punjive baterije te budete sigurni da ona ne pada ispod 20 %, niti ju punite iznad nekih 80 %, osim ako će vam trebati za put.

Tipkovnica je velika te uključuje i numeričke tipke, no po funkcionalnosti je više-manje osnovna s plitkim osjećajem tipkanja koji je zadovoljavajuć. Nema pozadinsko osvjetljenje, što nam je prilično važan faktor na današnjem tržištu prijenosnika. Touchpad ispod je solidnih dimenzija i njime se može precizno koristiti zahvaljujući Windows driverima koji podržavaju i brojne kratice koje, jednom kada ih naučite, skraćuju rad touchpadom. Sama tipka za paljenje laptopa opcionalno dolazi i u verziji gdje omogućuje otključavanje senzorom otiska prsta, dok naša verzija laptopa to nema. Zato tipka nema niti lampicu da je laptop upaljen, već će vas o tome obavijestiti lampica na CapsLock gumbu. VGA port sa strane solidan je dodatak za povezivanje s uredskim projektorima kod kojih je u nekim slučajevima i dalje prisutan ovaj priključak.

Najveći minus laptopa je zaslon koji ima male kutove gledanja i voljeli bi vidjeti noviji IPS zaslon.

Ono što Dell prijenosnike izdvaja jest duga standardna garancija od 3 godine. Dell nešto sporije izlazi s novim kombinacijama hardvera, a razlog je što se dosta pažnje posvećuje pouzdanosti, što je za poslovna računala iznimno bitno.

Testirani Vostro nudi brzinu sustava, opremu koja polako iščezava iz stanardnih konzumerskih modela poput DVD čitača i VGA izlaza, ali je za poslovni segment i dalje relevantna. U dobivanju bolje ocjene malo ga je zakočio IPS ekran koji nema osobito široke kutove gledanja (40 stupnjeva prema službenoj specifikaciji).

Više informacija

  • Model: Vostro 3580
  • Ukupna ocjena: 4,1
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 5
  • Cool Faktor: 3
  • Proizvođač: Dell
  • Procesor: Intel Core i5 8265U
  • Memorija: 8 GB
  • Grafički sustav: Intel UHD 620
  • Tvrdi disk: 256 GB NVMe M.2 SSD
  • Zaslon: 15,6” FullHD IPS
  • Priključci: HDMI, USB 3.1 Gen 1 x2, mrežni port, audio, MicroSD čitač, VGA izlaz USB 2.0 x1, optički čitač
  • Dimenzije i masa: 22,6 x 380 x 258 mm, 2,28 kg
  • Plus: cijena s obzirom na komponente, brzi disk, nadogradnja 7mm dodatnog diska
  • Minus: tipkovnica nije osvijetljena, kvaliteta zaslona
  • Ustupitelj i cijena: Comtel Corp, https://webshop.comtelcorp.hr/, 5.509,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Dell Vostro 3580

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Dell Vostro 3580 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.