HP Envy 15

HP Envy 15

Zavist u 15 inča

Klasičniji HP-ov model nosi odličnu kvalitetu izrade, uz dobre performanse, ali i bučan rashladni sustav.

Kako smo navikli od HP-ove Envy serije, kako u desktop, tako i u laptop segmentu, ona ponovno u punom smislu opravdava svoje ime. Zavidni neće biti samo drugi korisnici zbog odličnog dizajna i performansi, već zavidni mogu biti i drugi proizvođači metalnih laptopa, koji često ne mogu parirati HP-ovoj kvaliteti izrade. Ovdje se radi o klasičnijem modelu laptopa i šarke ne dozvoljavaju potpunu fleksibilnost od 180 stupnjeva, što je i logično budući da ovaj model nema touchscreen.

HP Envy 15

ELEGANTNO Atraktivan dizajn popraćen je odličnom kvalitetom izrade, ponajviše zbog metalnog kućišta

Nedostatak dodirnog ekrana nadomješten je odličnim kontrastom i kutovima gledanja, kao i veoma visokom rezolucijom za 15-inčnu dijagonalu (3200 x 1800 piksela). Time je skaliranje obavezno, a mi smo najzadovoljniji bili s 200%, što je pak izoštrilo i uvećalo elemente UI-a, ali i smanjila realno iskoristivu površinu ekrana. No, dojam je odličan kada skaliranje radi ispravno, što je srećom zbog Windowsa 10, češće nego prije. Sam pokrov ekrana je također zanimljiv, budući da se na završetku nalazi zakrivljeni jezičak cijelom duljinom kućišta, koji laptop podiže za par milimetara od površine na kojoj se nalazi. To je sasvim dovoljno za pristojniji protok zraka, kao i nagib tipkovnice, makar i za 5 stupnjeva.

Visoki okretaji

Kao i kod HP Spectre x360, i ovdje je prisutan problem hektičnog ventilatora koji se veoma kratko zadržava na određenim okretajima. No u ovom modelu to se ipak događa nešto rijeđe, pretpostavljamo zbog većeg metalnog kućišta, koje sa sobom nosi bolju mogućnost pasivnog raspoređivanja topline. Time se Envy 15 dulje zadržava u fanless modeu, no uglavnom samo kada se na ekranu nalazi statična slika koja ne zahtjeva previše naprezanja procesora, poput prikazivanja desktopa.

HP Envy Cinnamon

ZVUK S BOKA Bang&Olufsen ponovno potpisuje zvuk, koji je očekivano dobar, glasan i jasan obzirom na debljinu kućišta

Performanse su očekivane za ovu konfiguraciju, ako izuzmemo grafički teže zadatke. Radi se o i5-7200U procesoru, dakle Kaby Lake seriji, koja sa sobom nosi nizak TDP za bolje performanse, kao i sasvim pristojan integrirani Intel HD620 grafički čip. Iako se HD620 relativno dobro snalazi s umjerenijim Full HD gamingom, gaming u nativnoj rezoluciji Envyja 15 je naprosto nemoguć. Prebacimo li se pak na niže rezolucije, primjerice FHD, zbog skaliranja nam se na ekranu može prikazati poneko zamućenje. No ipak, ne radi se gaming laptopu, već o laptopu za opću primjenu, uz pokoji intenzivniji zadatak. Upravo u toj namjerni smo najviše pogodovali –od veće rezolucije, koja je korištenje ovog modela napravila odličnim.

Vrhunska autonomija

Kada uzmemo u obzir sve što smo do sada rekli o modelu Envy 15, rezultat autonomije pri reprodukciji videa od 9,5 sati je naprosto fantastičan, pogotovo kada uzmemo u obzir da se radi o 15 inčnom modelu s visokom rezolucijom. Ovakve rezultate autonomije bismo mogli očekivati od modela opremljenih Y serijom procesora s pasivnim hlađenjem, no nikako od laptopa ove dijagonale, uparenog s relativno tankim kućištem.

HP Envy Cinnamon 4

MICRO SD Čitač kartica je tipičniji za mobilne uređaje nego za kamere

Spomenuvši autonomiju pri reprodukciji videa, moramo pohvaliti i odlične zvučnike, koji nose B&O potpis, tipičan za više HP klase. Zvuk je bogat, jasan i glasan, ponajviše zbog direktnog usmjerenja prema korisniku, s bočnih stranica oko tipkovnice. Budući da su i zvučnici relativno razvučeni, separacija lijevog i desnog kanala je također pristojna, stoga je stereo dojam i više nego dobar.

Više informacija

  • Model: Envy 15
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 5
  • Ergonomija: 5
  • Proizvođač: HP
  • Procesor: Intel Core i5 7200U @ 250 GHz (do 310 GHz)
  • Memorija: 8 GB
  • Grafički sustav: Intel HD620
  • Tvrdi disk: 256 GB SSD
  • Zaslon: 15“ 3200 x 1800, LED
  • Mreže: Wi-Fi a/b/g/n/ac (2 x 2), Bluetooth 4.1
  • OS: Windows 10 Home
  • Dimenzije i masa: 380 x 255 x 18 mm, 1,95 kg
  • Plus: Kvaliteta izrade, ekran, baterija
  • Minus: Bučan ventilator
  • Ustupitelj i cijena:

    HP Inc. Hrvatska, www.hp-store.hr, 7.999,00 kn

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za HP Envy 15

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HP Envy 15 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.