Asus FX503V

Asus FX503V

Draga, smanjio sam desktop!

Asus je uspio top konfiguraciju upakirati u atraktivan paket za manje od 10 tisuća kuna.

Nismo očekivali da ćemo u testu gaming laptopa do 10 tisuća kuna moći uvrstiti model s ovom razinom komponenti.  Nažalost, odlične komponente natjerale su Asus da uštedi na drugim dijelovima i kod ovog modela to je kvaliteta izrade. Konstrukcija je potpuno plastična i djeluje pomalo jeftino te ostavlja dojam da bi dijelovi kućišta s kojima imate čest kontakt brzo mogli početi pokazati znakove istrošenosti. Spojevi među panelima su dobro izvedeni i kod pritiska nema škripanja, ali jeftina plastika upropaštava dojam kvalitete izrade. Procesor ugrađen u ovaj model je Intel Core i7 7700HQ, ima četiri fizičke i osam logičkih jezgri. Grafička kartica je najbolji dio konfiguracije ovog modela te ujedno komponenta zbog koje nismo mogli vjerovati u cijenu.

ASUS FX503V 2

 

Radi se o Nvidia GTX 1060 kartici, no ne o štedljivoj Max-Q verziji s kojom smo se upoznali u Lenovu Legion Y520, već o pravoj mobilnoj verziji GTX 1060 koja performansama nije daleko od desktop verzije te je najjača grafička kartica na ovom testu. Radnom memorijom ovaj model je odlično opremljen — ima 16 GB, što će biti dobljno čak i za najnovije AAA naslove koji su zahtjevni po pitanju radne memorije. Konfiguracija uređaja za pohranu je odlično izbalansirana. Za operativni sustav, programe i nekoliko AAA naslova tu je SSD kapaciteta 256 GB, dok će za masovnu pohranu odlično poslužiti tvrdi disk kapaciteta jednog terabajta.

ASUS FX503V 3

 

Performansama u igrama ovaj model je apsolutno devastirao konkurenciju na našem testu, s vrlo visokim prosječnim framerateovima u svim igrama, čak i Deus Ex: Mankind Divided, u kojemu je ostvario prosječan framerate od 40,4 sličica u sekundi, što ne zvuči kao mnogo, no idući najbolji rezultat je 35,2 sličica u sekundi, tako da je to zaista odlično. Asus FX503V-E4062 je jedini model na testu koji je u Battlefieldu 1 u Conquest multiplayer game modeu ostvario prosječan framerate iznad 60 sličica u sekundi, što je zaista vrijedno divljenja. No snažan hardver ima i svoju negativnu stranu u obliku visokih temperatura pri radu, koje su tijekom stress testiranja iznosile visokih 95 stupnjeva na procesoru i 84 stupnjeva na grafičkoj kartici, što su vrlo visoke temperature koje mogu prouzročiti štetu pri duljem korištenju.

laptopi pregled 10

 

Srećom, stress testiranje je daleko zahtjevnije od izvođenja čak i najzahtjevnijih AAA naslova te vas ove temperature ne trebaju plašiti ako ne mislite raditi iznimno intenzivne zadatke. Akustičke performanse sustava, nasreću, mnogo su bolje od termalnih te je ovaj model tijekom stress testiranja bio tiši od većine konkurenata. Zaslon je tek prosječan zbog prilično uskih kutova gledanja i relativno niske svjetline. Tipkovnica nudi dobar layout koji je čini iskoristivom za igranje, no manjak taktilnosti daje joj prilično jeftin osjećaj i čini je prilično nepreciznom. Ovaj laptop nudi iskustvo na razini desktop gaming računala.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Asus FX503V

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Asus FX503V - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.