Antec DF700 Flux

Antec DF700 Flux

Mainstream gaming uzdanica

Antec nam po nadasve prihvatljivoj cijeni ovdje nudi atraktivno mainstream gaming kućište modernog dizajna i odličnih performansi po pitanju hlađenja. Opremljeno je s čak 5 ventilatora, a cijelu priču zaokružuje adekvatan RGB kontroler

Danas na tržištu možemo vidjeti sve više i više modela kućišta s mrežastim (mesh) prednjim dijelom, koji omogućuje daleko bolje hlađenje i niže temperature komponenata unutar kućišta. Dakako, proizvođači nisu stali samo na tome. Potrebno je odgovarajuće redizajnirati kompletnu unutrašnjost kućišta kako bi se postigle najbolje moguće performanse po pitanju hlađenja.

Antec je prije nekog vremena predstavio svoju Flow Luxury (Flux) platformu, ili, bolje rečeno, dizajnerski zaokret, koji uključuje kućišta posebno dizajniranja kako bi se poboljšao protok zraka i adekvatno ohladile sve te nove, vruće hardverske komponente.

Mesh i 5 ventilatora

Flux kućišta, osim toga, dolaze i s povećim broj ventilatora koji su priloženi uz samo kućište. Antecovo DF600 Flux privuklo je dosta pozornosti svojom prihvatljivom cijenom i činjenicom da dolazi s čak 5 ventilatora. U svijetu mainstream kućišta obično ćete dobiti jedan ili dva ventilatora pa je ovakav potez svakako bio za svaku pohvalu. S druge strane, DF600, koliko god bilo zanimljivo kućište, imalo je određenih nedostataka po pitanju regulacije brzine vrtnje i buke koju su proizvodili svi ti silni uključeni ventilatori. Antec je to dobro prepoznao, tako da nam sada stiže unaprijeđena verzija cijelog koncepta mainstream kućišta posebno optimiziranog za odlično hlađenje. Odaziva se na ime DF700 i donosi brojna poboljšanja koja će se svakako svidjeti gamerima i entuzijastima.

Antec DF700 Flux 2

Već na prvi pogled DF700 privlači pažnju svojom neobično dizajniranom prednjom stranom. Kombinacija je to metala i plastike, uz metalni mrežasti dio koji omogućuje odgovarajući protok zraka, a ujedno služi i kao filter za prašinu. Na vrhu kućišta nalazi se još jedan mrežasti panel, a bočna staklena stranica izgleda vrlo dobro posebno za mainstream kućište. Ključna odlika ovog kućišta svakako su- ventilatori. Ukupno ćete ih dobiti pet. Tri 120 mm ventilatora nalaze se s prednje strane, a jedan sa stražnje strane. S kućištem još dolazi i ukupno peti ventilator, tzv. reverse fan, koji je posebno dizajniran za što bolji protok zraka oko grafičke kartice.

Sama unutrašnjost kućišta je vrlo dobro osmišljena. Nema ovdje nekih posebnih iznenađenja. Prostora je dovoljno za jednostavnu instalaciju svih komponenata. Svakako jedna od najvažnijih novosti kod DF700 kućišta u odnosu na DF600 je konačno integrirani daleko sposobniji ARGB kontroler koji se sada može spojiti s matičnom pločom, što omogućuje i adekvatnu kontrolu brzine vrtnje ventilatora.

RGB nije izostao

Nakon što posložite sve komponente, Antecovo DF700 kućište u svakodnevnom radu izgleda vrlo atraktivno, što je posljedica prije svega prednje mesh izvedbe u kombinaciji s tri RGB ventilatora. Ugrađeni RGB kontroler i odgovarajuća tipka na vrhu kućišta omogućuju vam odabir odgovarajućih boja i efekata osvjetljenja. Što se tiče samih performansi hlađenja, nažalost u trenutku testiranja nismo imali na raspolaganju posebno rastrošne komponente kako bismo do kraja provjerili efikasnost DF700 po tom pitanju.

Antec DF700 Flux 3

No, nedvojbeno je kako dizajn ovog kućišta te broj dodatnih ventilatora osiguravaju odličan protok zraka i adekvatno hlađenje moćnijih komponenata. Srećom i buka je sada svedena u prihvatljive okvire, s obzirom na to da je moguće putem matične ploče podesiti brzinu vrtnje ventilatora. Ukupno gledano teško je, posebno ukoliko bacimo pogled na cijenu, pronaći neke osobite zamjerke ovom kućištu. Antec nam ovdje nudi atraktivno mainstream kućište s RGB kontrolerom, vrlo dobrom kvalitetom izrade i odličnim potencijalom po pitanju hlađenja po nadasve pristupačnoj cijeni.

Više informacija

  • Model: DF700 Flux
  • Ukupna ocjena: 4,0
  • Kvaliteta: 4
  • Isplativost: 4
  • Cool faktor: 4
  • Proizvođač: Antec
  • Dimenzije, težina: 486x 467x 220 mm/7,4 kg
  • Utori: 2x USB-A 3.0, 1x slušalice, 1x mikrofon
  • Podržane matične ploče: mini-ITX/ µATX /ATX
  • Hlađenje: 3x 120 mm s prednje strane, 1x 120 mm sa stražnje strane, jedna dodatni ventilator 1x 120 mm
  • Ostalo: RGB-Header 3-Pin ARGB (+5 V/​DATA/​GND)
  • Plus: cijena, vrlo dobra kvaliteta izrade, dolazi s ukupno 5 ventilatora, odlične performanse po pitanju hlađenja komponenata, integrirani ARGB kontroler, jednostavnost instalacije uz prostranu unutrašnjost
  • Minus: izostanak USB-C priključka s gornje strane kućišta, upitna efikasnost reverse ventilatora
  • Ustupitelj i cijena: Antec www.antec.com Cijena: 686,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Antec DF700 Flux

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Antec DF700 Flux - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.