Abkoncore Cronos 510S

Abkoncore Cronos 510S

Zanimljiv dizajn s dosta prostora

AbkonCore se još probija na naše prostore, a lagano se prepoznaju po jedinstvenim RGB ventilatorima u kućištima

Prvo AbkonCore kućište koje imamo na testu, Cronos 510S, namijenjeno je mid-range buildovima koji svoje računalo žele malo i poboljšati sa suptilnom RGB rasvjetom. Odlikuje se solidnim prednjim I/O utorima te, naravno, stranicom od kaljenog stakla koja vam pruža pogled u unutrašnjost.

No, krenimo od prednje strane. Ona se, kao u većini slučajeva, sastoji od plastične “maske” koja se može lagano skinuti i odvojiti kako biste računalo mogli očistiti ili ležernije na njemu raditi. Maska na krovu ima I/O utore, što znači da su na nju iz računala povezane žice koje bi, naravno, bilo idealno da ne počupate za vrijeme skidanja i rukovanja maskom. Prednja maska se sastoji od crne plastike koja na rubovima viri van kućišta, a prema sredini se stepenasto udubljuje.

Abkoncore Cronos 510S BODY2

Oko sredine pak imamo dodatnu izbočinu ravne plastike oko koje se nalazi ARGB LED traka te svijetli prema stepenastom dizajnu, čime umjesto direktne rasvjete dobivate ambijentalan LED efekt. Po nama je ta odluka dobrodošla kako bi se dobio suptilniji doživljaj. Ono što nas je odmah zabrinulo je činjenica da nigdje nismo ugledali otvore za usis zraka u samo kućište. Na kraju dana, iza plastične maske nalazi se prostor za instalaciju do tri 120 mm ventilatora ili dva veličine 140 mm. Pogledom iznutra prema van otkrivamo proreze, a oni su taktički smješteni iza LED rasvjete sprijeda. Iako se protežu cijelom duljinom LED rasvjete, bojimo se da će to ipak biti premaleno za ozbiljnije buildove, tako da će se moći hladiti samo “mid-range” buildovi, npr. I5 procesor do 65 W TDP, kao i novija GTX kartica.

Imajte na umu i da nemaju filter, već će biti potrebno da tu i tamo počistite unutrašnjost ili da sami postavite aftermarket filter. Kako smo spomenuli, lijeva stranica je od kaljenog stakla, dok je desna standardna metalna. Na krovu kućišta, na prednjoj masci imamo dva USB 3.0, dva USB 2.0 te dva audio in/out 3,5 mm. Tu su naravno gumbi za paljenje i restart, kao i jedan sa “LED” oznakom, a možete mijenjati način na koji svijetli prednja maska, kao i stražnji ventilator. Dok kućište ima RGB kontroler, svi utori popunjeni su sa spomenutim LED sustavom. Ostatak krova je perforiran te je na njega iznutra moguće instalirati dva ventilatora od 120 ili 140 mm, a za radijatore ima mjesta samo do 240 mm, jer većem 280 mm modelu smeta matična ploča. Na krov se stavlja i magnetizirani filter prašine.

Abkoncore Cronos 510S BODY

Prednji ventilatori vuku zrak kroz sitan procjep oko sredine kućišta

Stražnja strana kućišta ima ugrađeni ventilator od AbkonCorea s jedinstvenom ARGB rasvjetom koja uistinu izgleda upečatljivo, no ima jednu manu. Naime, deblji rubovi za rasvjetu znače da je sam ventilator smanjen, pa samim time ima i nešto niže performanse. Na njegovo mjesto stanu 120 mm ventilatori. Dno kućišta odvojeno je metalnom pregradom te mu se pristupa sa stražnje desne strane kućišta. Ovdje je prostor za napajanje, kao i za pospremanje viška kablova. Našlo se mjesta i za diskove te ovdje možete smjestiti do dva klasična HDD-a ili SSD-a. Osim kaveza za diskove, SSD diskove možete pričvrstiti i sa stražnje strane matične ploče te ima mjesta za njih čak četiri. Dno kućišta također ima filter gdje dolazi usisni ventilator napajanja. Sve u svemu, ovo je kućište solidnih mogućnosti, no malen usisni otvor s prednje strane mu je mana i zato savjetujemo najviše mid-range build u njemu, barem po potrošnji energije.

USPOREDNI TEST: KOJE GAMING KUĆIŠTE ODABRATI?

ODIJELO ČINI RAČUNALO


Skupili smo raznovrsna kućišta namijenjena svakodnevnim računalima. Ne budite ograničeni na osnovnu ponudu, jer uz malo traženja možete naći uistinu vrhunske modele

Više informacija

  • Model: Cronos 510s
  • Proizvođač: Abkoncore
  • Dimenzije, težina: 570 x 546 x 320 mm/7,92 kg
  • Utori: 2 USB 3.0, 2x USB 2.0, audio in/out
  • Podržane matične ploče: ATX, miniATX, ITX
  • Hlađenje: 5x 140 mm/ 6x 120 mm
  • Napajanje: do 165 mm
  • Ostalo: RGB build sa zatamnjenim staklom
  • Ustupitelj i cijena: AbkonCore https://abkoncore.com/ Cijena: 680,00 kn
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Abkoncore Cronos 510S

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Abkoncore Cronos 510S - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.