HP Omen 17-an026nm

HP Omen 17-an026nm

Esportaš velikog formata

Iako kućište dijeli sa skupljim i bolje opremljenim modelom Omen 17-an008nm, model Omen 17-an026nm ima drugačiji fokus.

Kvaliteta izrade je na visokom nivou, s kvalitetnom plastikom i aluminijskim bočnim stranicama koje ovom laptopu daju premium osjećaj pri korištenju. Dizajn ovog laptopa je vrlo agresivan, što se neće svidjeti svima, no oni koji cijene gamersku estetiku sigurno će ga voljeti. Komponente ugrađene u Omen 17-an026nm nisu osobito impresivne, no služe svrsi.

Procesor je Intel Core i5 7300HQ s četirma fizičkim jezgrama bez hyperthreadinga. Grafička kartica je Nvidia GTX 1050 — odličan izbor za uparivanje s i5 7300HQ. Radnom memorijom ovaj model je opremljen sukladno snazi procesora i grafičke kartice, tako da ima 8 GB RAM-a. Kombinacija procesora, grafičke kartice i radne memorije ovog laptopa čini ga idealnim za igranje Esports naslova koji su manje zahtjevni kada je u pitanju hardver.

HP Omen 17 an026nm 2

 

Pri testiranju u Fortniteu i Overwatchu uz najviše postavke kvalitete grafike ostvarili smo 44,2 i 51,1 sličica u sekundi, što znači da uz blago spuštanje postavki nije teško ostvariti prosječnih 60 sličica u sekundi u Esports naslovima. Termalne su performanse odlične i tijekom stress testiranja maksimalna temperatura procesora dosegla je 87 stupnjeva, dok je maksimalna temperatura grafičke kartice bila vrlo niskih 68 stupnjeva. Akustikom smo također vrlo zadovoljni Omenom 17-an026nm jer je čak i pri dugom stress testiranju bio tiši od većine modela koje smo testirali.

HP Omen 17 an026nm 3

 

Da je ovaj prijenosnik dizajniran s Esports naslovima na umu potvrđuje i njegova konfiguracija uređaja za pohranu, koja se sastoji od samo SSD diska kapaciteta 240 GB, koji će kapacitetom biti dovoljan za pohranu operativnog sustava, programa i nekoliko Esports naslova ili pak jednog do dva nova AAA naslova. Zaslon osim vrlo visoke dijagonale nudi i vrlo visoku svjetlinu te odličan kontrast. Velika dijagonala uz rezoluciju 1920 x 1080 piksela nudi nižu gustoću piksela u odnosu na zaslone dijagonale od 15,6 inča, no i dalje je dovoljno visoka da se pri normalnoj udaljenosti ne može razaznati individualne piksele.


laptopi pregled 5

 

Glavna mana ovog zaslona nešto su uži kutovi gledanja, koji su osobito izraženi zbog velike dijagonale koja ovaj zaslon čini privlačnim za grupno gledanje. Tipkovnica Omena 17-an026nm ima ispodprosječnu taktilnost i dobro izbalansiran hod. Layout je odličan, bez nepotrebno smanjenih tipki te uz dodatak macro tipki, koje će olakšati život igračima i korisnicima alata za uređivanje multimedijskog sadržaja. Iako je dimenzijama impresivan i djeluje pomalo zastrašujuće, ovaj gaming laptop je odličan izbor Esports igračima koji svoje računalo vole ponijeti na turnir ili igrati uživo s prijateljima.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za HP Omen 17-an026nm

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HP Omen 17-an026nm - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.