HP Omen 17-an008nm

HP Omen 17-an008nm

Moćni div

HP-ov Omen 17-an008nm je impresivan prvenstveno zbog dimenzija koje ostale prijenosnike koje smo testirali čine prividno kompaktnima.

No HP je to dobro iskoristio, tako da silni prostor unutar kućišta ovog diva nije ostao neiskorišten. Konfiguracijski ovaj model nudi vrlo dobar balans komponenti. Procesor je Intel Core i7 7700HQ, ima četiri fizičke i osam logičkih jezgri, što ga čini odličnim izborom za pokretanje procesorski zahtjevnijih naslova.

HP Omen 17 an008nm 2

 

Grafička kartica je Nvidia GTX 1050 Ti s 4 GB videomemorije. Iako ne predstavlja sam vrh ponude grafičkih kartica, gotovo sve, pa i najzahtjevnije naslove na najvišim postavkama kvalitete grafike pokreće na 30-ak sličica u sekundi. Ako se želite pozabaviti podešavanjem postavki kvalitete grafike, moguće je ostvariti 60 sličica u sekundi u svim igrama, čak i u Battlefieldu 1 u Conquest multiplayer modeu, koji je iznimno procesorski zahtjevan. U manje zahtjevnim naslovima poput Fortnitea i Overwatcha ostvarili smo 60-ak sličica u sekundi, što ovaj prijenosnik čini idealnim za igranje Esports naslova uz najviše postavke kvalitete grafike. Radne je memorije, nažalost, samo 8 GB i upravo bi ona mogla predstavljati problem pri pokretanju novih AAA naslova, koji često kao minimalan zahtjev imaju 8 GB radne memorije.

HP Omen 17 an008nm 3

 

Sustav hlađenja ovog modela ima odlične termalne i vrlo dobre akustičke performanse. Tijekom stress testa temperatura procesora dosegla je 81 stupnjeva, dok je grafička kartica ostala hladna uz maksimalnu temperaturu od 72 stupnjeva. Iako nije tih, tijekom stress testiranja Omen 17-an008nm nije bio osobito glasan. HP je ovaj model dobro opremio uređajima za pohranu, tako da ima ugrađen i SSD i tvrdi disk. SSD je kapaciteta 128 GB, što je više nego dovoljno za operativni sustav, programe i jednu AAA igru, dok ćete ostatak svoje kolekcije moći spremiti na tvrdi disk kapaciteta jednog terabajta. Zaslon ovog prijenosnika odličan je za igranje zbog svoje veće dijagonale od 17,3 inča, koja uz rezoluciju od 1920 x 1080 piksela nudi dovoljno visoku gustoću piksela da s normalne udaljenosti ne primijetite individualne piksele.

laptopi pregled 4

 

Zaslon je vrlo dobar, uz iznimno visoku svjetlinu nudi odličnu reprodukciju boja i vrlo visok kontrast. Nažalost, kutovi gledanja nisu osobito veliki, što je osobito loše kada govorimo o ovako velikom zaslonu koji bi bio idealan za grupno gledanje multimedijskog sadržaja. Tipkovnica HP-a Omen 17-an008nm je nešto spužvastija no što bismo voljeli, odnosno nema dovoljno izražen taktilni feedback. No što joj manjka u taktilnosti nadoknađuje odličnim layoutom s dodatnim macro tipkama, koje će mnogi gameri obožavati, no isto tako će pomoći korisnicima alata za uređivanje slike, zvuka i videa koji ovise o macro naredbama pri radu. Ako vam veličina nije prepreka, ovaj laptop je odličan izbor jer nudi sve što je potrebno.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za HP Omen 17-an008nm

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HP Omen 17-an008nm - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.