HP Omen 15 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
HP Omen 15

HP Omen 15

G-sync ekran

U odnosu na prošlu generaciju Omen gamerskih računala iz HP-a, najveći novitet je monitor koji ima osvježenje od 120 Hz i G-sync tehnologiju

Voodoo logo na poklopcu ekrana jasno daje do znanja s kojim namjerama na tržište izlazi Omen prijenosnik, kao i uostalom cijela Omen gama proizvoda. Kao i kod većine igraćih laptopa dominira kombinacija crne i crvene boje u naglascima. U odnosu na prijašnje serije promijenio se ponešto i dizajn koji je sada još malo agresivniji i „gamerskiji“.
 
 
HP OMEN by HP 15 4 fmtNa prošlogodišnjem Omenu za zlo smo im uzeli zagrijavanje nakon duljeg igranja, a sada s velikim ispusima i dual fan tehnologijom, taj je problem riješen.
Karbonska vlakna dominiraju izradom Omen 17 prijenosnika. Crna boja je baza modela preko kojeg ide sjenoviti uzorak. Spomenuti poklopac ekrana ipak se dosta uvija pod pritiskom jer je dio izrađen od matirane plastike. Puno je privlačnija unutrašnjost koja je gumirana i izrađena od spomenutih karbonskih vlakana. Ekran je s kućištem povezan jednom duguljastom šarkom kojoj se sa svake strane nalaze ispupčenja - sa stražnje su strane dio masivnih otvora za ispuh vrućeg zraka. Što se tiče kvalitete izrade, touchpad je standardne veličine i radi dobro s tim da hvalimo odvojenu lijevu i desnu tipku, no ionako ćete za igranje morati nabaviti dodatni miš. Tipkovnica ima izdvojene WASD tipke i tri moda pozadinskog osvjetljenja. Crveni backlight može osvjetljavati spomenute četiri gaming bitne tipke, cijelu tipkovnicu i može ga se ugasiti. Hod tipki je plitak i tipkovnica se uvija pod pritiskom i kod nje vidimo najveći prostor za napredak.
HP OMEN by HP 15 2 fmt
Hardverski, ovo je prilično jak stroj čija je osnovica četverojezgreni Kaby Lake Core i7 7700HQ, prilično potentan procesor i zapravo trenutačno najbolji kojeg u prijenosnom segmentu možete nabaviti. S njim ruku pod ruku ide i više nego dovoljnih 16 GB radne memorije, ali što je možda još bitnije SSD od 256 GB čime dobivamo brzo i responzivno računalo odličnog korisničkog dojma. Njega malo kvari hard disk koji se sa strane performansi vrti na pohvalnih 7200 okr/min, ali s druge strane dobivate glasnog susjeda koji hoće i prodrmati stol na kojemu se nalazi. Kako se ipak radi o gamerskom prijenosniku, glavnu hardversku riječ ipak tu vodi GTX 1060M koja je sposobna na ovoj rezoluciji ekrana isporučiti kvalitetne performanse na svim aktualnim naslovima.
dinko igra fmt
Možda, ponajveći upgrade u odnosu na starije Omen serije stiže u obliku ekrana koji sada ima podršku za G-sync čime se u igrama anulira nesinkroniziranost, ghostin i tearing pa je frame rate usklađen s frekvencijom monitora. Doduše, treba napomenuti kako se u ovom slučaju radi o osvježenju od impresivnih 120 Hz, no 1060M neće moći isporučiti 120 frameova najjačih naslova ni na Full HD rezoluciji inače odličnog IPS ekrana.
Zvuk. Dakle, zvuk je stvarno jako dobar, potpisuje ga Bang & Olufsen, a iz stereo zvučnika smještenih s donje strane prijenosnika, ali na kosini izlazi prilično dobro definirani cijeli raspon tonova. Definitivno, uz ekran to je jedna od jačih strana ovog modela.
Govoreći o Omen prijenosniku, imamo odličan hardver koji za sobom vuče višu cijenu, izdvojili bismo bolji ekran i odličan zvuk dok bi periferija mogla biti bolja. Možda je dio strategije u tome što HP nudi brandirane gaming miševe i tipkovnice koje im radi SteelSeries, a definitivno vam za ugodni gaming treba barem miš.
 

Više informacija

  • Model: HP Omen 15
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Cool Faktor: 5
  • Proizvođač: HP
  • Procesor: Intel Core i7 7700 HQ
  • Memorija: 16 GB DDR4
  • Grafički sustav: Nvidia GeForce GTX 1060M
  • Tvrdi disk: 256 GB SSD i 1 TB HDD
  • Zaslon: 15,6'', 1920x1080 G-Sync
  • Mreže: Wi-Fi 802.11ac/b/g/n, Bluetooth 4.0
  • Priključci: 2x USB 3.1 (Gen 1), 1x USB 2.0, HDMI, čitač kartica,1x RJ-45
  • OS: Windows 10
  • Dimenzije i masa: 416 x 279 x 32,9 mm/3,35 kg
  • Plus: Hardver, performanse, ekran, zvuk
  • Minus: Uvijanje pod tipkovnicom, plastični poklopac ekrana
  • Ustupitelj i cijena:

    HP Inc. Hrvatska,

    www.hp-store.hr

    13.799,00 kn

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za HP Omen 15

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HP Omen 15 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.