Antec GX300 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Nagnuti gamer Antecovo kućište dobra je alternativa skupljim gamerskim caseovima, a od zanimljivosti dizajna tu su malo više prednje noge te mogućnost prozirne bočne strane

Antec GX300

Pristupačna alternativa

GX300 nedavno je predstavljen kao cjenovno prihvatljiviji model Antecove gaming GX serije kućišta

Iako se u svojim početcima Antec isprofilirao kao proizvođač high-end modela kućišta, tržište i korisnici su ga pritisnuli da se nagne na onu malo prihvatljiviju stranu. Od tuda je zapravo i potekla GX serija koja već sada broji nekoliko modela, a jedan od novijih je i GX300.

GX300 dolazi u dva modela, jedan s prozorom s pogledom u unutrašnjosti kućišta, a drugi bez. Kao što možete primijetiti mi smo dobili ovaj drugi. Dizajn je vrlo minimalistički s obzirom da je u pitanju gaming kućište, a ako se nas pita zapravo je dobro pogođen, pogotovo s prednje strane gdje grill najviše dolazi do izražaja. Dobar dio bočne stranice je izbočen, što je odlična stvar za desnu stranu kućišta i njenu stranicu gdje ćete lakše odraditi cabel management.

Antec GX300 3

 

Gornja ploha otkriva klasične stvari poput gumba za paljenje i resetiranje, ulaze za slušalice, jedan USB 3.0 i 2.0 te potenciometar za ventilator kao i prigodno ulegnuti prostor za ostavljanje mobitela i USB stickova.

Antec GX300 SA STRANE

Otvaranjem bočne strane zavirili smo u unutrašnjost, a tamo nas je dosta toga dočekalo uzevši u obzir cjenovni rang. Srednji kavez za diskove je moguće u potpunosti maknuti dok se unutar njega nalaze tool-less ladice za 3,5” i 2,5” diskove. Antec se pobrinuo da površina na koju ide matične ima dosta izrezanih rupa za cabel managment, što stvarno i jeste tako, no na žalost bez gumiranih obloga. Iz ovog kuta možete primijetiti kako je kućište malo nagnuto iza, zbog više prednje nogice. Podrška za vodena hlađenja je klasična uz 120 mm mjesto na stražnjoj strani te 240 mm na gornjoj strani.

Antec GX300 4

Stražnja strana otkriva klasičan raspored od sedam PCI slotova, I/O slot, jedan predugrađeni 120 mm ventilator (još je jedan s prednje strane) te mjesto za napajanja koje je obloženo gumom i filtrom za prašinu. Gornji dio kućišta je zapravo samo plastična estetska nadogradnja koja se natakne na glavni kostur kućišta. Zbog tri 5,25” slota koja možete vidjeti na slici, imate dosta mjesta u slučaju da će trebati sakriti kakav kabel ili čak još poneki disk.

Više informacija

 • Model: Antec GX300
 • Ukupna ocjena: 4,7
 • Kvaliteta: 5
 • Isplativost: 4
 • Opremljenost: 5
 • Proizvođač: Antec, Inc
 • Dimenzije, težina: 485 (V) x 475 (D) x 180 (Š) mm, 5,45 kg
 • Utori: 3 x 5,25”, 6 x 3,5” / 2,5”, 2,5” SSD drive bay
 • Podržane matične ploče: Micro-ATX, mini-ITX, ATX
 • Hlađenje: 5x 120 (ugrađena 2x 120 mm ventilatora)
 • Plus: Jednostavan dizajn i kvalitetna izrada, potenciometar za ventilatore, odličan omjer uloženog i dobivenoga
 • Minus: Mogao bi biti mrvicu jeftiniji
 • Ustupitelj i cijena: Links d.o.o., www.links.hr, cijena: 439,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimatiPretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Antec GX300

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Antec GX300 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.