ASRock Z790 Steel Legend WiFi

ASRock Z790 Steel Legend WiFi

Centar svakog računala

Matične ploče često nisu fokus builda, no novi standardi i brzine tjeraju njihovu cijenu gore, pa je bitnije nego ikada ugrabiti pravi model.

Razvoj Steel Legend modela pratimo već nekoliko godina i zato je ove ploče lako preporučiti prosječnom entuzijastu jer nude velik izbor bitnih funkcija uz još uvijek prihvatljivu cijenu.

Ovdje imamo Intelovu verziju ploče koju smo testirali sa 14700K procesorom i nismo naletjeli na nikakve probleme niti kod overclockanja. Koristi ojačane portove kako za grafičku karticu, tako i RAM memoriju, a također dobivate i aluminijske hladnjake na ploči koji pokrivaju tri od četiri M.2 SSD utora od kojih jedan ima pristup i 4x PCIe 5.0 linijama za najbrže diskove koje danas možete kupiti.

Ovo je jedna od rjeđih ploča koja podržava i 4x USB 3.2 utora za prednju stranu kućišta, što nam je bilo taman za temu s high-end komponentama. Vjerujemo da nije potrebno niti spominjati, ali bogata podrška za RGB rasvjetom se također našla ovdje te ASRock nudi i vlastitu aplikaciju za kontrolu RGB sustava sa solidnim brojem startnih mogućnosti za organizaciju idealnog izgleda računala.

Ovaj model već ima ugrađenu WiFi karticu s WiFi6E standardom i antenom koju možete idealno pozicionirati jer se povezuje žicom, pa možete iskoristiti punu prednost optike i bez lokalne žice. Dobivate dodatan utor za USB-C Gen 2x2 sprijeda, kao i Standardni Gen 2 straga, u USB-A i USB-C izvedbi. Ostali USB portovi koriste USB-A Gen1 standard koji će zadovoljiti ostale potrebe za eksternim uređajima te dobivate osam komada straga i dodatna četiri sprijeda, prema mogućnostima kućišta.

Za kraj spomenimo da uz matičnu dobivate i dodatan držač za veće grafičke kartice koji se preko matične povezuje s kućištem i pružit će dodatnu potporu grafičkoj kartici kako bi se izbjeglo savijanje kroz godine korištenja.

 

tablica-asrock.jpg

 


BE QUIET! BIJELI PC BUILD

HLADNI I SKLADNI

Ako ste spremni napustiti dosadne svakodnevne vode PC buildinga i složiti računalo koje će se istaknuti, svakako uvažite i bijelu verziju komponenti.

Više informacija

  • Model: Z790 Steel Legend WiFi
  • Proizvođač: ASRock
  • Čipset: Intel Z790
  • USB portovi: 1x USB-C 3.0 Gen 2, 1x USB-A 3.0 Gen 2, 8x USB-A 3.0 Gen1
  • Socket: Intel 1700
  • Oprema: Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2
  • Plus: Velik broj opcija i utora koji će zadovoljiti potrebe većine korisnika, od pohrane do rasvjete i hlađenja
  • Minus: Softver kojim se kontroliraju rad procesora i RGB daje samo osnovne mogućnosti kontrole
  • Ustupitelj i cijena: ADM, www.adm.hr Cijena: 275,20 €
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za ASRock Z790 Steel Legend WiFi

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

ASRock Z790 Steel Legend WiFi - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.