Antec P8

Antec P8

Solidna kanta

Performance serija Antecovih kućišta malo se muči s izazovima modernog dizajna, no daje ugodan sveukupan izgled i solidne performanse.

Antec je dobro poznato ime na tržištu PC kućišta, no zadnjih godina posustali su s inovacijama okretanjem prema drugim aspektima tržišta. Iako P8 kućište nosi njihovu “performance” naljepnicu, konkurencija je žestoka u srednjem segmentu ponude, u koju ovo kućište pripada na temelju kvalitete izrade, kao i cijene.

Antec 1

P8 kućište atraktivan je spoj plastičnog prednjeg pokrova, metalne strukture i bočne strane od tempiranog, lagano zatamnjenog stakla koje pruža odličan pogled na vaš build. Riječ je o ATX kućištu standardnih dimenzija koje u sebi ima dodatnih komponenti za bolji završni izgled, ali i lakše rukovanje. Krenimo tako od vrha.

Gornja strana ima perforirani krov zajedno s magnetiziranim filterom prašine koji sprječava njen ulaz u slučaju da gore nemate ventilator. No gore ima mjesta i za radijatore vodenog hlađenja veličine 240 mm za one koji žele izvući dodatne performanse iz svog procesora.

Čelik, staklo i plastika

Prednja strana sastoji se od sada već standardnog plastičnog pokrova koji s prednje strane ima i čeličnu ploču za ujednačen i moderan izgled koji plastika ne može ponuditi. Ispod pokrova imamo par centimetara mjesta i onda nailazimo na još jedan filter prašine koji ide preko perforirane površine kućišta te pokriva do tri ventilatora veličine 120 mm za usis svježeg zraka u kućište. S unutarnje strane ovdje ćete naći već dva postavljena ventilatora koji sa svojim performansama spadaju u “silent” kategoriju, odnosno neće moći povući velike količine zraka, ali su zato veoma tihi u svom radu. Ovdje se vidi i da je riječ o “budget” ventilatorima jer su moderniji nakićeni s puno više LED rasvjete. Tu je naravno i svjetleći Antec logo s prednje strane koji se puni MOLEX konektorom, što znači dodatni set žica ako koristite modularno napajanje. Prednja strana također ima mjesta i za radijator vodenog hlađenja veličine 360 mm.

Stražnja strana ima standardan otvor za ventilator veličine 120 mm koji je također ugrađen, a radi se o istom ventilatoru kao što je slučaj sprijeda. Kombinacija dvaju usisnih ventilatora i jednog koji izbacuje topli zrak više-manje je idealna za prosječnog korisnika koji ne planira previše kopati po BIOS-u ili koristiti vodeno hlađenje. Mi smo ovaj ventilator zamijenili s novim, koji nam je Antec poslao, a riječ je o Prizm 120 RGB ventilatoru koji možete kupiti zasebno ili u setu te je kompatibilan s većinom RGB sustava na tržištu, točnije, matičnih ploča koje takav sustav nudi, a LED rasvjeta može se dalje spajati u seriju s drugim proizvodima. Performanse Prizm 120 ventilatora su, naravno, bolje, no radi RGB sustava sam ventilator je nešto manji, pa tu gubi i malo potencijalnih performansi. Šum pri punoj snazi je čujan, no nije piskutav te se lagano stopi s pozadinskim šumom.

Provjetravanje

Naravno, donja strana ima perforirani metal ispod napajanja odakle ono može vući svježi zrak te je preko njega postavljen filtar zraka. Cijela donja strana prekrivena je metalnim pokrovom koji od pogleda sakriva nered kablova, napajanje i diskove. Kako bi se olakšalo postavljanje napajanja, kavez za do tri diska, od koja su dva klasičnih HDD dimenzija, mogu se s donje vanjske strane klizanjem pomaknuti naprijed ili nazad. Tako se lakše može postaviti napajanje ili napraviti mjesta za veliki radijator vodenog hlađenja. Stražnja strana ima dovoljno mjesta za provlačenje kablova, a nama je bilo jednostavno složiti build.

Jedini problem na koji smo naišli je prostor za usis zraka. Dok mjesta za ventilatore ima dovoljno te su solidno filtrirani, prednji pokrov ostavlja im toliko malene rupe da kroz sve to jednostavno ne prolazi adekvatna količina zraka, zajedno s dva “silent” ventilatora, oni koji žele izvući dodatne performanse iz svojih procesora, mogli bi se naći s termalnim problemom gdje će ventilator hladnjaka procesora ili grafičke kartice morati dodatno raditi za slabije performanse.

Više informacija

  • Model: P8
  • Ukupna ocjena: 4,1
  • Performanse: 3
  • Isplativost: 4
  • Cool faktor: 5
  • Proizvođač: Antec
  • Plus: atraktivan izgled, lagano čišćenje filtera, staklena strana
  • Minus: limitiran prolaz za usis svježeg zraka
  • Ustupitelj i cijena: Antec, www.antec.com, 518,00 kn
  • Max. visina hladnjaka: 165 mm
  • Max. dužina grafičke kartice: 390 mm
  • Prednji podržani radijator: 120/240/360 mm
  • Gornji radijator: 120/240 mm
  • Stražnji radijator: 120 mm
  • Filteri za prašinu: prednji, gornji i donji
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Antec P8

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Antec P8 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.