Asus G752VT - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Asus G752VT

Asus G752VT

ROG u punom smislu

Asus G752VT je klasičan primjer iz ROG serije te jedan od onih na koje odmah pomislimo kada nam netko spomene Asusove gaming laptope.

Ono što nije tipično jeste izgled kućišta, koje kao da je inspirirano borbenim zrakoplovima. Kućište je izrađeno od sjajnijeg aluminija s bakrenim detaljima, koji djeluju odlično i nesvakidašnje. No neke od ROG karakteristika su ostale, primjerice odlično rashladno rješenje, s ispuhom toplog zraka sa stražnje strane, nešto dalje od ekrana.

Nema puno okolišanja, radi se o iznimno velikom laptopu, koji spada u teži kraj spektra. Velika masa od gotovo 4 kilograma je i očekivana s obzirom na 17,3-inčni ekran. No, očekivali bismo i nešto bolju autonomiju, unatoč relativno dobrom kapacitetu baterije na papiru. G752VT je izdržao tek 2 sata na našem baterijskom testu. Lošija autonomija je ublažena odličnim mogućnostima nadogradnje. Uklanjanjem samo jednog vijka, moguće je odvojiti veći dio donje stranice, čime se pruža pogled u unutrašnjost samog laptopa. Model koji smo imali na testu sadržavao je ogromnih 64 GB RAM-a, podijeljenih u četiri pločice po 16 GB. Dvije od četiri pločice su nam bile odmah dostupne, dok su se druge dvije nalazile na suprotnoj strani, podno tipkovnice. Uz RAM slotove, pronašli smo čak 2 M.2 SSD slota, od kojih je jedan bio ispunjen, a budući da nalazimo dva slota, počinjemo se igrati s idejom mogućnosti pravljenja RAID 0 polja za još veće brzine zapisivanja. Pored M.2 slotova pronašli smo i slot za konvencionalniju pohranu od 2,5 inča, na čijem mjestu se u našem modelu nalazio HDD od 2 TB. M.2 slot je pak bio popunjen s SSD-om kapaciteta 512 GB.

Procesor je pomalo očekivani i7 6700 HQ, dok smo od hardvera i laptopa ovog kalibra očekivali GTX980M, no nalazimo GTX970M s 3 GB VRAM-a. Unatoč nominalno slabijoj kartici, performanse u igrama su i dalje odlične i svrstavaju se u vrh našeg testa. Sve igre prelazile su 60 FPS-a u prosjeku. Budući da se radi o prosječnim vrijednostima, FPS brojke su naravno skokovite u realnosti, a za ublažavanje skokova u FPS-ima, zadužen je G-sync ekran koji izjednačava FPS igara s titrajima panela. Panel je pritom još sam po sebi odličnog kontrasta, boja i kuteva gledanja. Ostatak laptopa je također veoma dobar, poput tipkovnice čije tipke imaju odličnu razinu hoda i tvrdoću, no nemamo osjećaj u tipkanju koji smo imali s Lenovom Y900. Trackpad je nešto slabije preciznosti koju nadoknađuje odličnom veličinom i velikim tipkama za lijevi i desni klik miša, koje su odvojene od samog trackpada.

 

Dobavljač: Asus
Cijena: 19.599,00 kn

Više informacija

  • Model: Asus G752VT
  • Proizvođač: Asus
  • Procesor: Intel Core i7 6700 HQ 4 jezgre (8 dretvi) / 26 GHz (35 GHz)
  • Memorija: 64 GB
  • Grafički sustav: Intel HD530 Graphics + Nvidia GeForce 970M 3 GB
  • Tvrdi disk: 512 GB NVMe SSD + 2 TB HDD
  • Zaslon: 1920 x 1080 / 17,3" G-Syn
  • Mreže: 1 x LAN, WLAN 802.11 b/g/n/ac, Bluetooth 4.0
  • Priključci: 4 x USB 3.0, 1 x USB Type-C s Thunderbolt
  • Sučelja: HDMI, čitač kartica
  • OS: Windows 10
  • Baterija: Li-Ion, 6 ćelija / 66 Wh
  • Dimenzije i masa: 3,99 kg
  • Ustupitelj i cijena: Dobavljač: Asus, Cijena: 19.599,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Asus G752VT

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Asus G752VT - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.