Be quiet! Straight Power 12 – 1.200 W

Be quiet! Straight Power 12 – 1.200 W

Za najzahtjevnije sustave

Dok na prvu napajanje od 1.200 W snage zvuči puno, ovdje ulogu igra i efikasnost koja puno znači u high-end sustavima.

Kada kupujete napajanje, solidna količina snage nužna je za stabilni rad. Ako vaš sustav povuče i više od maksimuma, generalno se neće ništa dogoditi na kratke trenutke, no s vremenom će pasivne i aktivne zaštite početi gasiti napajanje kako bi se izbjeglo pregrijavanje ili nestabilan rad.

Svako napajanje u biti pretvara izmjeničnu struju iz mreže u istosmjernu, s različitim vrijednostima napona ovisno o zadaći koja se obavlja, bilo na matičnoj ploči, disku, grafičkoj kartici i slično. Efikasnost pretvaranja struje generalno je najbolja kada je napajanje na oko 50% svog maksimuma, a s obzirom da samo procesor od Intela lako povuče 250 W dok high-end grafičke kartice vuku i do 450 W.

Tome dodajte još i sekundarne sustave poput ventilatora, vodenih pumpi i ostalih detalja, pa standardni sustav lako može danas postići tih famoznih 50% ovog napajanja. Ako ga odlučite dodatno overclockati, svakako će vam trebati ovakvo napajanje da ostanete u optimalnoj zoni jer se ovakvo napajanje neće ni puno zagrijavati, pa dobivate i često željenu tišinu rada.

Ovo napajanje ima Platinum certifikat s efikasnošću do 93,7% kod pretvaranja struje, a sve radi na jednom „12 V rail“ sustavu visoke stabilnosti napona. Velik fokus stavljen je na tihi rad i efikasno hlađenje s 135 mm ventilatorom i planiranim životnim vijekom većim od 100.000 sati rada. Između klasičnih žica koje se standardno očekuju, napajanje ima i dvije moderne PCIe 5.0 s 12VHPWR utorima za high-end Nvidia grafičke kartice. Ako planirate slaganje vrhunskog računala, svakako se isplati baciti oko i na ova napajanja koja idu i do 1.500 W snage.

 

be-quiet-straight-power.jpg

 


BE QUIET! BIJELI PC BUILD

HLADNI I SKLADNI

Ako ste spremni napustiti dosadne svakodnevne vode PC buildinga i složiti računalo koje će se istaknuti, svakako uvažite i bijelu verziju komponenti.


Više informacija

 • Model: Straight Power 12 – 1.200 W
 • Ukupna ocjena: 4,5
 • Performanse: Odlične
 • Proizvođač: Be quiet!
 • Nazivna snaga napajanja: 1.200 W
 • Učinkovitost, certifikat: 80Plus Platinum s efikasnošću do 93,7%
 • Ventilator: 1x 135 mm s 2.600 rpm max.
 • Konektori: Modularni, 1x ATX, 2x P8 (CPU), 2x 12VHPWR, 4x 6+2 pin (GPU), 9x SATA, 2x PATA
 • Dimenzije / masa: 180 x 150 x 86 mm / 2 kg
 • Minus: Ovakva napajanja preporučuju se samo najzahtjevnijim korisnicima jer optimalna iskoristivost kreće tek nakon nekih 300 W opterećenja
 • Plus: Podržava najmodernije standarde s Platinum certifikatom po atraktivnoj cijeni s obzirom na specifikacije
 • Ustupitelj i cijena: be quiet!, www.bequiet.com Cijena: 285,00 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimatiPretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Be quiet! Straight Power 12 – 1.200 W

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.