Acer Predator 17 - 5.0 out of 5 based on 3 votes
Acer Predator 17

Acer Predator 17

4K Gaming u pokretu

Nove Nvidia grafičke kartice dovele su nas i pred vrata 4K gaminga i na laptopu – po običaju, ako ste snagator.

Acerov predator, s kojim smo se imali priliku susresti već par puta dobio je osvježenje, zamjenom prošlogeneracijskih GTX M kartica s novijim „punokrvnim“ Nvidia GTX GPU-ima. Na testu imamo model opremljen s Geforce GTX1070 grafikom, koja se spram desktop inačice razlikuje u tek par detalja. Broj CUDA coreova je skočio s 1920 na 2048, dok je takt procesora i memorije nešto smanjen, pretpostavljamo kako bi se smanjili termički zahtjevi. Performanse međutim, kao da i nisu previše smanjene.

4K bez kompromisa

Iako GTX1070 nije vrh grafičke ponude, 4K ekran na ovom modelu Predatora svakako je. Ako ćemo (pomalo nepravedno) zanemariti rezoluciju, radi se o panelu s fantastičnim kontrastom, koji u nekim slučajevima lagano zabrazdi u prezasićenost pa imamo dojam kao da se radi o AMOLED panelu. Međutim, radi se o 17,3-inčnom IPS 4K panelu koji povrh svega posjeduje i Gsync, čak pri 4K rezolucijama.

Acer Predator 3

MACRO: Pet macro tipaka s lijeve strane može se podesiti u tri profila, kako bi se njima mogli konfigurirati akcije unutar igara ili operativnog sustava.

Iako nam je Gsync pružao fantastičan dojam u igranju kada bi nam fps brojke pale ispod 60 Hz, zadao nam je pomalo problema pri benchmarkingu, kočeći programe da se izvrte punom brzinom. Stoga smo odlučili benchmarkati dva puta, jednom s i jednom bez Gsynca. Rezultati unutar naših benchmarkova su očekivano odlični, ne samo zbog grafike, već i zbog i7-6700HQ procesora koji je u samom vrhu mobilne ponude. Benchmarkovima pomaže i izdašnih 32 GB RAM memorije, kao i 250 GB NVMe SSD za operativni sustav.

Igranje kao nikada do sada

Uz benchmarkove, odlučili smo ubaciti i malo razbibrige. Instalirali smo gotovo pola steam libraryja kojeg imamo na raspolaganju te njime nismo uspjeli još pronaći igru koja bi zadala Predatoru probleme – i to u 4K rezoluciji pri maksimalnim postavkama! Odlučili smo prvo testirati GTA V, kojem smo nabrijali draw distance do maksimuma, kako bismo opteretili VRAM GPU-a što više. Od 8 GB dostupne video memorije ispunili smo tek nešto više od 6 GB. Pritom smo San Andreasom putovali pri stabilnih 60-70 fps. U CSGO smo očekivali troznamenkaste fps brojke, pa čak i u 4K sa svim detaljima na maksimumu, no baš 250-350 fps nas je pomalo šokiralo. Slično je bilo i u Star Wars Battlefrontu, koji se vrtio stabilno, debelo sjevernije od 60 fps. Također i s Battlefield 1 Open Betom koja se bazira na istom engineu pa je time imala usporedive performanse, oko 60 fps.

Acer Predator 2

TOUCHPAD: Touchpad osrednje dimenzije se može isključiti u igrama pritiskom na malenu tipku s desne strane, koja pak gasi i Windows tipku.

Povremeno opadanje na težim sekvencama je bilo gotovo neprimjetivo, da nismo imali upaljen fps counter. Gsync je prilagodio titraje ekrana s realnim fps-ima igre te je tearing efekt bio sveden na minimum. Sve u svemu, smatramo da je ovaj model podosta future-proof pa čak i za 4K gaming, a prava poslastica nas tek očekuje, s dolaskom GTX1080 modela. Zbog 1070 grafike, Predator 17 je i adekvatan za VR gaming, a dobro će doći i priloženi dodatni cooler koji se može umetnuti umjesto optičkog pogona, bez upotrebe alata. No u igranju igara u 4K rezolucijama, on nije nikako potreban. Radije se zadovoljimo s par stupnjeva višim temperaturama, za par decibela tiši rad. Očekivano, ventilatori koji su veoma snažni su i sukladno tome bučni. 100% snage ventilatori rijetko kada konstantno održavaju, a prosjek pod punim opterećenjem iznosi oko 70%.

Dobri stari Predator

Ostatak laptopa, kao da nije promijenjen. Ponovno se susrećemo s veoma pristojnom tipkovnicom koja ima RGB osvjetljenje u četiri zone. Tipke same po sebi imaju pristojan hod, s neočekivano velikom količinom klikanja, koje nam se pruži kao pravi užitak na laptopu. S lijeve strane tipkovnice nalazimo i dodatne macro tipke, koje mogu biti podijeljene u tri seta, koji se mijenjaju pritiskom na P tipku povrh njih.

Acer Predator 6

DODATNI COOLER: Iako nije potreban za redovni gaming, dobro će doći za VR namjene gdje je sustav pod većim opterećenjem.

Touchpad nam se čini osrednjim za laptop ove veličine, pogotovo ako u obzir uzmemo da na testu imamo i Aspire S13 Ultra, koji ima touchpad otprilike dvostruko veće površine, u višestruko manjem kućištu. Pored touchpada se nalazi i malena gaming tipka koja onemogućuje trackpad i gasi Windows tipke, što će pak pružati nešto bolje gaming iskustvo bez slučajnih interakcija.
U skladu s prošlim generacijama, hlađenje je i dalje odlično, što je i za očekivati od uređaja ovakvih gabarita. Ispuh toplog zraka je sa stražnje strane, na kojoj nalazimo i maleno upozorenje da se radi o vrućoj površini te da bismo se mogli opeći.
Ipak, to je manji dizajnerski trik jer niti u punom opterećenju s GPU stress test aplikacijama nismo mogli zagrijati tu površinu na nepodnošljive razine.

Acer Predator 4

MOĆNI ISPUH: Stražnja stranica je zadužena za izvlačenje sve vrućine s internih komponenti.

Područje gdje smo primijetili napredak je u multimediji, budući da su i prošlogodišnji odlični zvučnici dobili manji bass boost, zahvaljujući nešto većem subwooferu s donje strane laptopa. Unaprijeđen je i adapter koji sada broji jednakih 230 W, no marginalno je manji i nešto lakši, što ne znači da je u razini konvencionalnih laptopa. Paket laptopa i powerbricka je i dalje pozamašne mase pa bismo se za kupnju adekvatnog ruksaka ili torbe morali nešto više potruditi.

Više informacija

  • Model: Predator 17
  • Ukupna ocjena: 4,5
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Ergonomija: 4
  • Proizvođač: Acer
  • Procesor: Intel Core i7 6700 HQ 26 GHz 35 GHz
  • Memorija: 32 GB
  • Grafički sustav: Nvidia GTX1070
  • Tvrdi disk: 256 GB NVMe SSD + 1 TB 7200 rpm HDD
  • Optički uređaj:: DVD-RW
  • Zaslon: 17,3“ 4K IPS Gsync
  • Mreže: Gigabit ethernet, Wi-Fi b/g/n/ac, Bluetooth 4.0
  • OS: Windows 10
  • Dimenzije i masa: 423 x 322 x 40 mm / 4,23 kg + napajanje 930 g
  • Plus: 4K ekran, GTX1070, NVMe pohrana
  • Minus: Masa
  • Ustupitelj i cijena:

    Recro (www.recro.hr), 19.999,00 kn

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Acer Predator 17

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Acer Predator 17 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.