Lenovo Y910 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Lenovo Y910

Lenovo Y910

Laptop s 1070-kom

Uz standardna napadna gaming obilježja, Lenovo Y910 brutalno je opremljen prijenosnik koji sa svojim jakim i7 i Nvidijom GTX 1070M donosi dovoljno snage za bilo koji gaming, pa i onaj VR.

Očekivano debeljuškasti Y910 laptop u svojoj unutrašnjosti krije glavni razlog zbog kojeg spada u premium gaming klasu, a to je nova Nvidia GTX 1070 grafička kartica. Oko nje je ekosustav koji sadrži vrlo jaki popratni hardver i samo će cijena biti prepreka onima koji žele ultimativni i donekle prenosivi uređaj.

Na prvi pogled jasno je da se radi o prijenosnom računalu namijenjeno igranju. Debeli adapter napajanja punjača otkriva velike potrošače unutar konfiguracije, gabariti su drugi trag, a crveni logo na poklopcu prijenosnika koji podsjeća na haubu sportskog automobila trebao bi odagnati sve sumnje. Potvrda gaming smjera dolazi u šarenoj unutrašnjosti. I dok je prijenosnik izvana plastičan, ali ujedno i čvrst, iznutra dominira brušeni aluminij i gumirani grip ispred pozadinski osvijetljene tipkovnice na kojoj se, između cijan tipki, ističu crveni WASD i tipke za smjer. Zbog velikih strelica numerički dio je nespretno smješten i zbuksan. Oko tipkovnice se nalazi gumirana podloga, a iznad su ogromni zvučnici.

Lenovo Ideapad Y910 17ISK 3

JBL ZVUČNICI: Iznad pozadinski osvijetljene tipkovnice s makro i turbo tipkom za overclocking nalaze se ultra glasni zvučnici koji u kombinaciji sa subwooferom daju i kvalitetnu zvučnu sliku

Tipkovnica je mehanička i izuzetno kvalitetna, ali ergonomski zbog debljine uređaja nije najspretnija za korištenje kada je na stolu ispred vas. Touchpad je normalne veličine, radi vrlo dobro, a lijeva i desna tipka su suptilno naznačene crvenom crticom između sebe. Ionako za pravi gaming trebate pravi miš ili gamepad.

U utrobi zvijeri

Iznutra, Y910 pokreće snažni četverojezgreni Core i7 Skylake procesor koji radi na 2,7 GHz, a turbo boost ide do 3,6. Lenovo je na tipkovnici uz četiri makro tipke stavio i turbo tipku koja automatski overclockira procesor. Uz jaki i7, tu je i čak 64 GB DDR4 RAM-a te terabajtni SSD (ima i 1 TB HDD). Sve je to okolo glavne zvijezde cijele konfiguracije, nove mobilne Nvidijine grafike 1070M koja je performansama brutalna i na full HD ekranu ovog laptopa nema niti pravi izazov, a ono za što je spremna jest VR gaming na Oculusu ili HTC Vive uređajima.
Ekran je IPS s odličnim kutovima gledanja, ali rezolucija je za ovaj hardver premala jer grafička ovaj full HD prožvače i ispljune i s najzahtjevnijim naslovima. Zaslonu nemamo što prigovoriti i svakako i prikazom boja i svjetlinom ide u pozitivne stavke prijenosnika.

Lenovo Y910 2

OČEKIVANI LOOK: Crno-crveni elementi u dizajnu i veliki ispusi na stražnjoj strani otkrivaju da je u kućištu grafički monstrum

JBL zvučnici ranije spomenuti dostavljaju iznimno glasnu zvučnu sliku, a ispod prijenosnika je i subwoofer pa je raspon zvukova kvalitetno iskazan. U Y910 ugrađen je i Dolby Home Theater surround zvuk pa će prijenosnik emulirati surround zvuk. 

Što se tiče hlađenja, ispusi su na stražnjoj strani, a zrak usisava odozdola pa nije preporučljivo staviti ga na krilu na posteljinu jer bi mogao imati problema s grijanjem. Od spojivosti treba istaknuti brzi AC standard za bežično WiFi povezivanje, a od sučelja ima i brzi Thunderbolt port.

Lenovo Ideapad Y910 17ISK 6

SUČELJA: Među klasičnim setom sučelja nalazi se i ultrabrzi Thunderbolt USB Type C

Ukupno, gaming mrcina na kojoj smo proveli nekoliko sati igrajući Dragon Age Inquisition, Crysis 3 i Fifu 2016 isporučuje maksimalne performanse na ovoj rezoluciji ekrana. Zbog snažnih komponenti može poslužiti kao desktop replacement računalo za bilo koju namjenu. Problemi su standardni za gaming računala, ogormini gabariti i apsurdno visoka cijena. Za one kojima to ne smeta, ovo je odličan izbor.

Više informacija

  • Model: Y910
  • Ukupna ocjena: 4,5
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 5
  • Ergonomija: 4
  • Proizvođač: Lenovo
  • Procesor: Intel Core i7 6820HK 27GHz (Turbo Boost 36 GHz8 MB cache4 jezgre/ 8 threads)
  • Memorija: 64 GB 4x 16 DDR 4, 2400 MHz
  • Grafički sustav: Nvidia GeForce GTX 1070M i Intel HD Graphics 530
  • Tvrdi disk: 1 TB SSD + 1 TB HDD (5400 okr/min)
  • Zaslon: 17,3’’ 1920 x 1080
  • Mreže: IEEE 802.11 ac/b/g/n, LAN 10/100/1000, Bluetooth 4.0
  • OS: Windows 10 Pro 64-bit
  • Baterija: 4-cell, 54 Wh
  • Dimenzije i masa: 426 x 318 x 36,3 mm/ 4,58 kg
  • Plus: Performanse, nova 1070 grafika, zvuk, tipkovnica
  • Minus: Gabariti, cijena
  • Ustupitelj i cijena:

    Lenovo Hrvatska (www.lenovostore.hr), 21.000,00 kn

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Lenovo Y910

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Lenovo Y910 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.